Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Atletico Madrid – Barcelona

 

Dag: onsdag den 13/4 – 2016

Tid: 20.45

Plats: Vicente Calderon, Madrid

Ett ödesdigert möte mellan två av Spaniens bästa lag. Det ena laget kommer att ta sig vidare till semifinal i Champions League och det andra får enbart ställa in siktet på ligaspelet. Ligaspelet som förövrigt har blivit mycket jämnare efter att Barcelona har kommit in i en negativ trend och nu skiljer endast tre poäng mellan ettan Barcelona till Athletico Madrid som ligger på en andraplats. Det kommer bli en rolig avslutning och skall bli intressant att se om Athletico Madrid går om där. Hur som helst så spelas Champions League nu på onsdag och det är där allt fokus ligger. Barcelona har fördel med tanke på förra veckans resultat på Camp Nou där man tog en viktig seger. Nu är det en ny match och nya förutsättningar, men denna gång på Vicente Calderon!

Förra veckans match var en riktig nagelbitare där tillslut Barcelona lyckades knipa segern. Första halvleken började jämnt och bägge lagen kände på varandra, men som vanligt backar motståndarlaget till Barcelona alltid hem lite grand och Barcelona skapade sig något övertag i matchen. Atletico Madrid är verkligen ett bra lag och det skulle laget bevisa, när man tog ledningen genom Torres efter 25 minuter med assist från Koke. Bara några minuter senare får Torres ett gult kort som skulle bli ödesdigert. För i 36:e minuten får han nämligen sitt andra gula kort för dagen och blir utvisad. Lite billig utvisning och även förra matchen i ligaspelet fick Athletico Madrid rött kort mot Barcelona, fast då två stycken. Hur som helst stod det 0-1 till Athletico Madrid i halvtid.

Andra halvlek tog Barcelona allt mer över och Atletico Madrid försvarade sig frenetiskt. Barcelona skapade allt fler farliga chanser och kvitteringsmålet kom i den 62:e minuten då givetvis Suarez stötte in sitt första mål för dagen. Barcelona fortsatte att trycka på för att få ett viktigt överläge i den andra matchen. Suarez andra mål kom i den 74:e minuten efter ett inlägg av Dani Alves som Suarez nickade in. Slutresultatet skrevs till 2-1 till Barcelona.

Lite rolig fakta är att samtliga möten i år mellan Atletico Madrid och Barcelona har slutat med 2-1 segrar för Barcelona. Hela tre stycken har alltså haft samma slutresultat och jag är skeptisk till att det blir just 2-1 till Barcelona och jag tror inte det kommer att upprepa sig på onsdag.

I ligaspelet i helgen tog Atletico Madrid en skön seger och visar fortsatt att formen är god. Man skapade mycket chanser och man var effektiva. En spelare som verkligen har hittat formen är Torres och det är synd att han inte kommer till spel mot Barcelona i denna returmatch. Målen gjordes utav Torres, Griezmann och Koke mot Espanyol. Slutresultatet skrevs till 1-3 till Atletico Madrid ett bra besked inför returmatchen i Champions League och även tre viktiga poäng i jakten på Barcelona i La Liga.

Barcelona är ett lag som inte visat prov på bra form det senaste, flera onödiga poängtapp och nu senast tappade man poäng borta mot Real Sociedad. Trots massivt spelövertag lyckades man inte få hål på motståndarna och det var svagt, med tanke på vilka spelare man har i laget. Slutresultatet blev 1-0 till Real Sociedad och det var kanske inte den uppladdningen som man ville ha innan returmötet. Samtidigt har Barcelonas form inte direkt varit stigande utan snarare mer åt motsatt håll. I La Liga har man två raka förluster mot ovan nämnda Real Sociedad och Real Madrid. Samt ett oavgjort resultat mot Villareal och lagen under Barcelona i tabellen börjar nu närma sig.

På Atleticos skadelista hittar vi Tiago, Gimenez och Savic. Dessutom är Fernando Torres avstängd som jag skrev tidigare.

På Barcelonas skadelista hittar vi Mathieu, Rafinha, Vermalen, Ramirez och Vidal. Barcelona har alltså hela sin bästa startelva tillgänglig och det talar starkt för dem.

Atletico Madrids bästa målskytt den här säsongen har varit Griezmann och han har verkligen levt upp till förväntningarna och tagit efter andra succé spelare som varit i klubben. Han är oerhört viktig för Atletico Madrid, med tanke på att laget är ett topplag i Spanien gör man inte överdrivet mycket mål. Styrkan laget har är att man har en oerhört bra defensiv och det är ändå den som kommer att vara nyckeln i den här matchen, för gör Barcelona ett mål är man körda. Man måste fortfarande våga för att vinna och det är viktigt att laget försöker sätta dem under press i början, eftersom att Barcelona är ett duktigt lag att spela av tid. Det kommer bli tufft för Athletico Madrid i den här matchen.

Barcelonas bästa målskytt är han som sänkte Atletico Madrid förra matchen, nämligen Luis Suarez som har haft en väldigt bra säsong hittills utan några dippar alls i princip. Med tanke på att Atletico Madrid måste gå framåt på onsdag, kommer med största sannolikhet Messi, Neymar och Suarez få väldigt mycket yta att gå på. Det innebär att Atleticos försvar kommer att få det väldigt kämpigt. Det är som sagt tre världsspelare av världens bästa anfallare man möter. Det förvånar mig om inte någon av dessa spelare kommer med i målprotokollet.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Barcelona har ett resultat att gå på vilket är en enorm fördel och det gör dessutom matchen svårtippad tack vare att lagen kan gå på resultat i Champions League, även fast det är en tjusning. Atletico Madrid möter enligt mig världens bästa lag och borde inte klara av detta trots sin breda trupp och hemmaplansfördelen. Ta sig vidare till semifinal kan vi redan nu utesluta för Athletico Madrid och det kan man givetvis tippa på. Frågan är hur det går i matchen. Jag tror att Barcelona kommer att gå för att vinna och man kommer få mer och mer ytor ju längre matchen går, om resultatet står sig förstås. X2 är given om man vill tippa något säkert, men det ger inte alls mycket. Jag kommer att tippa på att Barcelona vinner som ger 2.37 pengarna, vilket är riktigt bra odds. Det kan komma att bli ganska målrikt i matchen då jag tror att Barcelona kommer att kunna kontra in någon boll. Över 2,5 mål i matchen ger 2.0 pengarna och det tycker jag är riktigt spelvärt. En wincast på att Suarez gör mål och att Barcelona vinner känns också ganska så säkert enligt mig.

Messiper

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se