Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Aston Villa – West Ham

Dag: lördag den 26/12 – 2015

Tid: 16.00

Plats: Villa Park, Birmingham

Bottengänget Aston Villa som ligger klart sist behöver börja ta poäng och man har bara inkasserat en ända vinst hittills. Kan den andra vinsten komma mot ett formsvagt West Ham? West Ham ligger för tillfället på en åttonde plats och har några poäng upp till toppstriden. Det hade varit välbehövligt för laget att vinna för en match mot jumbon måste man vinna, om man ska vara så högt upp i tabellen. Aston Villa har haft två kryss på sina tre senaste matcher, medan West Ham har kryssat fyra matcher i rad. Luktar det kryss denna match också?

Aston Villa som spelade 1-1 i sin senaste match mot Newcastle och nu är varje poäng viktig för Aston Villa, eftersom man måste börja ta poäng. Endast sju poäng på sjutton matcher är ett riktigt dåligt facit. Det var en jämn match mot Newcastle och frågan är om inte Aston Villa förtjänade att vinna den matchen. Laget har gjort minst mål framåt i ligaspelet i år och släppt in 31 mål, endast två lag är sämre på den punkten.

En av Aston Villas bästa spelare hittills i år Micah Richards är skadad och han är drabbad av en knäskada vilket är oerhört tungt för laget. Även Jordan Amawi är skadad och han missar resten av säsongen på grund av en korsbandsskada.

Lagets bästa målskytt är Jordan Ayew och han har hittills stått för fyra mål den här säsongen. Gestede skuggar på tre mål i lagets interna skytteliga. Aston Villa har varken fått till det offensivt eller defensivt i år och det är lägligt att det börjar rätta till sig nu om man vill stanna kvar i finrummet. Målvakten Guzan har till och med varit en av lagets bästa spelare den här säsongen och det säger mycket om kvalitén på övriga lagkamrater.

West Ham som spelade 0-0 mot Swansea i sin senaste match och man hade flyt att man inte åkte på en förlust. Om man kollar statistiken från matchen hade Swansea hela 73% av bollinnehavet och hade 21 avslut mot West Hams 11. Det går dock inte att sticka under stolen med att West Ham var riktigt bra på att försvara sig i den matchen. I sina tre senaste matcher har man spelat 0-0 och det är väldigt skumt eftersom man hade en grym målproduktion innan. Man har haft lite skador på spelare som är kreativa framåt kan vara en anledning? Man har tappat lite mark i tabellen, annars hade man nog legat på en Champions League plats om man inte haft en så stor svacka som man haft.

Fyra spelare som garanterat inte spelar är Winston Reid, Victor Moses, Diafra Sakho och Payet. Dessa spelare har tillsammans gjort nio mål och det märks att de är borta, framförallt Payet. Frågetecken inför matchen är Andy Carrol som har ont i ljumsken och även Lanzini kan komma till spel igen efter frånvaro.

Interna skytteligan toppas av Payet som har gjort fem mål och har varit lagets bästa spelare, men som sagt är skadad för tillfället. Målskyttet i laget är rätt utspritt och man har flera spelare som har gjort tre mål som Sakho, Zarate och Kouyate. Lanzini är viktig för laget och det har märkts att han har varit borta i några matcher, en riktigt duktig fotbollspelare som även har stått för fyra mål i år. Defensiven har inte gått att klaga på de senaste matcherna, när man har hållit nollan i tre matcher i rad och Adrian har spelat bra i målet. Dock måste lagets offensiv komma igång igen, så man lyckas vinna några matcher.

Senaste matchen på Villa Park lagen emellan slutade med en 1-0 vinst för Aston Villa.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det ska mycket till om Aston Villa ska lyckas besegra West Ham. West Ham borde vara rätt sugna på att vinna nu efter så mycket poängtapp som man haft nu. Jag tror att West Ham kommer ta hem matchen och det ger 2,75 pengarna. Det känns som matchen kommer bli målsnål med tanke på att West Ham har flera av sina bästa offensiva spelare på skadelistan. Det kommer bli en jämn match, men jag tror att West Ham vinner med uddamålet. 0-1 (ger 8,0 pengarna) till West Ham tror jag matchen kommer sluta och ett mål av Kouyate (7,0 pengarna).

 

Villa-v-West-Ham

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se