Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Aston Villa – Swansea

Dag: lördagen den 24:e oktober

Tid: 16:00

Plats: Villa Park, England

Nu är det dags för den tionde omgången av Premier League, som för tillfället leds utav Manchester City med sina 21 poäng. Det är massa härliga matcher som kommer spelas under helgen, men om vi börjar på lördagen så är det fem matcher klockan 16:00 och en match klockan 18:30. Den matchen jag kommer skriva om nu är Aston Villa mot Swansea som spelas klockan 16:00 på Aston Villas hemmaplan, Villa Park. Aston Villa ligger näst sist i ligan med sina fyra poäng efter nio matcher, vilket har gjort att Tim Sherwood är väldigt kritiserad som tränare för Aston Villa. Swansea har inlett lite bättre än Aston Villa och ligger på en fjortonde placering med tio poäng efter nio matcher.

Aston Villa är ett lag som de senaste säsongerna har varit i bottenstriden de senaste åren, men har lyckats hålla sig kvar i Premier League alla gånger. I år ser det dock tuffare ut för Aston Villa då de bara har fyra poäng efter nio matcher och de ligger näst sist i tabellen, det är bara Sunderland som är sämre som har tre poäng på nio matcher. De har dock mött tre av topplagen i säsongsinledningen och då har man förlorat varje match, Chelsea, Liverpool och Manchester United har man mött. Den senaste man spelade var den mot Chelsea och då förlorade man med 2-0, målen i den matchen gjordes Diego Costa och Alan Hutton som gjorde självmål. Värt att nämna är att Aston Villa gör väldigt lite mål, nämligen åtta till antalet och det är bara Watford och West Bromwich som är sämre i den kategorin. Aston Villas dåliga målproduktion beror väldigt mycket på att Christian Benteke har lämnat laget och man har haft svårt att ersätta honom. Aston Villa har också väldigt dålig form och de har förlorat de senaste fem matcherna de spelat i Premier League och om de ska spela kvar i Premier League även nästa år är det viktigt för dom att de vänder den här negativa trenden. Rudy Gestede som värvades in för att ersätta Christian Benteke är den bäste målskytten i Aston Villa med sina tre mål. Gary Gardner och Jores Okore är skadade inför denna match. Tiago Ilori är osäker till spel.

Swansea är ett normalt mittenlag i Premier League och förra året kom de på en åttonde plats, vilket var den bästa placeringen i klubbens historia. Ett mycket väl godkänt betyg för Garry Monk som gjorde sin första säsong som permanent manager för Swansea. I nuläget ligger de på en fjortonde placering i Premier League med tio poäng efter nio matcher, vilket inte är den bästa starten för ett Swansea som hade hoppats på att etablera sig på den övre halvan av tabellen detta år. Enda sen Wilfried Bony lämnat klubben så har Swansea haft det svårare att göra mål och man har bara gjort tio mål på nio matcher och det räcker inte långt om man ska vara ett lag på övre halvan. Man har också släppt in mer mål än vad man gjort, vilket aldrig är ett positivt tecken. Swansea har ingen bra form och på de senaste fem matcherna i Premier League har man bara lyckats få med sig två poäng, vilket inte är ett bra facit för dom. Den senaste matchen i ligaspelet var mot Stoke på hemmaplan och då förlorade man med 1-0. Bojan Krkic gjorde matchens enda mål på straff i den fjärde matchminuten. Andre Ayew och Bafetimbi Gomis är de bästa målskyttarna i ligaspelet med sina fyra mål vardera. Deras skadelista ser väldigt ljus då ingen är skadad, dock är Wayne Routledge osäker till spel med sitt vadbesvär.

De möttes två gånger förra året och resultatet blev detsamma i båda matcherna, nämligen 1-0 till Swansea. Den första matchen spelades på Swanseas hemmaplan den 26:e december 2014 och då vann Swansea med 1-0, målet gjordes utav Gylfi Sigurdsson. Den andra matchen spelades den 21mars 2015 på Aston Villas hemmaplan och då vann Swansea med 1-0 då med, matchens enda mål gjordes utav Bafetimbi Gomis som blev assisterad utav Jefferson Montero.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

En riktig härlig match för dig som bettar då båda lagen har väldigt höga odds. Jag tycker att Swansea har fördel inför denna match då de vann båda matcherna förra året och jag tror de vinner även denna match. Att dom vinner denna match har ett odds på 2,60, vilket är ett väldigt bra odds. Då Aston Villa har väldigt svårt att göra mål tror jag att Swansea vinner utan att släppa in mål och det har ett odds på 3,75 gånger pengarna på Bet365. Bafetimbi Gomis är den bäste målskytten i Swansea och jag tror det blir mål för honom även i denna match och det har ett odds på 3,10 gånger pengarna. Andre Ayew har också sett väldigt het ut för Swansea och att han gör mål har ett odds på 4,00 gånger pengarna på Bet365. Mitt sista tips är ett spel på resultat och då skulle jag tippa på 2-0 till Swansea och det har ett odds på 12,00 gånger pengarna, att spela på resultat är alltid en chansning men ger alltid höga odds också.

 

Aston Villa v Swansea City - Premier League

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se