Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Arsenal – Watford

Dag: lördag den 2/4 – 2016

Tid: 16.00

Plats: Emirates Stadium, London

Arsenal som tar emot Watford i lördagens drabbning, ett viktigt möte för bägge lagen. Arsenal ligger tre i tabellen och om man vill ta rygg på Tottenham och framförallt Leicester är seger ett måste. Laget har varit formsvagt, men tog i alla fall en viktig seger i sin senaste match och för Arsenals del får man hoppas att den håller i sig. Watford som länge var högt placerat sjunker allt längre och längre ner i tabellen. Ligger för tillfället på en fjortondeplats och har tre raka förluster.

Arsenal som mötte Everton i sin senaste match i Premier League och gjorde den historien väldigt kort. Welbeck gjorde 0-1 till Arsenal redan i sjunde minuten och minut 42 utökade Iwobe till 0-2 och matchen var avgjord. Överlag var det en ganska jämn match, men Arsenal var effektivare och var det hetaste laget för dagen. Som sagt är man rätt så formsvaga för tillfället och matcherna innan mötet mot Everton, kryssade man mot Tottenham och förlorade mot både Swansea och Manchester United.

På sin skadelista har Arsenal: Flamini, Ramsey, Oxlade – Chamberlain, Rosicky, Cazorla och Wilshere. Det är flera tunga namn som saknas. Dessutom är det oklart angående om både Cech och Arteta kommer till spel.

Lagets bästa målskytt är Oliver Giroud som har gjort 12 mål i årets upplaga av Premier League hittills. Giroud som dock på senaste tiden varit petad och istället har Welbeck fått chansen. Han har tagit chansen bra och förhoppningsvis lossnar det för honom. Han gjorde som sagt mål senast, han kommer med största sannolikhet få förtroendet även denna match. Arsenal är i behov av poäng och en seger är ett måste om man vill kunna skaka lagen ovan i tabellen.

Watford som tog emot Stoke i förra omgången. Det var överlag en jämn match, men Stoke är ett svårspelat lag och man hade svårt att hitta konkreta målchanser. Stoke är oerhört svåra att möta när dem tar ledningen och det var just det som hände i den här matchen. Stoke tog dessutom ledningen hyfsat tidigt i matchen och de bevakade ledningen redan då. Stoke avgjorde sedan matchen i minut 52, då Joselu stångade in ett 0-2 mål. Watford satsade framåt, men man lyckades bara åstadkomma ett reduceringsmål genom kapten Deeney. Matchen slutade 1-2 till Stoke.

Gilmartin och Hoban finns på Watfords skadelista, inga större avbräck med tanke på att ingen av dem har spelat någon match. Värre för laget är framförallt att man har åkt på lite sjukdomar och det är framförallt Prödl och Behrami som är frågetecken.

Man har ett väldigt bra anfallspar i form av Ighalo och Deeney, dessa herrar har producerat mycket framåt i år. Samtidigt har både Deeney och Ighalo kommit i en mindre formsvacka målmässigt och det har påverkat Watford. I början av säsongen vräkte Ighalo in mål och man förlitade sig väldigt mycket på honom. Watford måste börja prestera igen, för spelarmaterial har man i alla fall.

Vårt speltips:

Alla odds från Bet365

Arsenal är stora favoriter att hem matchen och det ger ett odds på 1.33 pengarna. Man kommer med största sannolikhet slå Watford, ett mer taggat Arsenal än motståndarna och dessutom har man både hemmaplan och en starkare trupp än Watford. Jag tror på över 2,5 mål i matchen och det ger 1.70 pengarna. Welbeck kommer att göra åtminstone ett mål och både Ighalo och Deeney kan finnas med i målprotokollet om de har rätt dag. Arsenal kommer att ta hem matchen med resultatet 3-1 och det finns inget att annat för Arsenal än seger i den här matchen.

Deeneyper

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se