Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Arsenal – Barcelona

Dag: 23/2-2016

Tid: 20.45

Plats: Emirates Stadium, London

Då var det även Arsenal och Barcelonas tur att gå in i turneringen igen och spela åttondelsfinal. Matchen spelas på Arsenal hemmaplan och det är givetvis en fördel för Arsenal, men Barcelona lär vilja göra historien kort och kommer säkerligen pressa på bra för att vara säkra inför returmatchen på Camp Nou. Arsenal har börjat visa lite form igen efter en svag start det här året och man är i högsta grad och krigar om en Premier League titel. Barcelona går i sin tur som tåget i La Liga och har en riktigt bra form, det ska mycket till om Arsenal lyckas besegra Barcelona i detta dubbelmöte, men i en match kan man nog störa laget möjligtvis även fast jag är skeptisk.

Arsenal drar som vanligt en nitlott tidigt i Champions League och det kommer bli oerhört tufft för laget. Man kom tvåa i gruppen efter den andra förhandsfavoriten Bayern München och man lyckades faktiskt besegra Bayern i ett av mötena. Nu är det dock slutspel och färre skrällmöjligheter är det i alla fall mot de allra vassaste lagen. Arsenal som tog en skön seger senast i Premier League mot ledaren Leicester. Den segern satt långt inne och man kanske inte förtjänade att vinna helt och hållet eftersom att Leicester fick en man utvisad hyfsat tidigt och det förstörde givetvis för Leicester och gynnade Arsenal väldigt mycket. Welbeck satte det avgörande målet på tilläggstiden. Walcott hann även göra ett mål i den här matchen. Det var en rätt så statisk match och lagen kände mycket på varandra, man märkte att det var ett toppmöte. Mot Barcelona är det framförallt defensiven som behöver sitta om man överhuvudtaget ska hålla jämna steg. Barcelonas anfallstrio är klart vassast i världen och man behöver ligga tätt på dessa.

På Arsenals skadelista finns Paulista, Rosicky, Carzorla och WIlshere. Wilshere har dock inte spelat denna säsong ännu, men kommer förmodligen komma tillbaka i slutet av säsongen.

Giroud har gjort mest mål för Arsenal i år och i ligaspelet har han gjort tolv mål. I Champions League har han gjort fem mål. En väldigt viktig spelare för lagets offensiv tillsammans med Özil och Sanchez. Det har till och med ryktats om att Barcelona är ute efter Özil och det beskriver väl hur hans säsong har varit.

Barcelona har dragit ifrån i toppen i La Liga och man har flera poäng ner till Athletico Madrid som ligger på en andraplats. Det ser ut som man kommer lyckas ta en skön ligaseger om man bibehåller den här formen som man nu har. I sin senaste match i ligan mötte man Las Palmas och man tog återigen en seger. Dock så vann man bara med 1-2 och Las Palmas stretade emot bra. Det var Suarez och Neymar som stod för målskyttet. Barcelona övertygade inte i den här matchen, men man ägde matchen ändå även fast Las Palmas kom upp ibland och var hyfsat farliga. Man är som sagt i en grym form och det är ett starkt Barcelona som kommer till spel på Emirates.

Den enda spelaren på skadelistan är egentligen Rafinha som har varit skadad länge, inte så konstigt med tanke på att det är korsbandet som gått av. Arda Turan är avstängd och missar även han kvällens möte. Bartra, Ramirez och Douglas får inte plats i matchtruppen och kommer heller inte att delta mot Arsenal.

Luis Suarez är Barcelonas klart bäste målskytt den här säsongen. Han har gjort hela 30 mål i både ligaspelet och Champions League spelet. Han kommer vara ett ständigt hot mot Arsenal och lär säkerligen finnas med i målprotokollet. Neymar och Messi har även dem gjort en hel del mål och denna trio kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt. Tveksamt om denna trio varit mållös någon gång? Laget gör väldigt mål och även fast Arsenal har hemmaplan lär vi se en hel del mål, för jag tror inte att laget vill gå mållösa därifrån. Dessutom släpper man in oerhört få mål och det ska mycket till att Arsenal får hål på dem, men som sagt man vet ju inte eftersom Arsenal exempelvis slog Bayern München nyligen.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Barcelona är favoriter enligt spelbolagen och har ett odds på 1,72 och det tycker jag är spelvärt. Laget ska vara det bättre laget och det är man också. Jag tror inte att Wenger kommer lyckas hitta någon taktisk plan som stoppar Barcelona i detta dubbelmöte och det borde bli en rätt så enkel historia om man kollar tillbaka på Barcelona detta år. Jag är tveksam till att Arsenal kommer att göra något mål, men i så fall kommer det bli Giroud som gör det. Som för övrigt har varit ruggigt het i Champions League. Giroud mål ger 3,20 pengarna. Någon av Barcelonas anfallstrio kommer i alla fall att finnas med i målprotokollet var så säkra. Svårt att säga vem, men jag tippar främst på Suarez eftersom han har visat sig vara glödhet. Suarez mål ger 2,20 pengarna! Antingen blir det målsnålt eller så kan det bli hyfsat målrikt, men jag tror att Barcelona vill avsluta den här matchen relativt snabbt. Därför tror jag att det kommer bli 0-2 i matchen till Barcelona givetvis. Det ger 9,0 pengarna, men det finns en väldigt stor chans till att det blir ett sådant slutresultat i den här matchen. Det kommer bli en välspelade match och lycka till med bettingen!

 

Arsenal-v-Barcelona-main

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se