Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Allsvenska toppstriden

Imorgon kommer den allsvenska toppriden att avgöras och det är tre lag som fortfarande har chansen att vinna, det är IFK Göteborg, IFK Norrköping och AIK. De lagen som har störst chans att vinna allsvenskan är dock IFK Göteborg och IFK Norrköping som har 62 respektive 63 poäng. AIK har 60 poäng och de måste få med sig resultaten ifall de ska kunna vinna allsvenskan. IFK Göteborg tycker jag är det laget som har störst chans att vinna då de behöver vinna sista matchen mot Kalmar och de behöver att IFK Norrköping antingen kryssar eller förlorar deras sista match mot Malmö FF. Malmö FF har fortfarande mycket att spela för eftersom de fortfarande har chans att komma till europaspel därför tror jag att de kommer kryssa eller vinna mot IFK Norrköping.

IFK GBG-Kalmar

Dag: lördagen den 31:e oktober

Tid: 13:00

Plats: Gamla Ullevi, Sverige

IFK Göteborg har stor chans att vinna det här årets upplaga av allsvenskan då de i nuläget ligger på en andraplats i ligaspelet med sina 62 poäng. För att vinna allsvenskan så behöver de få hjälp ifrån Malmö i matchen mot IFK Norrköping. Vinner IFK Norrköping matchen mot Malmö så är det helt kört för IFK Göteborg. Spelar IFK Norrköping oavgjort mot Malmö så slutar de på 64 poäng och då räcker det med en IFK Göteborg vinst och då slutar dom på 65 poäng. Blir det oavgjort i matchen mellan IFK Norrköping och Malmö så kan IFK Göteborg också spela oavgjort då de har en bättre målskillnad. Det här lär bli en enkel seger för IFK Göteborg då de har allt att spela för och Kalmar som nyss har säkrat kontraktet för att spela kvar i allsvenskan även nästa år har inget att spela för.

Vårt speltips:

Alla odds är från Unibet

Jag tror att det här känns som en självklar seger för IFK Göteborg då de har en serieseger att spela för, det har ett odds på 1,17 gånger pengarna. Jag tror även att IFK Göteborg vinner utan att släppa in mål och det har ett odds på 1,29 gånger pengarna. Jag tror att Gustav Engvall kommer göra mål i denna match då han är i bra form och han gjorde två mål mot AIK. Att han gör mål i matchen har ett odds på 2,30 gånger pengarna och det känns väldigt troligt. Jag tror det blir få mål i matchen då IFK Göteborg kommer göra ett eller två mål och sedan bevaka sin egen ledning. Under 2,5 är väldigt troligt och det har ett odds på 2,50 på Unibet. Jag tror det korrekta resultatet i denna match kommer att bli 2-0 till IFK Göteborg och det har ett odds på 7,00 gånger pengarna.

Malmö FF – IFK Norrköping

Dag: lördagen den 31:e oktober

Tid: 13.00

Plats: Swedbank Stadion, Sverige

Det här är en match där båda lagen har mycket att spela för, Malmö spelar för en plats i Europa League kvalet och IFK Norrköping spelar för en allsvensk seger. Malmö FF har 54 poäng och man ligger två poäng före Elfsborg som också dom jagar en Europa League plats. Om Malmö FF vinner den här matchen så är man klara för Europa League kval och det är viktigt för dom både ekonomiskt och sportsligt. De behöver bara spela oavgjort i den här matchen då de har avsevärt mycket bättre målskillnad än vad Elfsborg har. Vinner Elfsborg med 8-0 och Malmö spelar lika så går Elfsborg vidare istället. IFK Norrköping är detta årets succélag och de är serieledare i nuläget, tätt följda av IFK Göteborg. De ligger bara en poäng före IFK Göteborg och de behöver en vinst i denna match för att vara helt säkra på seriesegern. Blir det oavgjort i denna match så behöver IFK Göteborg förlora eller spela oavgjort i sin match emot Kalmar annars så vinner IFK Göteborg detta års upplaga av allsvenskan. Förlorar IFK Norrköping sin match mot Malmö FF så måste IFK Göteborg också förlora sin match.

Vårt speltips:

Alla odds är från Unibet

Det känns som att det kommer bli kryss i denna match då Malmö kommer gå för ett oavgjort resultat. Att det blir oavgjort i denna match har ett odds på 3,50 gånger pengarna och känns som det mest troliga. Jag tror Markus Rosenberg gör mål i denna match och det har ett odds på 2,80 gånger pengarna. Skytteligaledaren Emir Kujovic tror jag kommer göra mål för IFK Norrköping i denna match och det har ett odds på 2,75 på Unibet. Det lär bli få mål även i denna match och under 2,5 mål känns väldigt troligt, det har ett odds på 2,33 gånger pengarna. Jag tror det blir oavgjort och att båda lagen gör mål, det har ett odds på 4,25 gånger pengarna på Unibet. Det korrekta resultatet blir 1-1 i denna match och Markus Rosenberg och Emir Kujovic gör målen i denna match. Att det blir 1-1 i denna match har 8,00 gånger pengarna på Unibet.

 

allsvenskan