Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Albanien-Serbien

Dag: torsdag den 8:e oktober

Tid: 20:45

Plats: Elbasan Arena, Albanien

Förra gången lagen möttes slutade det i skandal, matchen fick brytas efter att en drönare flugit över plan. Det hela slutade i slagsmål. Serbien fick segern men samtidigt ett avdrag på tre poäng. Inget utav lagen fick alltså poäng från den matchen och båda ländernas fotbollsförbund blev dömda till att betala dyra böter. Nu är det en minst sagt viktig match för Albanien, denna match kan bli ett stort steg för albansk fotboll, många år framåt.

Att Albanien har en stor chans att ta sig till EM, för första gången någonsin är förstås en jätteskräll. De har aldrig någonsin tagit sig till ett mästerskap i fotboll tidigare.

Albanien har tagit stora steg framåt i fotbollen, de har inte minst klättrat långt upp på FIFA rankningen. I augusti 2015 låg de nämligen på en 22:a plats. Förbundskaptenen Gianni De Biasi har fått det till att stämma för Albaniens landslag.

I första EM kval matchen slog man självaste Portugal på bortaplan med 0-1.  Det har fortsatt att gå riktigt bra för detta lilla land i EM kvalet. Albanien har faktiskt bara förlorat en match. De ligger just nu trea i gruppen, efter Danmark och Portugal.

Danmark har en match mer spelad än Albanien som samtidigt bara är en poäng efter. En vinst här betyder att de är uppe på en andra plats vilket betyder kvalificering till EM slutspelet i Frankrike 2016.

I deras senaste match fick man sin hittills enda förlust hemma mot Portugal med 0-1, sedan Miguel Veloso gjort mål för Portugal på övertid.

Albaniens defensiv har visat sig vara av världsklass. Kaptenen och stjärnan Lorik Cana har varit väldigt stabil. Även målvakten Etrit Berisha (tidigare i Kalmar) har varit bra. Albanien har bara släppt in tre mål. Framåt finns det ingen spelare som hittills gjort mer än ett mål under kvalet.

Albanien kommer alltså gå till EM ifall de vinner deras sista två matcher. Det skulle ju såklart vara en jättestor grej för detta lilla land med ca 2 700 000 invånare. Men de kommer krävas mycket av spelarna för att göra detta.

Serbiens chans att ta sig till EM i Frankrike är ju såklart borta för längesen, men de har väldigt många duktiga fotbollsspelare. Trots detta har de bara tagit en ynka poäng i kvalet.

Sådana spelare som t.ex. Nemanja Matic och Branislav Ivanovic har underpresterat i landslaget lika mycket som de har gjort i Chelsea den här säsongen. Men de är inte de enda kända spelarna som finns i detta land. Det finns många serber i Premier League och även i andra bra fotbollslag i Europa. Frågan är bara varför alla de här spelarna underpresterar så i landslaget?

Serbien har bara funnits som fotbollslandslag i nio år. Det första kvalet för att ta sig till något mästerskap var till EM 2008. De hamnade trea i den kvalgruppen och tog sig därför inte dit, men VM 2010 tog man sig till enkelt.

I detta mästerskap hamnade man sist i gruppen, trots att serberna lyckades slå självaste Tyskland, men förluster mot Ghana och Australien betydde ändå en jumboplats i gruppspelet och VM blev en stor besvikelse.

Något mästerskap har det inte blivit sedan dess och det kommer det inte bli nu heller. Frågan är vad som händer med serbiska landslaget efter kvalet, kemin i laget är troligen sämre än i andra landslag.

Senaste kvalmatchen betydde seger när Armenien besegrades med 2-0. Trots detta står man bara på en ynka poäng i tabellen, anledningen till detta är att de fick tre minuspoäng efter senaste matchen mot Albanien.

Den spelaren som gjort mest mål i Serbien är Zoran Tosic som nätat två gånger.

Vårt speltips:                                                                 

Alla odds är från bet365.com.

Albanien måste vinna för att hänga på, en förlust kommer svida mycket. Eftersom att Serbien inte har något att spela för så tror vi Albanien kommer kämpa sig till ännu en trepoängare i den här matchen. Oddset för hemmaseger är faktiskt ganska högt. Albanienseger ger 2.70 gånger pengarna i nuläget och det anser vi vara ett bra odds då hemmalaget har mycket mer att spela för än ett redan avsågat Serbien.

Vi tror också att det kommer bli en match med väldigt lite mål. Då Albanien bara släppt in tre mål kan du spela på att det blir under 2.5 mål i matchen. Oddset, 1,44 i nuläget känns kanske lite lågt men samtidigt känns det som ett bra spel.

En liten chansning om du skulle vilja vinna mycket pengar kan vara att spela på Shkelzen Gashi som målskytt och en 1-0 vinst för Albanien. Gashi har öppnat säsongen på ett starkt sätt för sitt klubblag Basel i schweiziska ligan. Tre mål är hans facit där än så länge. 31.00 gånger pengarna känns som ett roligt och samtidig ett spelvärt odds. En chansning, men varför inte lägga en liten slant?

seralb-650x420

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se