Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Ajax-PSV Eindhoven

Dag: söndag den 4:e oktober

Tid: 14:30

Plats: Amsterdam Arena, Holland

Då var de dags för ett toppmöte i Holland. Regerande mästarna PSV Eindhoven kommer till Amsterdam för att möta de stora dominanterna i holländsk fotboll, Ajax, som leder Eredivisie efter sju omgångar spelade. Rivaliteten mellan klubbarna växer mer och mer eftersom de båda lagen blir alltmer överlägsna i holländsk fotboll. Ajax har 19 poäng och kommer till den här matchen med sex vinster och en oavgjord. PSV har det gått lite tyngre för, man har tagit 14 poäng och ligger på en fjärde plats i nuläget.

Ajax kommer till detta möte med ett kryss mot Molde från Norge. Man lyckades ta en poäng hem till Amsterdam då Viktor Fischer kvitterat till 1-1 efter 19 minuter. Laget har därmed tagit två poäng i Europa League och parkerar sig på en tredje plats i den gruppen.

Det senaste mötet i holländska ligan resulterade i en 2-0 vinst. Det var Groningen som stod för motståndet den gången.

Ajax har alltså varit riktigt bra i inledningen utav den här säsongen. De har hittills bara släppt in två mål och Jasper Cillessen i Ajax målet har hållit nollan i sex utav sju matcher!

En spelare som är i bra form är Viktor Fischer som gjort mål i de två senaste matcherna och är just nu älskad av fansen. Han som har stått för mest mål än så länge är Anwar El Ghazi som gjort hela sju mål efter sju spelade omgångar i holländska ligan. Han belönades med den bedriften med att komma med i holländska landslaget. Ajax som är kända för sin grymma ungdomsakademi har en väldigt ung trupp.

Nicolai Boilesen och Arsenallånet Yaya Sanogo är skadade och kommer troligtvis inte att vara med i matchtruppen.

PSV vann som sagt Eredivisie med ganska stor marginal förra säsongen. Laget kommer inför den här matchen från en 3-2 förlust mot CSKA Moskva i Champions League. Det stod 3-0 till CSKA Moskva efter bara 36 minuter och strax innan halvtid missade Seydou Doumbia en straff för sitt CSKA Moskva. Men Maxime Lestienne gjorde 3-1 och 3-2 i andra halvlek, men man lyckades dock inte att fullborda med hela vändningen och 3-2 blev slutresultatet. Därmed står alla i den gruppen på tre poäng, men PSV står som ledare där eftersom man gjort mer mål än de andra.

I ligan kommer PSV från en 2-1 vinst mot Nijmegen sedan Luuk de Jong och Jurgen Locadia stått för varsitt mål. Det betyder alltså att Luuk de Jong har gjort hela sju mål än så länge och toppar skytteligan i Eredivisie tillsammans med just El Ghazi i Ajax.

Men man har väldiga skadeproblem i PSV då hela åtta spelare på skadelistan. Det är några riktiga toppspelare som är på skadelistan, bland annat är Andres Guardado, Jetro Willems och sist men inte minst är även Luuk de Jong är tveksam till spel.

Lagen har mötts totalt 129 gånger och Ajax har ett litet övertag i vinster mot PSV. Förra säsongen slutade det med 1-3 vinster båda gångerna då lagen vann en match var.

Våra speltips:

Oddsen är hämtade från bet365.com.

Då det brukar bli mycket mål i holländsk fotboll tippar vi att man ska spela på över 2,5 mål. Det ger dig bara ett odds på 1,65 men ett ganska säkert spel i våra ögon.

Viktor Fischer är som sagt i riktigt bra form och har spelat fenomenalt de senaste matcherna, om han gör mål skulle det i nuläget ge dig ett odds på 2,75. Ett bra speltips till ett bra odds.

Ett tredje spel kan vara att spela på resultat. Vi ser Ajax som lite starkare i nuläget eftersom att PSV har en mycket lång skadelista. Vårt tips är att spela på en vinstmarginal med två mål. Det ger dig då ett odds på 5,50 gånger pengarna.

Prediksi-Ajax-Amsterdam-vs-PSV-Eindhoven-19-Januari-2014-Liga-Belanda

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se