Hem rekar-fotboll Du är här

Shakthar Donetsk – PSG

 

Dag: onsdag den 30/9

Tid: 20.45

Plats: Arena Lviv, Ukraina

Shakhtar Donetsk som inledde året Champions League med en klar förlust mot Real Madrid. Det blir en viktig match mot PSG om man vill knipa en slutspelsplats. Det är en svår grupp och man kommer ha svårt att ta sig vidare. Om man vill gå vidare måste man dock vinna mot PSG som antagligen kommer hamna på andraplatsen i gruppen, har svårt att se att PSG kommer före Real Madrid.  PSG vann med 2-0 mot Malmö i sin första match i gruppspelet utan problem. Det är svårt at spela i Ukraina och det kan PSG få bekänna på onsdag.

Shakhtar som ständigt är i Champions League gruppspelet men allt som oftast har svårt att ta sig vidare. Det gjorde det inte lättare när man hamnade med giganterna PSG och Real Madrid om man vill vända på den trenden. Shakhtar ligger på en andra plats i sin liga men har en fin form där och har fyra raka vinster. Den hetaste spelaren i Ukrainska ligan heter Alex Texeira och spelar i Shakhtar Donetsk. Han har gjort 12 mål på bara nio matcher och det är ett väldigt starkt facit speciellt för en mittfältare. Vi kommer säkert får se han i en större liga så småningom. Man har hela sju brassar i laget och man är ett fartfyllt lag som kan skapa problem för många. Man ska heller inte glömma att Real Madrid bara ledde med 1-0 innan Stepanenko fick rött kort och då rann det på till 4-0. Ett hyfsat ungt lag och då är det bra att man har rutin på bland annat sin lagkapten Srna som varit med länge. Ända spelaren som inte kan spela på onsdag är just Stepanenko som ådrog sig ett rött kort, annars är truppen hel.

PSG som kommer från en svag insats mot Nantes i ligan. Där man blev totalt utspelade i en halvlek men lyckades reda ut stormen och ta hem matchen med 4-1. Annars har man visat god form på senaste tiden och det skall nog kunna bli ett Ligue 1 guld om man bara fortsätter den trenden. I seriespelet har man bara släppt in fyra mål och man har bara tappat poäng i två matcher då det var oavgjorda resultat. Cavani har vart het inledningsvis av denna säsong och står på sex stycken mål och han kommer Shakthar få se upp med, eftersom han är en måltjuv ut i fingerspetsarna och skapar alltid mycket chanser på egen hand. PSG kommer äga mycket boll i matchen och det är viktigt att man ser upp för Shakthars omställningar och att man har tålamod för då kommer man vinna matchen och ta med tre poäng hem till Paris. Ända spelaren i PSG som är borta är Van Der Wiel som har en ljumskada. Man har flera stjärnor, men spelare som Matuidi och Motta är viktiga så att man vinner mittfältet i matcherna och på så sätt skapar bra lägen. Defensiven har vart en av PSGs styrkor hittills och man kommer inte släppa in mer än ett mål på onsdag.

Vårt Speltips:

Odds från Bet365

Enligt oss är en PSG given och det är bara att blicka tillbaka när man slog Malmö, man var riktigt bra där. Man kan heller inte glömma att det är svårt att komma till Ukraina för att spela fotboll och att Shakthar är ett svårspelat lag med mycket teknik och duktiga individer. Att PSG ska vinna matchen ligger på 1,85 pengarna och det är rätt bra odds. Att Shakthar ska vinna ligger på 4,75 och det är inte ens troligt att man ska vinna. Om man vill kunna hota Paris måste man göra första målet annars kommer man aldrig lyckas komma igenom deras defensiv. Tror att ett resultat som innebär 0-2 till Paris eller kanske till och med 1-3 är möjligt. PSG kommer i alla fall att vinna med tvåmåls marginal det är jag säker på ska hända. Alex Texeira har rätt bra odds på att han ska göra mål så varför inte? Han är i bra form och kan mycket väl göra mål på onsdag. En annan som kan göra mål tror jag är Di Maria som är bra på att göra mål, men kommer lite i skymundan när han spelar med målskyttar som Cavani och Zlatan. PSG kommer ta hem matchen och man kommer vinna med tvåmåls marginal och Cavani kommer göra mål är säkra. Ett bubblartips är att det slutar 1-1 där Alex Texeira står som målskytt.

Texeira

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se