Hem rekar-fotboll Du är här

Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach

Dag: onsdag den 28/10

Tid: 20.30

Plats: VELTINS – Arena

Så sent som i lördags möttes dessa lag på Gladbachs hemmaplan och nu är det istället dags för en cupmatch lagen emellan. Bägge lagen kommer vilja vinna och man kommer komma till spel med bästa möjliga lag. Schalke kommer från en 3-1 förlust mot just Gladbach och kommer nog vara rejält revanschsugna på att vinna den här gången. I ligaspelet ligger Schalke på en tredjeplats medan Gladbach ligger för tillfället på en sjundeplats, men man kommer förmodligen klättra ännu högre upp för man är i en ruggig form och har fem raka vinster i ligaspelet.

Schalke som tog sig till den här matchen genom att slå Duisburg med klara 5-0 och det var inga problem att ta sig vidare. Nu väntar istället ett av de svåraste lagen som är kvar i turneringen och man fick ju till och med senast i ligaspelet bekänna färg mot Gladbach. Det här kommer bli en svår match för Schalke att vinna för senast hade man stora problem och man var det klart sämre laget än Gladbach. Man har inga skadebekymmer, det finns några som är långskadade men ingen direkt tongivande spelare som gör skillnaden. Spelare som Klaas Jan Huntelaar måste komma ihåg så man får igång sin målproduktion bättre för nu har man ingen riktig målskytt. Ett utropstecken är Leroy Sane som är född 1996 och har gjort flertalet poäng är väldigt viktig för Schalkes offensiv. Dessutom leder han interna skytteligan för sitt Schalke som ytter.

Borussia Mönchengladbach har vänt sin negativa trend till en väldigt positiv trend och nu befinner man sig snart i tabelltoppen i Bundesliga och där hör man hemma med sin trupp. Man tog till 16-ondels finalen mot Schalke genom att på bortaplan slå ST Pauli med 1-4 på bortaplan. Schalke slog man lätt nu senast i ligan och framförallt har man haft en riktigt bra målform som bäddat till flera segrar. Man har slått allt ifrån topplag som Wolfsburg och Schalke till att krossa mittenlag som Frankfurt med 1-5 på bortaplan. På skadelistan finns André Hahn som åkte på en knäskada, Patrick Hermann och Alvaro Dominguez. Raffael leder interna skytteligan på fyra mål och det är viktigt att han fortsätter producera nu när Hahn blivit skadad också. Man har dock spridit ut målskyttet på flera av sina mittfältare också och det är viktigt. Det här är en match som Gladbach borde ta hem, man är förmodligen de vassaste laget på pappret och spelmässigt för tillfället.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det här är en match som Gladbach kommer ta hem och Schalke kommer inte få någon revanch här inte. Jag tror snarare att man kommer vinna enklare den här gången. Schalke har haft lite motgångar nu i slutet och tror inte att den trenden bryts mot just ett lag som Gladbach. Schalke har 2,20 pengarna och är favoriter enligt spelbolagen, men man kommer inte leva upp till favoritskapet enligt mig. Utan Gladbach som har hela 3,20 pengarna kommer vinna relativt enkelt och det är ett riktigt bra odds. Schalke kommer bli mållösa tror jag och Gladbach kommer att ta hem matchen med antingen 0-2 eller 0-3 och Raffael kommer göra ett mål. En annan målskytt tror jag Xhaka kan bli eftersom han har varit het nu det senaste. Även om Schalke är revanschsugna kommer man inte kunna slå Gladbach, men det kan nog bli en bra match!

schalke-gladbach114_v-gseagaleriexl

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se