Hem rekar-fotboll Du är här

PSG – Real Madrid

Dag: onsdag den 21/10           

Tid: 20.45         

Plats: Parc des Princes, Paris

Det här kommer bli en bra match mellan dessa giganter. PSG som tar emot Real Madrid på sin hemmaplan och bägge lagen kommer med två segrar i bagaget från tidigare Champions League spel i år. Real Madrid toppar med ett mål bättre än PSG i tabellen och dessa lag kommer med största sannolikhet gå vidare från gruppspelet. Shaktar Donetsk och Malmö FF kommer inte kunna utmana om de två avancemang platserna, utan får istället kriga om tredjeplatsen som leder till Europa League spel. Hur som helst kommer det bli ett rafflande möte och bägge lagen vill ju givetvis vinna så man tar greppet om förstaplatsen i gruppen och får bättre lottning i slutspelet.

PSG som har fyra raka segrar i Ligue 1 och man har bara släppt in fem mål på tio omgångar. I Champions League har man ännu inte släppt in ett mål, men mot Real Madrid är det svårt att stå emot så ska bli roligt och se hur man handskas med det. Man slog Malmö med 2-0 hemma i första omgången och i andra slog man Shaktar Donetsk med en stabil 3-0 seger. Trodde på förhand att Shaktar skulle kunna stå tillbaka mer den matchen, men man blev istället överkörda från start av fransmännen. Zlatan Ibrahimovic är formstark och gjorde två mål i senaste ligamatchen och det är skönt för PSG att han är tillbaka eftersom han tidigare i år har haft skadeproblem. En annan spelare som har haft ett bra år är Edison Cavani som har fått sköta målgörandet nu i början själv, när Zlatan vart borta. Thiago Silva som inte varit jätteduktig i år hittills börjar komma in i det mer och mer. Kanske var det petningen i landskamperna som var nyckeln? Man har bara mötts i vänskapsmatcher de här lagen och där har Real Madrid stått som segrare bägge matcherna med ett 1-0 resultat i favör. På skadelistan har PSG Veratti och David Luiz och det är två duktiga spelare som är borta.

Real Madrid som endast släppt in två mål i ligan i år är likt PSG grymt bra defensivt. Man får dock inte glömma att både lagen har en grym offensiv också och har även gjort mest mål i respektive liga. Real Madrid som kommer från en 3-0 seger mot Levante senast i La Liga. Man har börjat bra som man alltid gör och det är en jämn tabelltopp där. I Champions League har man tagit en 4-0 seger mot Shaktar Donetsk och en 2-0 vinst mot Malmö. Det blir ett extra spännande möte mot PSG när man nästan exakt har fått samma resultat mot lagen dessutom. Cristiano Ronaldo har redan mäktat med elva mål i år varav fem stycken i Champions League. Som han är skytteligaledare i, i La Liga skuggar han Neymar som ligger två mål före honom där. Även Benzema har producerat en hel del och står på sex mål i ligaspelet och är alltid farlig framåt, dock är det tveksamt att han kommer till start då han har en skada i baksida lår. En annan spelare i Real Madrid som har varit riktigt bra i inledningen är Keylor Navas en duktig målvakt som är en stark bidragande orsak till man endast släppt in två mål. På skadelistan har man Gareth Bale som antagligen kommer till start ändå, Carvajal, Pepe och inte minst James Rodriguez som har en lårskada. Det är inga dåliga spelare som är borta direkt och det är klart de blir svåra att ersätta, men Real Madrid har en väldigt bred trupp och det kommer inte bli några problem.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det är bra odds på bägge lagen, men det är även en svår match att tippa. PSG har 2,50 pengarna för en vinst medan Real Madrid har 3,00 pengarna om man vinner. Jag skulle inte säga att det är lika säkert som för bara något år sedan att Real Madrid skulle vinna den här matchen. Utan jag tror istället att PSG kommer ta hem det här på Parc des Princes. Lagen har två stjärnspäckade lag, men Real Madrid har några nyckelspelare borta och PSG är verkligen i en positiv trend. Skulle tippa på ett 1-0 resultat till PSG och det ger 9,50 pengarna. Det kommer bli en målsnål match och det kan mycket väl bli under 2,5 mål i matchen.

 

Ronaldo silva

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se