Hem rekar-fotboll premier-league Du är här

Klart: Victor Nilsson Lindelöf går till Manchester United

Victor Nilsson Lindelöf

Så var följetongen kring Victor Nilsson Lindelöf till Manchester United äntligen över. Under lördagen presenterades han på Uniteds hemsida, efter att Benfica och United hade kommit överens om en övergång för backen.

Långdragen historia

Att landslagsmannen skulle kunna flytta till Manchester har varit i ropet sen i januarifönstret, och som det verkar var en övergång nära redan då, men på grund av kontraktsstrul och ersättningskrav från VNLs tidigare klubbar så sprack övergången då. Men nu är det alltså klart att han flyttar till Manchester och den röda delen av staden.

”Manchester United kan med glädje meddela att vi har nåt en överenskommelse med Benfica om övergången för Victor Lindelöf”, skriver klubben på sin hemsida.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kostar VNL runt 450 miljoner kronor, om uppgifterna stämmer så är han den dyraste svenska försvararen någonsin. Expressen däremot säger att han kostar runt 342 miljoner kronor.

Det var en bra helg för VNL som under fredagen var en del av det lag som lyckades slå Frankrike i VM-kvalet med 2-1 efter ett sent och smått otroligt ledningsmål från Ola Toivonen på långskott i ett öppet mål. Och under lördagen blev alltså övergången till Premier League från portugal officiell.

Han väntas flyga över till Manchester efter Sverige har spelat träningslandskamp mot Norge på tisdagen. Han väntas göra premiär i United-tröjan i mitten på juli då laget möter LA Galaxy.

Chris Smalling lämnar?

I och med värvningen av VNL har det börjat bubbla kring Chris Smallings framtid i Manchester. Överallt kommer det rubriker om ”Smalling to leave Old Trafford”. Smalling är ingen favorit hos Mourinho och både Marcos Rojo och Phil Jones har gått före i kön om starttid. Klubbarna som är intresserade uppges vara West Ham, Everton och Crystal Palace. Smalling har varit i United sen 2010 och är en av få i den nuvarande United-truppen som tränats av Sir Alex Ferguson.

 

Spela på spelarövergångar hos Mobilebet

Mobilebet

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se