Hem rekar-fotboll Du är här

Paris Saint Germain – Lille

Dag: lördagen den 13:e februari

Tid: 17.00

Plats: Parc des Princes, Frankrike

Då var det dags för den 26:e omgången i detta års upplaga av Ligue 1. De regerande mästarna och överlägsna serieledarna Paris Saint Germain tar emot Lille på sin hemmaplan Parc des Princes. Det här är en match där Lille har ingenting att förlora utan det är bara gå in och göra det bästa för att få med sig ett bra resultat. Paris Saint Germain ser det här som en match där man kan utöka sin långa vinstsvit. Laurent Blanc som precis förlängde sitt kontrakt som tränare för Paris Saint Germain ser nog gärna att sitt lag gör en så bra match som möjligt. Då det är dags för Champions League spel mot Chelsea under tisdagen nästa vecka.

Paris Saint Germain är inte bara regerande mästare i Ligue 1 utan det är med stor sannolikhet som de är även de kommande mästarna. Man ligger nämligen 24 poäng före ligatvåan som är Monaco, ett stort försprång för Paris Saint Germain alltså.  Man har spelat ihop 69 poäng efter 25 spelade omgångar i ligaspelet. Man är det lag som gjort flest mål i Ligue 1 och det lag som släppt in minst. Man har gjort 63 mål och släppt in 12 mål, vilket ger dom en målskillnad på plus 51. Man har inte förlorat en enda match denna säsong och detta år så ser Paris Saint Germain väldigt starka ut. Den senaste matchen man förlorade var mot Real Madrid den 3 november.

Senaste matchen för Paris Saint Germain spelades i den franska cupen den 10:e februari. Det var åttondelsfinal mot Lyon som spelades och Paris Saint Germain kvalificerade sig enkelt vidare till kvartsfinalen. Matchen vann man med 3-0 och målen gjordes utav Adrien Rabiot och Zlatan Ibrahimovic gjorde två utav målen.

Paris Saint Germain har endast två skadade spelare. Marco Verratti har problem med en knock och Gregory van der Wiel har gjort en blindtarmsoperation och kan därmed inte spela. Ezequiel Lavezzi är inte med i matchtruppen eftersom han med stor sannolikhet kommer gå till Shanghai Shenhua i den kinesiska ligan. Den bäste målskytten för Paris Saint Germain denna säsong är Zlatan Ibrahimovic som har mäktat med tjugo fullträffar och toppar därmed skytteligan i Ligue 1.

Lille ligger förtillfället på en femtonde placering i Ligue 1. Man har lyckats spela ihop 30 poäng efter 25 spelade omgångar. Lille kan fortfarande vara med och kämpa om de högre placeringarna eftersom det bara är nio poäng upp till Nice som ligger på tredjeplatsen. Det är en väldigt jämn tabell med Monaco och Paris Saint Germain som stuckit ifrån. Lille har gjort lika många mål som man släppt in, nämligen 20 stycken. Lille har faktiskt bra form för att kolla på deras ligaplacering. På de fyra senaste matcherna har man vunnit två och spelat lika två, vilket är bra med deras ögon mätt.

Senaste matchen för Lille spelades den 7:e februari i Ligue 1. Man mötte då Stade Rennais och lyckades att tappa sin ledning i sista minut. Matchen slutade oavgjort och slutresultatet skrevs till 1-1. Lilles enda mål i matchen gjordes utav Eder i den 42:e matchminuten, där han blev assisterad av Soufiane Bofal. Soufiane Bofal drog först på sig ett gult kort i den 66:e matchminuten och sen drog han på sig ett andra i den 71:e matchminuten och blev därmed utvisad. Stade Rennais mål gjordes utav Ousmane Dembele på straff i de 89:e matchminuten.

Lille har fem spelare på sin frånvarolista inför matchen mot Paris Saint Germain. Soufiane Bofal är avstängd efter att ha dragit på sig ett rött kort i matchen mot Stade Rennais. De har också fyra spelare skadade som inte kan medverka. Dom som är skadade är Eder, Marko Basa, Mike Maignan och Franck Beria. Den bäste målskytten för Lille denna säsong är Soufiane Bofal som har gjort sex mål i Ligue 1.

Senaste mötet lagen emellan spelade i Ligue 1 den sjunde augusti. Matchen spelades på Lilles hemmaplan och Paris Saint Germain vann matchen. Adrien Rabiot blev utvisad efter att ha dragit på sig två gula kort redan efter en knapp halvtimmes spel. Lucas blev stor matchhjälte med sitt mål i den 57:e matchminuten när han blev assisterad av Blaise Matuidi.

Vårt speltips:

Alla odds är hämtade från bet365.com

Det här är en solklar vinst för Paris Saint Germain som mycket väl kan sluta sin säsong med över 100 poäng. Att dom vinner denna match har ett odds på 1,40, vilket är ett rätt bra odds för deras dominans i den franska ligan. Jag tror också att det blir över 2,5 mål eftersom att Paris Saint Germain har gjort extremt mycket mål och där Zlatan Ibrahimovic är i storform. Att det blir över 2,5 mål i denna match har ett odds på 2,05 gånger pengarna. Jag tror inte heller att Lille lyckas göra mål på Paris Saint Germain eftersom dom bara släppt in 12 mål på hela säsongen i Ligue 1. Att båda lagen inte gör mål har ett odds på 1,50. För att höja oddset lite kan du spela på en kombination där Paris Saint Germain vinner matchen och att båda lagen inte gör mål. Detta spel har ett odds på 1,90 gånger pengarna på Bet365. Zlatan Ibrahimovic är i grym form då han gjort mål för Paris Saint Germain i fyra raka matcher. Jag tror även han gör mål i denna match och det har ett odds på 1,80. En chansning kan vara att han gör minst två mål i matchen och det har ett odds på 4,33. Mitt sista speltips är att spela på resultat, vilket alltid är svårt att tippa på men ger stor vinst om du sätter ditt spel. Det mest rimliga resultat enligt mig är 3-0 till Paris Saint Germain och det har ett odds på 8,00 gånger pengarna. Zlatan Ibrahimovic gör två av målen och Edinson Cavani gör ett.

 

 

680742_heroa