Hem rekar-fotboll Du är här

Odds och experttips Tottenham – Ajax 30:e April Kl 21:00

Årets två största överraskningar i Champions League spelar semifinal mot varandra när Tottenham tar emot Ajax i sin första semifinal i CL:s historia. Motståndaren Ajax har mer rutin då laget vunnit turneringen fyra gånger men samtidigt får vi backa baka bandet till 1996/97 för att hitta senaste gången Ajax spelade semifinal i Champions League. Den gången blev det förlust mot Juventus i två raka matcher.

Ajax har verkligen imponerat under slutspelet genom att först slå ut trefaldiga regerande mästaren Real Madrid för att sedan göra samma sak mot en av titelfavoriterna; Cristiano Ronaldos Juventus. Spurs väg till semifinalen har inte varit enklare då Borussia Dortmund först avfärdades innan Manchester City besegrades i semifinalen. Spurs lyckades snirkla sig förbi City även om det blev en högdramatisk upplösning där Tottenham var ett bortdömt VAR-mål från att åka ur. Förvänta er fin fotboll när två av turneringens sensationer slåss om en finalplats.

tottenham___ajax_amsterdam_champions_league_2019 Källa: deviantart.com

Speltips Tottenham Spurs vs Ajax – Champions League Semifinal 1

* Tottenham är obesegrade på sin nya hemmaarena och har faktiskt inte släppt in mål under de fyra matcherna laget spelat hittills. Nu tror vi att det första kommer då Ajax är oerhört starka på bortaplan. Att båda lagen gör mål spelas därför till oddset 2,17 hos Nordicbet.
* På tal om mål lär det bli en del sådana när dessa lagen möts. Över 2,5 mål hittas hos 888sport till oddset 1,82.
* Ajax är det lag som kvitterat flest gånger i årets CL efter underläge, hela sju gånger. Vi tror att Tottenham därför gör första målet (pengarna tillbaka om inget mål görs) och vi spelar detta till oddset 1,71 hos Mr Green.
* Heung-Min Son är het för tillfället. I semifinalerna mot City gjorde han tre mål på två matcher och vi tror han gör mål igen mot Ajax. Att spela Sydkoreanen som målskytt hos ComeOn går att göra till oddset 2,10.

Oddsanalys Tottenham vs Ajax

Det tog ett tag men nu har Tottenham Hotspur Stadium i London äntligen invigts. Tottenham har spelat fyra matcher på sin nya arena och har vunnit samtliga utan att släppa in mål mot Crystal Palace, Manchester City, Huddersfield och Brighton. Nu tror vi att denna trenden bryts mot ett målglatt Ajax som hade ett offensivt flyt mot såväl Juventus som Real Madrid som fick oss att minna de fornstora dagarna i den holländska klubben. Ajax har gjort mål i 15 av de 16 senaste matcherna och i 20 av de 22 senaste bortamötena. Att båda lagen gör mål till oddset 2,17 känns därför värt en peng hos Nordicbet.

För Spurs har mycket av våren handlat om hur laget ska kunna klara sig utan Harry Kane som nu återigen är skadad. Efter att ha missat flertalet matcher gjorde han comeback för att redan efter fyra matcher bli skadad igen. I hans frånvaro har Heung-Min Son klivit fram. Sydkoreanen gjorde första målet på nya hemmarenan och stod för tre av lagets fyra mål mot Manchester City i semifinalerna. Vi tror Son återigen gör mål och 2,10 hos ComeOn är det oddset som rekommenderas.

Fotbollsvärldens nya kärlek stavas Ajax

Båda lagens resa till semifinalen är beundransvärd men det är framförallt Ajax som vunnit fotbollvärldens kärlek. Med en medelålder på 23,9 år har man den yngsta truppen i turneringen och laget myllrar av talang. Anledningen till att det har gått så pass bra är att Ajax inte bara har ungdomar utan kompletterar med rutin för att få en balans. Målvakten Lamprou är 27, mittbacken Daley Blind 29 medan den defensive mittfältaren Lasse Schöne (32) hittas på det centrala mittfältet. Lägg till den rutinerade anfallaren Hunteelar (mestadels inhoppare) på 35 år och framförallt Tadic 30 år. Den sistnämnda har varit fenomenal för Ajax och det är just balansen av ungdom och rutin som gör att detta Ajax är så farligt. Tidigare generationer på 00-talet och 10-talet har varit talangfulla men saknat rutin. Därför kommer Ajax hota Tottenham med såväl mål som farliga anfall.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se