Hem rekar-fotboll Du är här

Napoli – Juventus

Datum: lördag den 26/9 – 2015

Tid: 20.45

Plats: Stadio San Paulo, Neapel

Två lag som har haft svårt inledningsvis att ta poäng. Bägge lagen kommer med oavgjorda resultat i ryggen och dessutom mot nykomlingarna Carpi och Frosinone. Napolis senaste hemmamatch krossade man dock Lazio med hela 5-0 och det var ett bra besked från Napoli. Det är alltid svårt att komma till Stadio San Paulo för trycket där är enormt och ett Napoli som är svårspelat. Inledningsvis för Juventus har man blandat och gett. Det kan mycket väl vara så att det är lättare att möta svårare lag, man har exempelvis slått Manchester City men förlorat mot Udinese.

Napoli som har starkaste laget på banan som man kan ha med sig. Man har vänt en negativ trend man släppte in två mål i de tre första hemmamatcherna, men nu har man hållit nollan i två matcher i rad. Det är en klar förbättring och mycket positivt om man vill komma uppåt i tabellen. Mycket tveksamt är det dock om man ska klara hålla tätt mot stjärnspäckade Juventus. Det brukar nämligen kunna bli målrika möten lagen emellan. Det är svårt att säga vilket lag som är favoriter i denna match när bägge lagen har haft så svaga inledningar. Napoli har sin hemmaplan, men Juventus har bättre lag på pappret. Förra året vann Juventus på Stadio San Paulo med 1-3, men man får inte glömma vilket år Juventus hade då. Spelare som Napoli måste förlita sig på en sådan här match är Gonzalo Higuain och Insigne som var riktigt bra mot Lazio, men inte alls var vassa nu senast mot Carpi. Sarri gjorde ett tveksamt byte inför den matchen då han tog bort Jorginho och satte in Valdifiori istället. Jorginho som var riktigt bra mot Lazio förtjänade en startplats. Frågan är vem som mer startar i Napolis trio där fram. Higuain och Insigne är givna, Callejon var petad nu senast mot Mertens och det ska bli spännande att se vem man ställer upp med där den här gången. Om Napoli ska slå Juventus måste man skapa chanser. Senaste matchen mot Carpi vann man skottstatistiken med endast 2-1 vilket är riktigt dåligt, även fast Carpi spelade väldigt lågt och bra försvarsspel. En klar besvikelse från Napolis håll då man måste kunna skapa chanser även mot dessa lag och man har spelarmaterialet för det utan tvekan. Man kommer skapa chanser mot Juventus eftersom de också kommer vilja gå framåt och man ska inte glömma att Juventus defensiv inte har varit helt fläckfri som den var förra året. Tränarna i de bägge lagen ligger nog pyrt till om man inte börjar klättra i tabellen för om man heter Napoli och Juventus ska man inte ligga så långt ner i tabellen.

Juventus som kommer med ett kryss mot jumbon Frosinone. Där man släpper in ett onödigt mål på tilläggstiden. I den matchen märkte man tydligt att Mandzukic och Morata saknades, skärpan var inte där. Man vann skottstatistiken med 25-4 och lyckas inte avgöra mot ett lag som antagligen kommer åka ur Serie A. Man har en skadedrabbad trupp och det märks. När man har en skadefri trupp och får ihop laget är jag övertygad om att Juventus kommer gå framåt i ligan. Först måste man bli samspelta och när man saknar sina viktigaste spelare är det betydligt mycket svårare att hitta stommen som man ska bygga sitt lag på. Marchisio som är en av Juventus klart viktigaste spelare, Lichtsteiner som hade en väldigt framgångsrik säsong ifjol men är nu också borta på grund av andningsbesvär, Sami Khedira som inte lirat något i år än och kommer vara bra att få in på mittfältet och sist men inte minst Mandzukic som ska bidra med målen. Bara dem som är skadade bidrar med en rutinerad stomme som man kan bygga laget runt, så Juventus har det riktigt tungt för tillfället. Cuadrado var Juventus bäste spelare förra matchen och han måste få hjälp framåt. Han är snabb, kreativ och teknisk men måste få understöd av sina medspelare för att man ska lyckas få hål på motståndarna. Napoli får se upp med Cuadrado han kommer skapa målchanser på egen hand och det är viktigt för dem att ligga nära in på honom. Tror vi kommer se minst en poäng från honom i matchen mot Napoli. Det var ingen plattmatch och spelmässigt var det rätt bra för Juventus senast mot Frosinone men att man är så uddlösa framåt är oroväckande för ett sådant lag ska man slå alla dagar i veckan. Senaste matchen mot Napoli slutade även den 3-1. Får Juventus till det idag kan man mycket väl återupprepa det och det känns som det kommer bli en målrik match idag som alltid mot Napoli. Jag hoppas att bägge lagen vill framåt och går för att vinna från start.

Vårt Speltips:

Bet från Bet365

Jag tror och hoppas att bägge lagen vill framåt den här matchen och då kommer vi se flera mål i matchen. Skulle nog betta på att det blir över 2,5 mål i matchen och det är rätt höga odds på det 2,07 även fast lagen inte har gjort så mycket mål inledningsvis men vi vet hur det brukar se ut när dessa lag möter varandra. Napoli har 2,15 pengarna på vinst och jag är skeptisk till att det ska gå in Juventus har 3,50 pengar och skulle nog hellre tippa på Juventus då. Kryss ligger på 3,30 och det kan det mycket väl bli då bägge lagen har svårt att vinna i matcherna. Det är bra odds rakt igenom som man ser. Ett säkert bett är över 2,5 mål i matchen i alla fall. Två stycken potentiella målskyttar som jag ser är Cuadrado 6,0 och Higuain 2,37. Jag tror att Napoli kommer få svårt att vinna, tror mer på en X2 i sådant fall. Jag tror att matchen kommer sluta 2-2 och att bägge lagen ändå får med sig ett formbesked efter matchen. För en sådan här match i ett förväntat toppmöte som nu istället blir ett möte på nedre halvan. Behöver man komma igång med spelet och det är alltid ett formbesked att spela mot ett bra lag med en bra trupp och jag hoppas att det kommer lossna för dessa lag den här matchen och att man snart är uppe och jagar Inter i toppen. Avslutar med ett bubblartips och då säger jag att det slutar 1-3 och att Juventus vinner, som det brukar sluta om man kollar på förra säsongen lagen emellan. Blir en spännande match att kolla på!

Npoli bild