Hem rekar-fotboll Du är här

Montpellier HSC – AS Monaco FC

Dag: Torsdagen den 24:e September

Tid: 18.55

Plats: Stade de la Mosson, Frankrike

 

Det är den sjunde omgången i Ligue och på torsdag tar Montpellier emot AS Monaco. Båda lagen har inlett väldigt dåligt och Montpellier som är hemmalag ligger näst sist i tabellen. AS Monaco ligger på en elfte plats, båda lagen har spelat sex matcher vardera. Montpellier har bara lyckats skrapa ihop en poäng på sex matcher, AS Monaco har åtta poäng på sex matcher.

Montpellier som kom sjua förra året har startat säsongen på sämsta möjliga sätt. De har bara en enda poäng på de sex inledande matcherna. Inte den starten man hade hoppats på för ett lag som vill vara med och kämpa om en Europa League placering. Den enda matchen då de lyckades plocka poäng var när man mötte Stade Rennais och spelade 0-0. Man är ett av de lagen som gjort minst mål i ligan såhär långt, endast två stycken på sex matcher har man lyckats göra. Det är mittfältarna Joris Marveaux och Jonas Martin som har gjort varsitt mål. Förra matchen mötte man Stade Malherbe Caen och man förlorade då med 2-1, Montpelliers mål gjordes av Jonas Martin på straff. En tung förlust för Montpellier som släppt in mål i den 94:e minuten. På Montpelliers skadelista hittar vi Geoffrey Jourden, Souleymane Camara och Morgan Sanson.

AS Monaco slutade på en tredje plats förra året med fjorton poäng efter Paris Saint Germain. I och med tredje platsen var de tvungna att kvala in till Champions League och de lyckades också att göra det. I förra veckan mötte de Anderlecht i Champions League och spelade då 1-1, Monacos mål gjordes utav Lacina Traore på nick. I Ligue 1 har det inte gått så bra för AS Monaco och de ligger på en elfte plats med åtta poäng. Inte konstigt att det börjat långsamt för AS Monaco då man sålt väldigt många spelare. Deras senaste match i Ligue 1 var en förlust mot FC Lorient med 3-2. Monacos mål gjordes utav Almamy Toure och Tomas Lemar. På skadelistan i AS Monaco finns Rony Lopes, Jeremy Toulalan och Helder Costa. Joao Moutinho och Nabil Dirar är fortfarande osäkra till spel.

Förra säsongen när de båda lagen möttes blev det oavgjort i en match och Monaco vann den andra matchen. Dock så hade Monaco ett mycket bättre lag förra året än vad dom har denna säsong. Montpelliers form var också mycket bättre när de drabbades samman förra året. Första matchen slutade med att Monaco vann med 1-0 och det målet gjordes utav Valere Germain i den 92:e minuten, han blev assisterad av Lavyin Kurzawa som har lämnat till Paris Saint Germain. Den andra matchen slutade mållöst, alltså 0-0 i den matchen. AS Monaco är enda de laget med starkast trupp och har större ekonomiska muskler än vad Montpellier har.

Vårt speltips:

Jag tror ändå att Monaco vinner den här matchen då dom har en bättre trupp och Montpellier har väldigt dålig form. De har ett odds på 2.50 gånger pengarna att vinna den här matchen på Unibet. Det är ett bra och hyfsat säkert spel. Thomas Lemar som är den bästa målskytten i Monaco har ett odds på 10.00 gånger pengarna, ett osäkert spel men det är väldigt högt odds och om det går in tjänar man mycket pengar. Att Monaco vinner matchen utan att släppa in mål tror jag är väldigt bra att tippa på då Montpellier inte varit särskilt effektiva i målskyttet. Att bortalaget vinner utan släppa in mål har ett odds på 3.75 gånger pengar på Unibet, klart värt det att lägga sina pengar på.

 

Prediksi-Skor-Montpellier-vs-Monaco-25-September-2014

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se