Hem rekar-fotboll Du är här

Lyon – Toulouse

Dag: fredag den 23/10

Tid: 20.30

Plats: Stade Municipal de Gerland, Lyon

Lyon som har spelat helt okej i år tar på fredag emot Toulouse på hemmaplan. Toulouse som har ett väldigt svagt år hittills och återfinns på sjuttonde plats med endast en seger och fem kryss matcher. Lyon är ett par poäng från Europa League – platserna och det tycker jag att de borde satsa på att hamna när väl säsongen är slut och ligger på sjätteplats för tillfället. Det här en match hemmalaget borde ta hem, Lyon är det starkaste laget utan tvekan men Toulouse har ändå ställt till det för många och man har ju som sagt flera oavgjorda resultat i bagaget.

Lyon kommer från en kryss match mot Monaco nu senast. Det är viktigt för Lyon att vinna dessa matcher om man vill komma upp i tabellen och det har varit lite för många matcher som har vart jämna, men som man inte lyckats avgöra. Man har några gubbar skadade som Nabil Fekir som hann göra fyra mål på fyra matcher innan han drog på sig en korsbandsskada. Sen har Lyon även Kalulu, Bisevac och Bedimo. Om man hade haft en helt skadefri trupp hade de inte förvånat om de hade legat högre upp i tabellen. Kanske inte slagits med PSG om seriesegern men i alla fall på en stabil andraplats. Toulouse spelade riktigt bra några matcher förra säsongen mot topplagen och Lyon måste ha koll på i alla fall två spelare som dansken Martin Braithwaite som står på fem mål redan och är högt uppe i skytteligan. Den andra spelaren är Wissam Ben Yedder som är väldigt avig och kan stöta till med problem för Jallet och co i Lyons backlinje. Lyons styrka i år har dock varit att man har täppt till bakåt bra i år och det måste man fortsätta med för att vinna. Man har även spetsar framåt det är inga dåliga offensiva spelare man har som Valbuena och Lacazette.

Toulouse kommer från en förlust mot andraplacerade Angers och är allt ifrån en bra trend. Man har dock fortfarande tre lag som är bakom dem i tabellen och det ger ändå lite trygghet för tror att poängen kommer börja att trilla in så småningom. Man har inge större skador i truppen och det är relativt lugnt på den fronten, men allt handlar om att bli mer samspelta och kunna avgöra sina matcher. Man har ju trots allt spelat jämnt mot många lag. Det som borde oroa är att Toulouse har släppt in rätt mycket mål och nu möter man ju som sagt flera skickliga offensiva spelare. Grymt bra fokus måste man ha om man vill stoppa spelare som Lacazette. Lyon kommer förmodligen äga mest boll och därför är det extra viktigt att man tar vara på sina chanser och just Braithwaite har bevisat det i år att han är en vass målskytt och är viktig för detta lag. Förra mötet på Lyons hemmaplan slutade klara 3-0 till Lyon och det kan mycket väl upprepa sig om inte Toulouse är rejält revanschsugna!

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Lyon är givetvis stora favoriter till att ta hem segern i den här matchen och det ska mycket till om Toulouse ska ta någon poäng. Lyon vinst ger 1,65 pengarna och det är ett säkert bett. Potentiella målskyttar i matchen är givetvis Toulouse målspruta Braithwaite som säkert kan finnas med i målprotokollet. Beavueve och Lacazette i Lyon någon av dessa kommer garanterat att göra mål och utför ett farligt anfallspar mot alla lag. Jag bettar på ett 3-1 resultat till Lyon som ger 13,0 pengarna och det kommer nog bli en målrikmatch för jag tror inte att Toulouse står emot Lyons offensiva krafter och då blir det svårt att vinna en match.

lacazette