Hem rekar-fotboll Du är här

Lindelöf kritiserad innan säsongen ens börjat

Victor Nilsson Lindelöf

Det går alltjämt tungt för Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United-tröjan. Efter gårdagens förlust mot Real Madrid gjorde han ingen succé och fick återigen låga betyg av de brittiska tidningarna.

Manchester United värvade tidigare i sommar den svenske succébacken Victor Nilsson Lindelöf från Benfica för 31 miljoner pund, och blev en av profilvärvningarna som José Mourinho har gjort den här sommaren, ihop med Romelu Lukaku och Nemanja Matic.

Låga betyg i tidningarna

Men hypen har inte motsvarats och Lindelöf har haft det svårt under större delen av försäsongsturnén och betygen efter matcherna har varit minst sagt sparsam. I gårdagens supercupmatch mot Real Madrid inkasserade han ännu en låg prestation och låga betyg därtill.

Manchester Evening News gav svensken en fyra av tio, samma som Herrera och Lingard. Daily Mirror ger honom fem av tio, samma betyg ger Daily Mail där han är sämst på plan tillsammans med Matteo Darmian.

 

Lär inte bli ordinarie

Att det finns kvalité i Lindelöf vet vi. Men för att han ska uppnå till att att bli ordinare i Uniteds mittbackslås krävs det ett par steg till, för just nu känns Smalling/Jones/Bailly/Rojo som ett bättre val före honom. När han värvades var tongångarna att han skulle kliva in direkt och Smalling & Jones skulle offras men nu känns det inte aktuellt att skeppa någon av dem. Lindelöf kan visserligen även täcka upp på högerbacken, men där lär Antonio Valencia prioriteras efter att ha varit en av Uniteds bästa och mest stabila spelare på senare tid.
Men samtidigt är han bara 22 år gammal och har minst 10 år på absoluta toppnivån och kan nog växa ut till en gigant i Premier League.

Spela på Premier League hos Bethard

Bethard bonus