Hem rekar-fotboll Du är här

Lägg ett sista stryktips innan VM drar igång

Med knappa veckan kvar till VM håller landslagen sig varma med träningsmatch efter träningsmatch. Sverige kliver ut på Ullevi i ett möte med Peru. Danmark ställer istället upp sin trupp i ett möte med Mexico och Frankrike, storfavorit i sin grupp, möter USA i den franska staden i Lyon. Här nedan går vi igenom vad vi väljer att satsa på i stryktipset den 9/6. Längs ner på sidan kan du fylla i din egna kupong.

 stryktips banner

Vår satsning på stryktipset 9/6

Spelstopp: 15.59

 1. Sverige möter Peru – 2

I lördags mötte Sverige de rödvita grannarna Danmark i en träningsmatch som slutade 0-0. Trots ett mycket tätt försvarsspel som hjälpte Sverige att behålla nollan så var det inte mycket som imponerade framåt på planet. Offensiven i det svenska laget gav oss tyvärr inget som är värt att nämna. Därmed hade vi i denna träningsmatch önskat oss ett mer offensivt spel med fler chanser på mål. Dock väntar en tuff motståndare i matchen på Ullevi. Trots att Peru inte är något större land inom fotbollsvärlden har det visat på stor potential. De slutade på en femte plats i det sydamerikanska kvalet och har vunnit de senaste fyra träningsmatcherna de spelat. Sveriges prestation i lördagens match mot Danmark i kombination med Perus framfart får oss att känna oss säkra när vi kryssar för tvåan i denna match.

 1. Danmark möter Mexiko – 1

Med stor sannolikhet kliver den offensiva mittfältaren Christian Eriksen efter sitt uppehåll ut på planen igen i matchen mot Mexiko. Med honom i startelvan hade det danska landslaget förmodligen lyckats spräcka nollan i matchen mot Sverige. Danmark känns därmed vara i mycket god form inför denna match. Det mexikanska landslaget har istället legat i blåsväder i media på grund av ett firande efter den förra landskampen de spelade. Detta firande gick inte helt i enlighet med vad som av allmänheten uppfattas som okej vilket gör att det finns en stor chans för att den danska hemmapubliken utnyttjar tillfället och psykar mexikanarna. Vi vill därmed sätta en etta på denna match.

 1. Frankrike möter USA – 1

Frankrike ses inte bara som storfavorit i sin grupp utan även i VM som helhet. Det går mycket snack om att det kan vara just detta lag som står som vinnare i finalen den 15e juli. Efter det oväntade nederlaget i kvalmatchen mot Trinidad och Tobago stod det klart att USA för första gången sedan 1986 inte kommer att delta i årets VM i fotboll. Vi kryssar med stor säkerhet för en etta i denna match då det från USAs sida skulle krävas en stor skräll för ett annat utfall. En skräll vi inte tror USA kommer att klara av med den franska hemmapubliken på läktaren.

 1. Ungern möter Australien – 2

Australien är ett lag som är svårt att bedöma. Att de står som vinnare i kvalet i Oceanien säger inte särskilt mycket då de länder som kammat hem höga placeringar i såväl Europa som Sydamerika ställts inför motstånd som inte går att jämföra. Ungern som gjort helt okej ifrån sig i kvalspelet har en fördel då de spelar på hemmaplan. Vi sätter ändå en tvåa på denna match då Australien visat goda resultat mot lag liknande Ungern tidigare.

 1. Brage möter Varberg – 1

Nu lämnar vi landskamperna bakom oss och kliver in i Superettan. Brage har levererat ett oavgjort resultat i större delen av sina matcher denna säsong. Varberg har istället förlorat de tre senaste matcherna de spelat och kliver på planen mot ett Brage som även dem kommer från en färsk förlust mot ett av ligans bottenlag. Trots en sådan låg energi hos båda lagen väljer vi att sätta en etta på denna match då vi ser en större potential hos Brage.

 1. Halmstad möter IK Frej – 2

Sett till positioner på Superettans poängtavla ska Halmstad gå med vinst ur denna match. Att IK Frej inte lyckats kamma hem en enda poäng under bortamatcherna denna säsong stärker detta antagande. Vi sätter ändå en tvåa på matchen mellan topptippade Halmstad och Täbylaget IK Frej då Halmstad saknar två viktiga spelare inför matchen. Men här finns definitivt utrymme för en hög gradering.

Lägg ditt stryktips hos Svenska Spel

 

 1. Öster möter Norrby – 1

Veckans kupong är tuff generellt men matchen mellan Öster och Norrby kan vara ett av de svåraste valen. Öster står utan seger på hemmaplan och har snabbt sjunkit på poängtavlan. Norrby som även dem finns att hitta långt ner i tabellen kommer från en färsk vinst mot Brage, vilket kan göra att de kliver in på planen med hög energi. Vi väljer att satsa på en etta i denna match.

 1. AFC Eskilstuna möter Landskrona – 1

Det ser inte ut att bli en särskilt lång vistelse för AFC Eskilstuna i Superettan. Efter elva spelade matcher har laget bara en förlust i bagaget när de kliver in i mötet med Landskrona. AFC Eskilstuna har tydligt visat vad de går för och det krävs mycket av Landskrona om de ska lyckas slå detta lag. Det skånska laget har definitivt gjort bra ifrån sig under de spelade matcherna, men än väntar flera av de tuffaste mötena på dem där ett av dessa är just matchen mot AFC Eskilstuna. Vi sätter en etta på denna match.

 1. Nyköping möter Sandviken – 1

Det är dags för matcherna från Division 1 och vi börjar med Nyköping mot Sandviken. Både Nyköping och Sandviken står med 10 poäng vardera efter 10 spelade matcher. Trots att Sandviken visat på stor potential med många av dessa poäng hämtade på bortaplan satsar vi på en etta i denna match. Det då Nyköping är ett bättre lag som satte en grym fjärdeplacering förra året.

 1. Rynninge möter Forward – 1

Detta derby mellan två Örebrolag kan bli spännande. Båda lagen har visat på bra form under de senaste matcherna och det skiljer endast två poäng mellan lagen. Rynninge har dock gjort en starkare insats under säsongen och har i hög takt klättrat upp på poängtavlan. Med hemmapubliken i ryggen tror vi att de med stor sannolikhet kommer att kamma hem denna match. Vi sätter därför en säker etta på denna!

 1. Grebbestad möter Åtvidaberg – 1

Grebbestad och Åtvidaberg ligger båda i botten av poängtavlan. Då båda lagen börjar nu halka efter de resterande i Division 1 är denna match oerhört viktig för dem båda. Det är därmed svårt att tippa på en säker vinnare. Vi väljer trots detta att utgå från en etta på denna match då Grebbestad har fördelen av att spela på hemmaplan men här är det alla tre tecken som gäller.

 1. Ljungskile möter Ängelholm – 2

Det är ett skakigt Ljungskile som ska möta Ängelholm i lördagens match. De har sedan L-O Mattsson sade upp sig varit på jakt efter en ny tränare och har istället låtit Erik Lund och Aleksander Kitic agera tränare på planen. Ängelholm å andra sidan kliver ut på planen med en mer positiv energi. Med två segrar i ryggen och ett tryggt och sammansvetsat lag tror vi att det blir Skåningarna som kammar hem denna match! En tvåa på det.

 1. Torns IF möter Tvååker – 1

Dessa två nykomlingar i Division 1 har något oväntat placerat sig på toppositioner i tabellen. Då Torns IF visat på en bättre form i de senaste matcherna satsar vi på en etta i mötet mellan dessa två. Torns IF kommer nämligen direkt från en grym vinst mot topplaget Oskarshamn AIK där resultatet blev 2-1. Tvååker å andra sidan levererade ett 1-1 resultat mot Kristianstad trots att de hade en spelare mer på planen i över en halvtimma. Därmed ser vi ändå en större chans för Torns IF att kamma hem en vinst i denna match.

Det säkra kortet

Kupongens absolut säkraste kort är helt klart vinst för Frankrike. Laget slutade på första plats i sin kvalgrupp, är toppfavorit att vinna även gruppspelet samt sluta på en riktigt grym placering i VM överlag. Att USA skulle kliva in och skrälla i detta läge är nästintill otänkbart.

Veckans Wild Card

Att ge Danmark en etta i matchen mot Mexiko utan gradering är något av en risk. Visst finns det nedgångar som präglar Mexikos landslag just nu men de är ett bra lag och de kommer garanterat inte vara en lätt match mellan dessa två länder.

72 rader

 1. Sverige – Peru 2
 2. Danmark – Mexiko 1
 3. Frankrike – USA 1
 4. Ungern – Australien 2
 5. Brage – Varberg 1
 6. Halmstad – Frej 1X2
 7. Öster – Norrby 1
 8. AFC Eskils. – Landskrona 1
 9. Nyköping – Sandviken 1X
 10. Rynninge – Forward 1
 11. Grebbestad – Åtvidaberg 1X2
 12. Ljungskile – Ängelholm X2
 13. Torns – Tvååker 1X

432 rader

 1. Sverige – Peru X2
 2. Danmark – Mexiko 1X
 3. Frankrike – USA 1
 4. Ungern – Australien 2
 5. Brage – Varberg 1
 6. Halmstad – Frej 1X2
 7. Öster – Norrby 1
 8. AFC Eskils. – Landskrona 1
 9. Nyköping – Sandviken 1X2
 10. Rynninge – Forward 1
 11. Grebbestad – Åtvidaberg 1X2
 12. Ljungskile – Ängelholm X2
 13. Torns – Tvååker 1X

[stryktipset]

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se