Hem rekar-fotboll Du är här

La Liga: Real Madrid beger sig till Katalonien

Det spanska fotbollsförbundet har valt att lägga den 26:e omgången av La Liga mitt i veckan. Detta är inte något som vi gråter över, utan det är väl snarare väldigt trevligt med lite spansk ligafotboll även på vardagar. Espanyol och Real Madrid är det som öppnar upp denna omgång ikväll kl 20.00.

Toto2 Screenshot

Real Madrid reser som sagt till Katalonien och RDCE Stadium för att ställas mot Espanyol denna tisdag. Det är två lag som förutom att ha samma bittra rivaler i FC Barcelona inte har jättemycket gemensamt.

Real störs av skador på tongivande spelare

Hemmalaget Espanyol har genomfört en ganska ljummen säsong hittills. De ligger i skrivande stund på en inte så imponerande 15:e plats i La Liga med 28 poäng, vilket ändå innebär att de är på ganska bekvämt avstånd från nedflyttningsplatserna. Det är nämligen 9 poäng ner till Las Palmas på den första nedflyttningsplatsen så det är inte dags att få panik redan. Espanyol är ett lag som har blandat och gett ganska friskt under säsongen, men på senare tid har det varit ganska tufft för de blåvita. De har radat upp 4 raka kryssmatcher inför kvällens match och de har inte lyckats vinna på 7 raka matcher. Dock ska det sägas att de lyckades få med sig ett oavgjort resultat mot lokalrivalen Barcelona för någon vecka sedan, vilket måste ses som godkänt.

Matchen mot Barcelona präglades av väldigt tufft spel från Espanyols sida och stundtals spelade de direkt fult för att försöka störa Barcas stjärnor. Detta lyckades bevisligen även om de fick mycket av hjälp av att planen var fruktansvärt vattentung. Därför kan vi nog förvänta oss att Espanyol kör med samma tricks i denna matchen för att försöka få till ett bra resultat mot Real Madrids världsstjärnor.

Det är ett Real Madrid som har vaknat till rejält efter att det nya kalenderåret slog in. De har vunnit 5 matcher på raken med åtminstone två måls marginal, varav 4 av dessa i La Liga och den resterande mot PSG i Champions League. En som verkligen har vaknat är superstjärnan Cristiano Ronaldo. Han har stänkt in hela 12 baljor på de senaste 7 matcherna och det var verkligen i grevens tid. Han har ju en oerhörd förmåga att prestera när det gäller som mest och när nu säsongen lider mot sitt slut trivs han som bäst.

Men det är inte bara guld och gröna skogar för Zinedine Zidane. Hans lag blandar grymma insatser med mindre bra i var och varannan match känns det som, även om hans lag avgått med vinsten i ett flertal tack vare sin offensiv. Ligatiteln är utom räckhåll i och med Barcas överlägsna serieledning så istället får Zidane sikta in sig på att kamma hem Champions League-titeln ännu en gång.

Dock störs truppen av skador på tongivande spelare vilket gör att det blir en ganska friskt rotation bland spelarna. Luka Modric, Toni Kroos och Marcelo är alla skadade och hade varit kännbara avbräck för vilket lag som helst i världen. Men ersättarna har gjort ett fint jobb hittills och en spelare som Mateo Kovacic har verkligen visat framfötterna när han fått hoppa in istället för landsmannen Modric på mitten. Nu återstår det att se på vilka positioner Zidane kommer att rotera på för hans lag har ny match i ligan mot Getafe på lördag och sen är det dags att resa till Paris och möta PSG på tisdag nästa vecka. Oavsett vilket lag han väljer att ställa upp med ikväll förväntar vi oss inget annat än seger för Real Madrid.

Hämta din välkomstbonus här

Vill du spela på kvällens match mellan Espanyol och Real Madrid så kan vi varmt rekommendera dig att gå in och besöka Toto2. Där hittar du fin, fina odds på både denna match, men även på en oerhörd mängd andra matcher och sporter. Dessutom är Toto2 det perfekta spelbolaget för dig som älskar trav. Besök sidan idag och ta del av välkomstbonusen på 100 % upp till 500 kronor!