Hem rekar-fotboll Du är här

Kvällens spel ifrån Swedbank Stadion

Malmös tur att gå in i Champions League-kvalet och man ställs mot makedonska Vardar Skopje. MFF börjar hemma för att sedan spela borta nästa tisdag i Skopje. Malmö kommer till matchen med en rad skador och har många unga spelare i truppen.

 

Skadedrabbat Malmö får ses som favoriter på förhand

Malmö leder Allsvenskan överlägset, sex poäng före tvåan IFK Norrköping med en match mindre spelad. Malmö har vunnit sina senaste fyra matcher i Allsvenskan men har inte varit överlägsna på något sätt. Bland annat hade Malmö stora problem med nykomlingen och tabelljumbon AFC Eskilstuna. Vardar vann den makedonska ligan förra året överlägset men har inte spelat tävlingsmatch sedan slutet av maj. Detta är något som ger Malmö en liten extra fördel. Malmö har spelat regelbunden tävlingsfotboll under sommaren medan Vardar endast spelat tre träningsmatcher. Malmö kommer till matchen med en del skador; Markus Rosenberg, Felipe Carvalho, Behrang Safari, Rasmus Bengtsson och Alexander Jeremejeff är alla indisponibla på grund av skada. Malmö har dock en väldigt bred trupp och kommer kunna ha en stabil elva i dagens match. Vardar har man ingen jättekoll på, det enda som man har att gå efter är egentligen U21-EM där flera av Vardars spelare spelade för Makedonien. Makedonien gjorde en starkt turnering trots endast en inspelad poäng och man stod upp bra mot stabilt motstånd.

Malmö ska vinna komfortabelt

Malmö bör vinna komfortabelt och ska vara det bättre laget. Malmö är ett stabilt lag defensivt och ska kunna ha bra koll på Vardars offensiv. Spela att Malmö håller nollan hos Mobilebet till oddset 1,74. Mobilebet erbjuder just nu en fin bonus som ger 200% upp till 600kr.