Hem rekar-fotboll Du är här

Kan Sverige slå ut självaste Italien?

Expekt fotboll

Ikväll är det dags för returmötet mellan Sverige – Italien. En playoffmatch som enligt experter var avgjord redan på förhand. Vad Experterna inte tänkte på var att Sveriges förbundskapten Janne Andersson är ett taktiskt geni.

 

Rejäl kalldusch

Italienarna åkte tack vare ett starkt svenskt försvarsspel på en rejäl kalldusch i den första matchen och fick resa hem till italien med en 1-0 förlust i bagaget. Trots ett överlägset bollinnehav för italienarna lyckades sverige med konststycket att besegra Italien, och därför ser vi med spänning framemot kvällens drabbning.

expekt logga

Ekdal skadad

Som tidigare är det bekräftat att Sverige kommer till spel utan sin ena mittfältsmotor Albin Ekdal – som klev av i den 57:e matchminuten med lårsmärtor. Han ersattes av 27-årige Jakob Johansson som fyra minuter senare överraskade italienarna med sitt 1-0. Hans fina insats gör att han med stor sannolikhet kommer få starta matchen tillsammans med sebastian larsson på det centrala mittfältet ikväll.

Varför kan sverige lyckas ikväll?

Fortsätter man med den offrande defensiv vi såg i fredagens match så kan det bära hela vägen till Ryssland 2018. Man kommer till San siro med ett matchresultat som skrämmer de flesta italienarna. De har dessutom ett digert resultat sett till historien, då Italien inte vänt ett 1-0 resultat i en returmatch på nästan 20 år. Med detta sagt, samt med den pressen som ligger på laget, är det många parametrar som inte är till Italienarnas favör.

Detta talar för att Italien lyckas gå vidare

Trots att matchen startar med ett 0-1 underläge, så råder det ingen tvekan om vem som fortfarande är favorit i kvällens match. Spelare som De Rossi på mittfältet, och Buffon i mål gör att Italienarna med all rätt borde ha chans att spräcka Olséns nolla för att sedan kunna gå för ett eventuellt förlängnings/straff-avgörande. Trots att de senaste resultatet gav mer att önska så borde italienarna lyckas ladda om och inför 75 000 vrålande hemmasupportrar så känns det orealistiskt att italienarna inte kommer visa upp annan matchbild än den i fredags.

 

Kan verkligen lilla Sverige ta en plats i VM 2018, eller lyckas Italien vända underläget?

Vill du spela på returmötet mellan Sverige och Italien, eller någon av de andra playoff-matcherna så har Expekt ett gediget utbud av betting. Som ny kund får du 100% välkomstbonus upp till 1000kr.

Spela på matchen hos expekt

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se