Hem rekar-fotboll Du är här

Janne luftar i landslagstruppen – helt ny elva mot Norge

Samuel Armenteros

Efter fredagens succé mot Frankrike där man plockade med sig alla tre poängen i den så viktiga VM-kvalmatchen, luftar nu Janne Andersson i truppen. Inför den stundande träningslandskampen mot Norge är samtliga spelare utbytta till förmån för bänknötare och andra spelare som knackar på dörren till A-landslaget. Samuel Armenteros börjar dock på bänken.

 

Pontus Jansson får ansvaret för försvaret

Bänknötarnas bänknötare Kristoffer Nordfeldt, vanligtvis i Swansea, kommer få förtroendet i mål efter att den ordinarie målvakten Robin Olsen har lämnat landslagssamlingen.

Backlinjen ser intressant ut med Emil Kraft – Pontus Jansson – Filip Helander – Niklas Hult.

På mittfältet ges Sebastian Larsson innermittfältarrollen som han trånat efter. I Sunderland har han ofta den rollen, så det ska bli intressant att se hur han förvaltar den här chansen. Det är även han som har fått äran att bära lagkaptensbindeln.
Bredvid Larsson har vi Oscar Hiljemark som rimligtvis får agera lite mer bollvinnare och tar den defensiva rollen ikväll.

På kanterna har vi lite nya ansikten, åtminstone för den stora massan, då Viktor Claesson tar högeryttern medan Sam Samba Larsson tar den vänstra kanten. Det ska bli mycket intressant att se vad yttrarna kan hitta på. Sam Larsson har länge gått under radarn men kan nog ställa till med en del djävulskap med sin fina teknik och härliga snurrkonster.

Halvnytt på topp

Av kvällens två anfallare är John Guidetti den ena som fick några minuter i slutet på Frankrike-matchen i fredags. Man skulle kunna argumentera för att det är värt att ge chansen till någon annan spelare eller testa något annat än 4-4-2, men han får nog inte en hel match.
Den andre anfallaren i kvällens drabbning är Christoffer Totte Nyman som är en gammal Peking-spelare, tillika en Janne-favorit som gjorde det bra i Norrköping när de båda var i klubben. Nuförtiden är han i Eintracht Braunschweig och var nära att ta klivet upp till Bundesliga men blev dessvärre nedputtade i kvalet av storklubben Wolfsburg, som på något märkligt sätt hamnade på kvalplats.

En som svenskarna fått upp ögonen för på sistone är Samuel Armenteros som bombar in mål i den holländska ligan för sitt Heracles. Han kom på en delad tredjeplats i skytteligan på sina 19 mål på 29 matcher. Han startar inte ikväll men rimligtvis får vi se ett inhopp i andra halvlek.

 

Spela på landskampen på Expekt

Expekt