Hem rekar-fotboll Du är här

Inför superettan 2018: Vi tar en titt på första omgången

Äntligen är det dags för superettan och allvenskan att dra igång igen efter ett långt vinteruppehåll. Superettan är först ut med start nu på lördag, medans allsvenskan startar på söndag. Vi har därför valt att fokusera på den första omgången av superettan. Häng med när vi tippar matcherna i den första omgången!

Många spännande möten väntar och två av de tippade topplagen kommer att ställas mot varandra redan i den första omgången. Alla matcher och tips ser du här nedanför.

Royal Panda Screenshot

Omgång 1

Halmstad BK – Helsingborgs IF

Tippade slutplaceringar av media: 1 och 2

Tid och plats: Örjans vall lördag 31 mars 14.00

Vårt tips: 1X2

Superettan drar igång med en rivstart denna påskafton. Helsingborg är tippade att ta hem hela serien och har därför den mesta av pressen på sina axlar. Slog AIK med 3-1 på Friends Arena tidigare i veckan, vilket ger mycket självförtroende. Slutade på delad förstaplats i Svenska cupens gruppspel, men gick inte till slutspel på grund av ett mål. Peter Larsson har lämnat HIF för just HBK, medans Fredrik Liverstam gått åt andra hållet. HBK hoppas att deras tid i superettan ska bli ettårig och de kommer definitivt vara med och slåss om en biljett tillbaka till allsvenskan. Det känns dock som om HIF är lite vassare individuellt och det kommer att avgöra här.

AFC Eskilstuna – IK Brage

Tippade slutplaceringar av media: 7 och 15

Tid och plats: Tunavallen lördag 31 mars 16.00

Vårt tips: 1X2

Två nykomlingar som kommer från helt olika håll och serier. AFC åkte ur allsvenskan och har som ett naturligt steg genomgått en stor spelaromsättning inför denna säsongen. Har tappat anfallsesset Mohammad Buya Turay, men har i sin tur plockat in en stark pjäs i Oke Akpoveta från HIF. Har dessutom bytt tränare vilket medför ändringar i spelsätt, vilket i sin tur gör att laget är svårtippat. Fick stryk med 4-1 i en träningsmatch mot just Brage på försäsongen. IK Brage vann division 1 norra förra säsongen, men lär få en tuffare säsong i år. Är tippade näst sist i serien och vi tror inte att det blir några poäng här.

GAIS – Jönköping Södra

Tippade slutplaceringar av media: 3 och 5

Tid och plats: Gamla Ullevi söndag 1 april 15.00

Vårt tips: 1X2

GAIS imponerade i Svenska cupen där de vann mot Elfsborg och Vasalund samt spelade oavgjort mot Hammarby. Haft några kämpiga år bakom sig där de letat efter en identitet, men i år ska de vara ett topplag. Har värvat flitigt och målet är att slåss om en direktplats uppåt. Jönköping Södra trillade ur allsvenskan efter att ha förlorat i kvalet mot Trelleborg. Har därefter både tappat och värvat ett antal  spelare och dessutom tappat huvudtränare Jimmy Theli, dock finns det några trotjänare kvar från den allsvenska tiden. Vi tror på delad pott här.

Östers IF – Degerfors IF

Tippade slutplaceringar av media: 4 och 8

Tid och plats: Okänd spelplats söndag 1 april 15.00

Vårt tips: 1X2

Christian Järdler är ny huvudtränare i Öster. Han förde Värnamo till en imponerande 6:e plats förra året och vill nu fortsätta att underhålla Öster-supportrarna med ett fartfyllt spel innehållandes  aggressivt försvarsspel samt spel längs marken. Svarade för starka insatser i Svenska cupen och enda anledningen till att de inte tog sig till slutspel var att IFK Göteborg har högre ranking. Degerfors har tappat 11 spelare och plockat in 8 stycken. Slutade på en stabil mittenplacering förra säsongen och det lär bli något liknande även detta år för det något tråkiga Degerfors. Öster lär vara sugna på tre poäng och få bästa start på säsongen.

Hämta din bonus här

Landskrona BoIS – Falkenbergs FF

Tippade slutplaceringar av media: 16 och 6

Tid och plats: Landskrona IP söndag 1 april 17.30

Vårt tips: 1X2

Landskrona BoIS vann division 1 södra förra säsongen med viss marginal. Är tippade att komma sist av media, men vi tror att BoIS kommer att överraska positivt i år. Det är ett bollskickligt gäng och Agim Sopi står för en attraktiv fotboll. Falkenberg missade kvalplats uppåt förra året och lär vara revanschsugna i år. Ser starka ut på pappret och har tagit det ganska lugnt på spelarmarknaden vilekt gör att de kan fortsätta bygga upp en stabil trupp. Anton Wede är tillbaka i klubben efter några års äventyr och har gjort det bra där innan. Vi tror på en skräll i form av kryss här.

Gefle IF – IFK Värnamo

Tippade slutplaceringar av media: 9 och 14

Tid och plats: Gavlevallen måndag 2 april 15.00

Vårt tips: 1X2

Gefle hade en turbulent fjolårssäsong och var länge illa ute innan Poya Ashbagi kunde komma in och styra upp grejerna. Har endast 4 spelare som är över 25 år gamla, vilket både kan hjälpa och stjälpa. Har dock förlorat viktig rutin som kan komma att stå sig dyrt. Värnamo är bottentippade efter att ha tappat succétränaren Christian Järdler till Öster. Lär alltså inte bli någon 6:e plats för smålänningarna i år då bland annat hela ordinarie mittfältet från förra säsongen har lämnat. Många unga talanger har värvats in vilket gör att rutinerade rävar som Pär Cederqvist får dra ett tungt lass. Kryss.

IK Frej – Norrby IF

Vikingavallen måndag 2 april 15.00

Tippade slutplaceringar av media: 13 och 11

Vårt tips: 1X2

Båda lagen får inget vidare förtroende från media i år. Frej fick kvala sig kvar förra säsongen och har som många andra lag varit aktiva på spelarmarknaden. 11 spelare in och 10 ut gör att det är svårt att veta hur det kommer att gå för dem i år. Amadou Jawo gör återkomst i Frej och är fast besluten om att hjälpa laget till nya höjder genom att stänka in några baljor. De besegrade Hammarby med 4-1 under försäsongen bland annat. I Norrby kommer man ha anfallsess i form av Niklas Savolainen och  Lasse Nilsson, senast i Elfsborg. Har som mål att etablera sig i superettan och tränaren Mohammad Ali Khan utlovar att Norrby kommer att spela bättre fotboll i år. Svårtippat.

Varbergs BoIS – Örgryte IS

Tid och plats: Påskbergsvallen tisdag 3 april 19.00

Tippade slutplaceringar av media: 12 och 10

Vårt tips: 1X2

Sista mötet i den första omgången spelas på västkusten. Varberg hade ingen bra fjolårssäsong då de klarade sig undan kval nedåt endast på målskillnad. För att förhindra något liknande i år har tränare Joakim Persson har infört ny spelidé som innebär en attraktivare fotboll. Örgryte var det lag som fick kvala sig kvar istället och det var överlag en väldigt turbulent säsong för klubben. Nu är det en ny tränare i form av Thomas Askebrand som ska styra skutan och klubben ska enligt uppgift vara i rätt riktning numera. Varberg vinner detta möte tror vi.

Vill du spela på någon av matcherna i den första omgången av superettan år 2018? I så fall kan vi glatt hänvisa dig till Royal Panda, där du får grymma odds på just dessa matcher. Dessutom får du ta emot en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor som ny medlem.