Hem rekar-fotboll Du är här

Inför allsvenskan 2018: Upptaktsträffen bjöd inte på några överraskningar

Med allsvenskan hägrande runt hörnet börjar temperaturen nu nå kokande nivåer och den årliga upptaktsträffen är ett tecken på att det nu är väldigt nära. Spelare, tränare och journalister samlades igår kväll på Arlanda för att dela med sig av sina tips angående den allsvenska sluttabellen.

Royal Panda betting bonus

De ackrediterade journalisterna som var på plats kunde gå runt och mysa och intervjua spelare och tränare från allsvenskans alla 16 lag på den årliga upptaktsträffen. Det var god stämning som rådde på Arlanda när både media och tränare fick avlägga sina guldtips och tippade sluttabeller igår kväll.

Allsvenskan behåller sitt namn

Transportföretaget DHL presenterades som ny officiell partner till både allsvenskan och superettan. Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist var på plats och kunde strikt dementera förra veckans rykten om att allsvenskan skulle byta namn. Dessa rykten uppkom i samband med att allsvenskan sålde sina namnrättigheter till just DHL förra veckan och det var många som var oroliga att fotbollen skulle följa ishockeyns spår och genomgå ett namnbyte. Men detta kunde alltså Enquist dementera igår kväll.

– Byter namn gör vi inte. Vi låter Allsvenskan heta Allsvenskan även i fortsättningen. Vi är en stolt liga med lång tradition som byggts upp under alla år. Så det ska nog väldigt mycket till innan vi byter namn. Däremot behöver vi partners, och idag presenterar vi en ny ligapartner, sa Mats Enquist på upptaktsträffen.

Malmö FF får bära favoritskapet även i år

Men precis som vanligt handlar upptaktsträffen även i år om att alla huvudtränare och journalister ska få redovisa sina tips angående vilket lag som tar hem SM-guldet och hur den slutgiltiga tabellen slutar. Malmö FF fick återigen ta på sig favoritskapet både hos tränare och media. Inte mindre än åtta tränare tippade att Malmö skulle försvara sin titel från föregående säsong, sex tränare tror att AIK kommer att ta guld, medans ”bara” två stycken tror på Östersund. Östersund, som ju vann svenska cupen förra säsongen, fick ge sig ut på Europaäventyr och chockade omvärlden när de tog sig till slutspel i Europa League via imponerande insatser i gruppspelet. Men storlaget Arsenal blev till slut för mycket att bita i för jämtlänningarna, som ändå lyckades slå Arsenal på deras hemmaarena.

Men efter att laget åkt ut i semifinalen mot Malmö med 1-0, får de nu vila från europaspel den här säsongen. Igår lottades nämligen vilka av Djurgården och Malmö som skulle få fördel i form av spel på hemmaplan i svenska cupens final som går av stapeln den 10 maj. Djurgården drog det längsta strået vilket alltså innebär att finalen kommer att avgöras inför ett fullsatt Tele2 Arena i Stockholm.

Som tidigare nämnt fick också de ackrediterade journalisterna som var på plats säga sitt angående en möjlig sluttabell. Inte heller här bjöds det på några kioskvältare, utan Malmö FF tippades som etta framför AIK och Östersund. I botten tror media att GIF Sundsvall och Trelleborgs FF åker ur direkt, medans Brommapojkarna tippas att få kvala sig kvar i den svenska högstaligan. Medias tippade sluttabell finner du här nedanför:

 1. Malmö
 2. AIK
 3. Östersund
 4. Djurgården
 5. Häcken
 6. Elfsborg
 7. Norrköping
 8. Göteborg
 9. Hammarby
 10. Örebro
 11. Kalmar
 12. Sirius
 13. Dalkurd
 14. Brommapojkarna
 15. Trelleborg
 16. Sundsvall

Hämta din bonus hos Royal Panda här

Den första omgången av årets allsvenska kommer att dra igång den 1:a april och spelschemat för denna hittar du nedan:

Omgång 1

1 april 15.00 Hammarby – IK Sirius

1 april 15.00 BK Häcken – Kalmar FF

1 april 17.30 Östersund – Djurgården

1 april 17.30 Trelleborgs FF – IFK Göteborg

2 april 15.00 IFK Norrköping – BP

2 april 15.00 AIK – Dalkurd

2 april 17.30 GIF Sundsvall – Örebro SK

2 april 17.30 IF Elfsborg – Malmö FF

Om du själv känner dig manad att lägga ett eget guldtips så rekommenderar vi att du besöker Royal Panda Sport. Just nu får du 2.75 i odds på att Malmö FF kommer att ta hem SM-guldet även i år, vilket är ett väldigt fint odds. Dessutom får du som ny spelare på sajten en välkomstbonus på fina 100 % upp till 1000 kronor att spendera i Royal Pandas oddssektion.