Hem rekar-fotboll Du är här

IFK Norrköping – Djurgårdens IF

Datum: onsdagen den 23/9 2015

Tid: 19.00

Plats: Nya Parken, Norrköping

 

Om Norrköping vill hänga med i kampen om guldet måste man vinna på onsdag och det gäller att fortsätta att spela deras fina spel om det ska gå vägen. Djurgården är ingen lätt match även fast man har haft en formsvacka och är inte längre med i kampen om guldet, men om man vill kunna komma topp fyra som innebär Europa spel måste man vinna på onsdag så att inte lagen framför sticker iväg. Djurgården kommer med två förluster i bagaget mot Gävle och nu senast Malmö, medan Norrköping senast slog Sundsvall med hela 5-1 där inte Sundsvall hade någon chans alls till exempel vann Norrköping med 21-9 i skottstatistiken och det var tredje raka vinsten för Norrköping. Man är i en ruggig form och Djurgården kommer få det svårt men kan mycket väl störa dem.

Norrköping har ett väldigt underskattat lag, man har forwards som producerar i Emir Kujovic som ligger på delad etta plats i skytteligan på 15mål och Christoffer Nyman som står på nio mål. Assistkungen Traustason och nyttiga spelare som Bärkroth och Sjölund. Man kommer att ha starkaste laget på banan och inga skador i truppen. Vi kommer att få se ett Norrköping som har mycket boll och kommer att mala på allt vad man har. Den här chansen på SM-guld har man inte haft på jätte många år och det här laget kan ta guldet så det ska bli intressant hur man spelar i slutskedet av säsongen eftersom de inte är ett lag som brukar befinna sig högt upp.

Djurgården som var med i guldstriden länge, men som nu först återfinns på plats sex i tabellen och man har fyra poäng upp till Malmö som ligger på femte platsen. Mycket av Djurgårdens spel i år har kretsat runt Nyasha Mushekwi han stod för 15 poäng varav 12 mål på hans 21 matcher han spelade för Djurgården innan han försvann tillbaks till Sydafrika där han var inlånad från. Djurgården har inte haft bra anfallsspel nu på slutet och det ser man på målskörden framåt. Man kan mönstra en nästintill skadefri trupp förutom Haris Radetinac som har en korsbandsskada och han hade varit nyttig för Djurgården att ha med. Seon – Min Moon är en spelare som Norrköping kan få lite problem med snabb och oberäknelig och kommer att vara jobbig för Norrköpings försvarare.

Senaste matchen lagen emellan slutade 1-1, men i och med Norrköpings läge och Djurgårdens svacka och dessutom på Nya parken får nog Djurgården svårt att upprepa det resultatet. Man ska dock aldrig räkna bort Djurgården för man har ett duktigt lag på pappret som kan sätta käppar i hjulet för många lag och det gäller även Norrköping.

Vårt Speltips:

För en Norrköping vinst ligger oddset 1,80 på Bet365. De är klara favoriter mot Djurgården och vi tror på en målfattig föreställning där under 2,5 mål i matchen ligger på 2,0 gånger pengarna vilket är rätt bra odds. Skulle även tippa Kujovic kommer göra åtminstone ett mål och att Mitov – Nilsson håller nollan i matchen. 1-0 eller 2-0 till Norrköping kommer bli slutresultatet i matchen och man kommer i högsta grad vara med i guldkampen efter denna match. Det är inte lönt att tippa Djurgården vinst och om Djurgården ska få med sig en poäng tror jag det blir ett 0-0 resultat som ett bubblar tips.

IFK4

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se