Hem rekar-fotboll Du är här

IFK Göteborg-Hammarby

 

Dag: söndag, 20: onde september

Tid: 17.30

Plats: Gamla Ullevi, Göteborg

Ett IFK Göteborg som leder serien med två poäng och måste i princip ta trepoängare i alla matcher som återstår för att ta guldet i den jämna tabelltoppen. Hammarby som haft en svajig säsong, man ligger på en elfte plats i tabellen och det är på den undre halvan man förväntar sig att nykomlingarna ska ligga, så en godkänd säsong hittills. Fem poäng ner till Falkenberg som ligger på kvalplatsen så Hammarby får ligga i för att slippa hamna där. Hammarby kommer få ett fantastiskt stöd av sina supportrar som alltid och ett IFK Göteborg som har guldchans kommer ha ett fullsatt Gamla Ullevi i ryggen som hejar fram laget, det kommer vara mäktig stämning på söndag.

IFK Göteborg har haft en bra säsong och man har släppt in överlägset minst mål i Allsvenskan. Stort avbräck för defensiven var att Rogne åkte på en korsbandsskada och nu i slutet har även Bjärsmyr vart skadad, men han ser ut att vara spelklar till helgen och det kommer gynna göteborgarna eftersom att man får in sin lagkapten och en av seriens bästa försvarare. Risku har vart en besvikelse sedan han kom in i blåvitt knappt gjort några poäng alls, men lär ändå starta på söndag. Frågan är vem som startar av Boman och Engvall i anfallet för Göteborg, tycker att Engvall borde chansen för det kommer lossnat rejält för den grabben snart. Alvbåge är spelklar till matchen trots att han fick ryggskott efter förra matchen mot Helsingborg efter vilt firande. Sören Rieks är bäste målskytt hittills och Hammarby kommer få svårt mot de snabba spelarna IFK Göteborg har framåt. Kontringsspelet är det IFK Göteborg behärskar allra bäst, men tror vi får se ett bollförande lag på söndag då Hammarby kommer spela mycket defensivt och backa hem djupt.

Hammarby som kommer från en förlust senast mot Örebro är inte i någon vidare form för tillfället och den ända som är osäker på start till söndag är den norska mittfältaren Lars Fuhre. Hammarby har flera kvalitetsspelare som IFK Göteborg får se upp med. Orlov som blev inlånad i somras är en duktig fotbollsspelare, Kennedy Bakircioglu och Måns Söderqvist för att bara nämna några. Ge Hammarby några säsonger i Allsvenskan och man kommer bli ett lag på övrehalvan av tabellen. Man kommer absolut få slita hårt för att få med sig några poäng på Gamla Ullevi och är väldigt tveksam till att man får det. Förra matchen lagen emellan slutade 0-1 till Göteborg efter mål i slutskedet av matchen och det satt hårt inne då.

Vårt speltips:

På Bet365 har IFK Göteborg 1,52 pengarna och det ska mycket till att Hammarby tar tre poäng eller kryssar så den är given. Ett annat givet speltips enligt mig är över 2,5 mål matchen, tippar att det kommer bli 2-1 i matchen som ger 8,0 och målen görs av Sören Rieks som är het för tillfället och Gustav Engvall i IFK Göteborg och Måns Söderqvist gör Hammarbys mål. Ett litet bubblartips är att Hammarby leder i halvtid och att IFK Göteborg vänder på det i andra och vinner matchen vilket ger 21,0 pengarna. Förra veckan hände det i matchen att Helsingborg tog ledningen i första halvlek för att IFK Göteborg skulle göra både 1-1 och 1-2 i andra till seger. Det känns som man är lite trögstartade och därför tror jag att Hammarby tar ledningen och att IFK Göteborg vänder på det. Det säkra speltipset är över 2,5 mål i matchen och skrälltipset är då Hammarby ledning i första för att sedan bli IFK Göteborg vinst. Förövrigt tror jag att detta kommer bli en väldigt rolig match att kolla på!

11350857_1485970775034084_1539068070_n

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se