Hem rekar-fotboll Du är här

IFK Göteborg – GIF Sundsvall

Dag: måndag den 28/09-2015

Tid: 19.00

Plats: Gamla Ullevi, Göteborg

IFK Norrköping tog tre poäng mot Gävle och det innebär att IFK Göteborg måste ta tre poäng för att hänga med i guldstriden. Falkenberg har fyra poäng upp till GIF Sundsvall som är på kvalplatsen just nu. Det är två lag som har mycket att spela för. Det kommer bli bra tryck på Ullevi även fast Sundsvall är ett bottenlag. 12 405 biljetter är sålda nu och det kommer säkert säljas lite till, men tycker ändå att det borde vara mer sålda nu när man ligger i toppen av tabellen.

Sundsvall är inne i en negativ trend och har tre raka förluster, de två senaste var mot AIK och Norrköping så det är väl inte konstigt egentligen. Man spelade hyfsat bra mot AIK nu senast och man skapade mer chanser i alla fall i första halvlek. I andra orkade man inte stå upp mot AIK som har haft en ruggig form, men som förövrigt idag åkte på sin första förlust efter nio matcher där man har stått som vinnare och den kom i Stockholms derbyt mot Hammarby. Pa Dibba är hetaste spelaren för tillfället och han kommer IFK Göteborg få se upp med. Han har gjort en hel del poäng i år varav sex stycken mål och fem stycken assister. Joakim Nilsson är en annan som är en duktig försvarare som säkert kommer få känna på en bättre klubb så småningom. Senaste mötet slutade faktiskt 2-2 där IFK Göteborg spelade ut Sundsvall totalt i första halvlek. Sundsvall kom dock tillbaka i den matchen och var klart mycket bättre än IFK Göteborg i andra halvlek. Det är alltså ingen match IFK Göteborg kan ställa in ena skon för Sundsvall är bättre än så. Man har många små skavanker på spelare, men den ända som är helt säker på inte kommer till spel är den avstängda Runar Mar Sigurjonsson. Sundsvall kommer vara tillbakatryckta större delen av matchen och då är det viktigt att spelare som Joakim Nilsson tar hand om defensiven på ett bra sätt och Pa Dibba som är en van målskytt är klinisk på de chanser han får. Shpetim Hasani är en annan spelare som är duktig har flera års rutin och kom i somras efter några utlandsår i Polen som IFK Göteborg få se upp med.

IFK Göteborg kommer med en medioker insats senast mot Elfsborg man kan bättre än så, men det är ju halvt ett derby och då blir det automatiskt svårare att spela. Dessutom har man haft svårt på Borås Arena och 1-1 är ett bra resultat där givetvis. Detta är på många sätt och vis en måstematch för IFK Göteborg. Om man vinner går man upp i serieledning på samma poäng som IFK Norrköping, man kan även hänga av AIK och då kommer de inte ha en chans på guldet. Norrköping har ett tufft spelschema mot bland annat Elfsborg borta och mot Malmö och jag är skeptisk till att man går igenom de sista matcherna utan att tappa poäng fast än man är i den formen. IFK Göteborg har några svåra bortamatcher kvar men man har ett lättare spelschema än sina guldkonkurrenter och då är en match mot Sundsvall ett måste att vinna. Det blir nog inga större förändringar i startelvan sedan senaste matchen, möjligtvis någon förändring av anfallarna där Boman kanske startar den här matchen och eventuellt in med Sebastian Eriksson annars kommer vi få se samma lag.  Sundsvall kommer få passa sig för Sören Rieks och Ankersen danskarna är hypersnabba och kontringar kommer man få se upp med. Jag tror dock inte IFK Göteborg kommer få så mycket lägen att kontra då Sundsvall kommer vara med snabbt hemåt, täcka ytor och vara väldigt defensiva i sitt spelsätt. Det blir en intressant match med tanke på vad de blev senast lagen möttes. Denna gång spelar man dock på naturgräs som inte har varit Sundsvalls bästa underlag om man kollar på hur många poäng man har tagit där. IFK Göteborg borde ta en klar seger i den här matchen och vara serieledare vid den här omgångens slut.

Vårt Speltips:

Bet från Bet365

Oddsen på att IFK Göteborg ska vinna matchen ligger på 1,25 och skulle att säga att det är givet att man vinner, man missar inte chansen att hänga med i guldstriden. Jag är väldigt tveksam till att Sundsvall ska lyckas göra mål på IFK Göteborg som har en grym defensiv och är svåra att tränga igenom. Frågan är hur många mål IFK Göteborg kommer att göra, om man har svårt att göra mål och vinner med 1-0 eller om man kör över Sundsvall och vinner med 3-0 eller 4-0. Eftersom Sundsvall inte har haft den optimala formen på slutet skull jag tippa på att det kommer rinna iväg och sluta 3-0 till IFK Göteborg vilket ger 8,50 pengarna. Ett annat säkert bett skulle vara över 2,5 mål i matchen och det ligger på 1,47 pengarna. Potentiella målskyttar i matchen är Engvall och Sören Rieks finns givetvis andra, men de ligger närmast att sätta en balja. Bubblartipset imorgon är att Sören Rieks blir flermålskytt och gör två mål vilket innebär 6,00.

 IFK SUNDS

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se