Hem rekar-fotboll Du är här

IFK Göteborg – AIK: Dags att städa bort hängmatchen

AIK

Så var tiden äntligen kommen då vi kan bli av med den där hängmatchen som har förstört tabellen i flera månader.
Som ni kanske minns så är det här matchen som blev uppskjuten på grund av misstänkt matchfixning. Det sades att en före detta AIK-spelare hade konfronterat en nuvarande AIK-spelare med mutor och eventuellt hot för att denne skulle se till att AIK förlorade matchen. Det hela blåstes av och drog igång en stor process och regeringen engagerade sig mot spelfusket.
Igår kom beskedet om ännu en person som delgivits misstanke om brott, förutom den nämnda tidigare AIK-spelaren.

AIK har hittat rätt

Men nog om det. Nu är det match och ett klassikermöte är bara några timmar bort. Det mesta talar väl för AIK som med sin solida defensiv även fått in offensiv talang på topp, medan IFK Göteborg harvar på i de nedre regionerna. Men det här är en sån där typisk match som man inte bara kan utgå från tabelläge och form utan det är en match som är större en matchen så att säga. Det brukar alltid bli laddat och bra tryck, mycket med tanke på den rivalitet och historia som byggts upp genom åren.

Enligt AIK-redaktionen på SvenskaFans så är en trolig startelva följande gäng: Linnér; Nyholm, Karlsson, Johansson; Sundgren, Olsson, Ishizaki, Thern, Lindkvist; Obasi, Stefanelli

AIK kommer från en riktig målexplosion då de gjorde processen kort mot toppkonkurrenten Sirius då de vann på Studenternas med 4-1 efter mål från Obasi gånger två, Stefanelli och Goitom. Det här var precis den utväxling som många AIK:are hoppades på i och med de offensiva nyförvärven. Ytterspringaren Rasmus Lindkvist har även han gjort bra ifrån sig och mycket talar väl för att AIK gör som vanligt och defilerar under höstsäsongen, men (som vanligt) för sent.

Solen skiner inte i Göteborg

Det är stökigare i IFK Göteborg, även om det är lite positivare tongångar nu när Jörgen Lennartsson har fått gå och man plockat in Alf Westerberg tills vidare. Enligt Blåvitts redaktion på SvenskaFans så är det här en trolig startelva i kvällens match: Dahlberg; Salomonsson, Rogne, Boo Wiklander, Adekugbe; Diskerud, Eriksson, Sakor, Rieks; Boman, Hysén.

Mot Kalmar imponerade Blåvitt inte och man blev utspelade på Guldfågeln Arena mot Nannes återfödda KFF, men man förlorade bara med 1-0 som kom från Viktor Elm i den 90:e minuten. Om Blåvitt backar hem mot AIK och kör samma gnuggiga spelstil finns det eventuellt en möjlighet att hålla ett kryss, då AIK ska vara favoriter här och lira boll.

Spela på Allsvenskan hos Unibet

Unibet

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se