Hem rekar-fotboll Du är här

IF Elfsborg-IFK Göteborg

Dag: torsdag, 24 september

Tid: 19:05

Plats: Borås Arena.

Allsvenskan går in mot sitt slutskede med bara sex omgångar kvar. Tabellfyran Elfsborg tar i emot serieledande IFK Göteborg. De leder serien med två poäng före AIK och IFK Norrköping. Så det är en oerhört viktig match för dem i guldstriden. Elfsborg som ligger på fjärdeplats kanske inte har chansen på ett guld. Men de har mycket kvar att spela för och kommer att vara taggade för att ta en topp tre placering. Om de når dit så kommer det att resultera i en kvalplats till Europa League.

Elfsborg åkte på en blytung förlust mot bottenlaget Örebro 4-2 på bortaplan. Man kan säga att de spelade bort sina chanser på att ta guld. Efter matchen sa lagets kapten Anders Svensson att guldet är kört och att de får sikta in sig på en topp tre placering. Elfsborg har det tufft på Skadefronten med sex stycken borta. Jon Jonsson, Daniel Mobaeck och Emir Bajrami som kommer att missa resten av säsongen. Medan Lasse Nilsson, Viktor Nilsson och Jesper Manns räknas att vara tillbaka innan serien tar slut.

IFK Göteborg tog en oerhört viktig seger mot Hammarby med 1-0 i söndags. Med den segern leder de fortfarande serien med två poäng. Målet kom genom den danska vänster yttern Sören Rieks. Han har tagit över rollen som skyttekung från sin landsman Lasse Vibe, som lämnade för spel i England i somras. Tio mål har de blivit för han denna säsong. Det som har varit IFKs styrka under året är deras defensiv, då de har släppt in överlägset minst mål i serien. Med 13 insläppta på 24 matcher. Viktigt är att lagets kapten Mattias Bjärsmyr var tillbaka i spel i senaste matchen.  Han har missat sex veckor på grund av en lårskada. På skadelistan finns bara Thomas Rogne som slet av korsbandet i matchen mot Gefle. Han kommer att missa resten av säsongen.

Lagen möttes senast i juni och då slutade matchen 1-0 till IFK Göteborg. Efter mål av Lasse Vibe. I västderbyt som de kallas är det väldigt sällan bortalaget går segrare ur matchen. Senast IFK Göteborg vann i Borås var 2005. Vi får kolla ändå längre bak, till 2003 för att hitta en Elfsborg seger i Göteborg. En stor anledning till att de har blivit så är att de spelar på två olika underlag. IFK på naturgräs och Elfsborg på konstgräs. Det brukar även vara målsnålt när lagen möter och på de senaste tre matcherna så har det bara blivit ett mål.

Speltips

Odds från Bet365.

Om man ska kolla på statistiken så har Elfsborg relativ lätt för IFK på hemmaplan. Oddset på en seger för Elfsborg ligger på 2.50. Men ett guldjagande IFK med en otrolig form för tillfället. Så det känns konstigt att de har ett högre odds 2.70. Så det kan ett bra tips. Det brukar ju vara målsnålt så mellan dessa två lag. Så det känns troligt att de blir mindre en 2.5 mål i matchen och oddset på att de blir det ligger på 1.75.

hjalmar-elfsborg-2011-960

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se