Hem rekar-fotboll Du är här

Hamburger SV – Bayer Leverkusen

Dag: lördag den 17/10

Tid: 15.30

Plats: Volkparkstadion, Hamburg

Hamburg tar emot Bayer Leverkusen på hemmaplan efter landslagupphållet. Det kan ha varit ett välbehövligt uppehåll för Hamburg som hade förlorat två matcher på raken och var inte i så bra form. Man ligger på en elfte plats i tabellen och går bättre än vanligt i alla fall för man har varit snudd på att åka ut flera säsonger i rad. Bayer Leverkusen har gått halvdant hittills, men de senaste matcherna innan uppehållet har man presterat bra och man börjar klättra i tabellen och för tillfälligt ligger man på en sjundeplats. Det är två lag som har svårt att göra mål framåt så förbered er på en målsnål match.

Hamburg som åkte på stor torsk i sin senaste match mot Hertha Berlin med hela 3-0. Om man vill kunna ta poäng mot Bayer Leverkusen måste man spela riktigt bra för Leverkusen har ett starkare lag och är ett svårt lag att möta. Matchen var rätt jämn mot Hertha Berlin spelmässigt, men man är inte tillräckligt effektiva och det faktumet har Hamburg fått leva med de senaste säsongerna i Bundesliga att man inte gör tillräckligt med mål. Anfallaren La Sogga leder interna skytteligan på tre mål och är alldeles för ensam däruppe för att kunna göra fler mål. Hur som helst har Hamburg i alla fall hittat ett koncept att ta poäng och det är bra för det ända lag som vart kvar i Bundesliga sedan den startade. Vi har Albin Ekdal som svensk i laget och han har varit duktig för sitt Hamburg i årets upplaga av Bundesliga, håller ihop mittfältet bra och gör laget kompakt. Defensivt där Spahic som är mittback också är en stor bidragande orsak till att man har släppt in få mål. Man har inga skador i laget och det är viktigt om man vill fortsätta stabilisera sig i mittenträsket där man absolut har en trupp för att kunna placera sig.

 Bayer Leverkusen som ligger på en sjundeplats som sagt och har inte vart jätteheta i år. Senast mot Augsburg spelade man 1-1. Man spelade dock ut Augsburg och skottstatistiken slutade hela 22-3 till Leverkusen så det fanns en hel del oflyt i att man inte fick med sig tre poäng. Man hann även med att missa en straff i slutskedet i den matchen och det var ju extra surt för Leverkusen för det var viktiga poäng. Calhanoglu som har varit en av Leverkusens bästa spelare som dock missade den ödesdigra straffen senast, men som kommer vara riktigt jobbig att möta för Hamburg. Man har även Bellarabi och Chicharito som är farliga och giftiga spelare, men man har inte fått ut max av dessa spelare gällande målskyttet där i alla fall. Största avbräcket för Leverkusen är att den Chilenska mittfältaren Aranguiz som är en väldigt viktig spelare för både Chilenska landslaget och Leverkusen. Förra matchen på Imtech Arena vann faktiskt Hamburg mot Leverkusen med 1-0 så man får passa sig. Samtidigt slutade det senaste mötet hela 4-0 när Leverkusen hade hemmaplan.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Bayer Leverkusen är absolut favoriter och de ska de vara med namn som Bender och Chicarito. Leverkusens vinnar odds ligger på 1,80 pengarna och det är rätt bra odds, med tanke på att man har en väldigt stark formkurva. Det ska mycket till om Hamburg lyckas knipa någon poäng så är ytterst tveksam till det. Möjligtvis ett kryss och en väldigt målfattig match eftersom bägge lagen har haft det tufft med målskyttet. Under 2,5 mål ger 1,85 pengarna och det är ett rätt säkert odds. Jag tror att Leverkusen kommer få in ett tidigt 1-0 mål och sen bevaka matchen för att sedan när Hamburg pressar på utöka sin ledning och ett slutresultat till 2-0 Leverkusen. Ett sådant resultat skulle ge 8,0 pengarna och det känns som ett fullt rimlig resultat. Potentiella målskyttar i matchen är framförallt La Sogga i Hamburg om man lyckas spräcka Leverkusens nolla och i Leverkusen är det framförallt Chicarito eller Bellarabi som ska göra mål. Man får heller inte glömma att Leverkusen fick stryk av ett Hamburg förra året på Volkparkstudion och i år är Hamburg ett mycket bättre lag.

Bellarabi

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se