Hem rekar-fotboll Du är här

Griezmann ser ut att stanna i Madrid – eller?

Griezmann Atletico Madrid

Allt har pekat på en övergång

Antoine Griezmann har varit en ryktenas man under vårsäsongen. En utgångspunkt för diskussionen har varit att det Atletico Madrid som vi känner till idag och som varit en framgångssaga under de senaste åren, är på väg att splittras. Inter har dragit i Diego Simeone och Manchester United har ryckt i Griezmann så pass mycket att det nästan har känts som en ”done deal”.

Inte har det blivit bättre av att Antoine Griezmann har sagt att troligheten att han ska spela för Manchester United är 6 av 10.
Och oddset har tidigare legat på runt 1.3 att han spelar i Manchester United i höst.

Klart är att Manchester United är sugna på fransosen, som är god vän med Paul Pogba. Det är väl inte helt omöjligt att det finns en tanke i att få till ett bättre anfallsspel i Mourinhos United, som ligger lågt men genom fina bollar av Pogba upp på en snabbspringande Griezmann skulle kunna bli ett riktigt segerrecept, likt det samarbete som fanns mellan Steven Gerrard och Fernando Torres, back in the day när Benitez rattade den röda klubben från Liverpool.

Ytterligare faktorer som eldat på övergången är att just Pogba gjort referenser till Griezmann på sociala medier. Ett exempel är när Manchester United firade Europa League-vinsten och Pogba kunde ses i en live-video göra Griezmanns målgest och säga ”He’s not here… yet”

Visar lojalitet

Men tongångarna ändrades när det blev klart att Atletico Madrids transferförbud kommer att vidhållas. De kommer inte få köpa spelare förrens i vinterfönstret 2018. Detta på grund av att de, likt Barcelona och Real Madrid, har brytit mot lagarna kring internationella övergångar för spelare under 16 år.

Det här beskedet bör ha ställt till det eller åtminstone påverkat Griezmann i valet att stanna. Faktum är att samma dag som beslutet om förbudet kom, uttalade sig Griezmann om att han stannar i klubben.

– Det är en tuff tid för klubben och mina lagkamrater. Det hade varit tungt för laget att lämna. Det blir en till vacker säsong, sa Griezmann då.

Men sommaren är lång och mycket kan alltjämt hända.

Betta på spelarövergångar hos Betfair

Betfair