Hem rekar-fotboll Du är här

Genomgång av kvällens Champions League-godis

Dortmund ska vända på steken

Dortmund förlorade snöpligt det första mötet mot Monaco med 2-3 på hemmaplan. Matchen sköts upp en dag efter ett attentat mot Dortmunds spelarbuss som var på väg till matchen. Försvararen Marc Bartra tvingades uppsöka sjukhus och kunde därmed inte medverka i matchen och väntas även saknas i onsdagens drabbning.

Dortmunds tränare Thomas Tuchel var inte särskilt glad över att ha tvingats spela matchen så kort efter att laget attackerats.
– Vi fick SMS en timme efteråt om att matchen skulle spelas tidigt nästa dag. Då visste vi inte ens hur pass skadad Marc Bartra var.

Nu åker Borussia Dortmund till Monaco för att försöka vända underläget till avancemang. De ställs mot ett Monaco som nog imponerat på många den här säsongen. Inte minst efter att ha slagit ut Manchester City. City vann första matchen med 5-3, och Monaco vann returen med 3-1 och gick därmed vidare på fler bortamål.

På topp har Monaco den pånyttfödde Radamel Falcao och den unge Kylian Mbappé som spås bli nästa storstjärna, om han inte redan kan räknas som det. Båda två mäktar med fyra mål vardera i årets Champions League-spel, varav två av dessa gjorde Mbappé mot Dortmund nu senast.
I ligan har Falcao skrapat ihop 18 mål och Mbappé 12. Kort sagt – det är en farlig duo i form på topp. Samtidigt vill nog Dortmund inte slösa bort tid utan kör på hårt från start.

Över 1.5 mål i första halvlek ger 1.95 i oddsFolkeautomaten

Barcelona välkomnar Juventus till Katalonien

Ett blekt Barcelona besökte Turin och stod för en tam insats. Desto mer glänsande var Juventus med sin guldklimp Paulo Dybala som gjorde både ettan och tvåan för de svartvita. Katalanerna fick lämna Italien med 3-0 och nu ska de vända ännu ett underläge likt det de fick med sig efter att besökt PSG på bortaplan (4-0). Hemma på Camp Nou var de desto starkare och lyckades vinna returen med totalt 6-1. En vändning som på förhand ansågs vara helt omöjlig. Lägg då till att Paris SGs tränare Unai Emery är en riktig cuptränare som tog Sevilla till Europa League-trofén tre år i rad, innan han hämtades in till den franska huvudstaden.

Men nu är det Juventus som man ska övertrumfa. Och få lag lyckas dyrka upp det svartvita låset i form av Juventus försvar. Men är det något lag som kan lyckas är det Barcelona på Camp Nou, med den breda planen och det kokande trycket inne på arenan när hemmalaget jagar.

Man ska inte räkna bort Barca, men en likadan vändning som sist vore smått otroligt. Att de däremot vinner matchen är mer rimligt.

Barca vinner matchen med 2 mål eller fler ger 1.83 i odds på Folkeautomaten