Hem rekar-fotboll Du är här

Fulham – Stoke City

Dag: Tisdagen den 22:e September

Tid: 20.45

Plats: Craven Cottage

 

På tisdag så är det dags för den tredje omgången i Capital One Cup också känd som den engelska ligacupen. Det är nu de första matcherna för de flesta Premier League-klubbar som inte behövt spela tidigare i den här cupen. Fulham har spelat tidigare och i den andra omgången mötte de Sheffield United och vann övertygande med 3-0, det här blir första matchen i cupen för Stoke City.

Fulham som numera ligger i Championship vann deras förra match i den engelska ligacupen med 3-0, men de har inte lyckats bra i ligan då de ligger på en 16:e plats efter sju spelade matcher. De har åtta poäng och det är inte en bra start för ett lag som vill komma tillbaka till den engelska högsta ligan igen. Deras senaste match i Championship var mot ett annat Sheffieldlag, nämligen Sheffield Wednesday och då förlorade man med 3-2. Fulhams mål gjordes då av Jamie O`Hara och Tom Cairney. På Fulhams skadelista hittar vi Moussa Dembele, Nikolay Georgiev Bodurov och Luke Garbutt som är inlånad från Everton.

Stoke City har inte inlett säsongen denna säsong bra och man ligger på en nedflyttningsplats i Premier League med endast tre poäng på sex matcher. De kommer in i den engelska ligacupen med en oavgjord match mot Leicester i bagaget. Både positiva och negativa saker skedde i den matchen. Om vi ska börja med det positiva var det att Bojan Krkic var med från start och gjorde mål, det negativa var att man ledde med 2-0 efter men lyckades inte att stänga matchen och matchen slutade 2-2. Stokes mål gjordes av Bojan Krkic och Jonathan Walters. På deras skadelista hittar vi Mame Biram Diouf och kapten Ryan Shawcross som är saknad i mittförsvaret.

Senaste gången de båda lagen mötte var för två säsonger sen då Fulham låg i Premier League och då vann Fulham med 1-0 på hemmaplan och förlorade med 4-1 på bortaplan. Mycket har hänt på dessa säsonger, Fulham har åkt ner en liga och truppen har förändrats mycket i Fulham, negativa förändringar alltså.

Vårt speltips:

Jag tror ändå på en Stoke vinst i denna match eftersom dom är laget som ligger i den högsta divisionen och de är de som har den starkare truppen om man jämför med Fulham. Dom har ett odds på 2,35 på vinst. Jag tror det blir hyfsat målrikt då de var det i deras senaste möte, över 2,5 mål är klart värt att lägga på. 2,04 gånger pengarna ligger det oddset på. Att bortalaget gör över 1,5 mål är ett odds på 2,35 och är det något lag som kommer göra mål är det Stoke som kommer göra det. Om man vill spela på målskytt så tror jag att Bojan Krkic kommer att göra mål, då han är väldigt spelsugen och tränare Mark Hughes lär ge honom mycket speltid för att få igång honom igen efter sin korsbandsskada. Det är ett odds på 3,95 gånger pengarna.

 

Stoke City v Fulham