Hem rekar-fotboll Du är här

Franska ligacupen: Slaget om den franska rivieran

Ett Monaco med fem raka segrar i ryggen beger sig mot den närliggande rivierastaden Nice med förhoppningar om att förlänga sviten ytterligare och därmed kvalificera sig för semifinal i den Franska ligacupen.

Revanschsuget Monaco

Den franska ligatvåan har verkligen fått fart på målproduktionen då laget har mäktat med att stänka in hela 16 mål framåt på dessa fem matcher. Efter att inte ha lyckats vinna en enda match i höstens Champions League-gruppspel har fokuset istället skiftats mot de inhemska tävlingarna och revanschlustan är hög. Ligasuveränerna Paris Saint-Germain ligger nio poäng före de rödvit-randiga och det finns inte mycket som talar för att PSG ska släppa taget om förstaplatsen. Därför bör Monaco satsa hårt på att vinna någon av de två inhemska cuperna.

Nice lär inte vika ner sig i första taget

Men först måste laget ta sig förbi rivalen Nice som haft en kämpigare första halva av säsongen. 1-0-förlust senast mot Tolouse i Coupe de France och nu ska det rödsvarta gänget försöka få stopp på ett Monaco i storslag.

Det som talar för Nice är att de senaste två mötena lagen emellan på hemmaarenan Allianz Riviera slutat med två lika klara 4-0-segrar för Nice, varav den senaste bataljen utspelade sig i september förra året. Mario Balotelli och hans kompanjoner bör med andra ord inte räknas ut på förhand även om det gått knackigt tidigare under säsongen. Med tanke på att Lucien Favres mannar först återfinns på en sjätte plats i ligan med elva poäng upp till Europaplatserna lär fokuset hamna på att ta sig långt i ligacupen som man förövrigt aldrig vunnit samt Europa League. Därmed kan åskådarna förvänta sig en match där båda lag bjuder upp till kamp med slagkraftiga elvor.

Hämta din bonus här!

Är du sugen på att spela på matchen mellan OGC Nice – AS Monaco eller någon av de andra kvartsfinalerna i den Franska ligacupen går det utmärkt att göra det hos Mobilebet, där man som ny medlem får en riktigt fin välkomstbonus. Bli medlem hos spelbolaget idag för en spelupplevelse utöver det vanliga!