Hem rekar-fotboll Du är här

FC Schalke 04 – Eintracht Frankfurt

Dag: Onsdagen den 23:e September

Tid: 20:00

Plats: VELTINS-Arena, Tyskland

 

Omgång sex i Bundesliga och den matchen det ska skrivas om nu är Schalke mot Frankfurt. Schalke som slutade på en sjätte plats förra säsongen ligger nu på en delad fjärdeplacering på tio poäng. Frankfurt slutade på en nionde i Bundesliga förra året och nu ligger man på en åttonde plats med åtta poäng inspelade. Båda lagen har alltså startat bättre än vad dom slutade förra året.

Schalke slutade på en sjätte placering förra året och är förstås inte nöjda med att endast kunna kvala in till Europa League. Schalke är en klubb som för mig borde spela i Champions League varje år. De lyckades kvala in till Europa League och mötte förra veckan Apoel FC och vann med 3-0. Ett mål gjordes av Joel Matip, dom andra gjordes av Klaas Jan Huntelaar. Senast de spelade i Bundesliga mötte de Vfb Stuttgart och vann då med 1-0. Målet gjordes av Schalke-talangen Leroy Sane som bara är 19 år gammal. Deras bäste målskytt detta år i Bundesliga är Klaas Jan Huntelaar med två fullträffar. De som är skadade i Schalke är Matija Nastasic, Atsuto Uchida och Fabian Giefer.

Frankfurt är ett mittenlag men ändå är det ett lag som gör väldigt mycket mål. De har gjort tolv mål på fem matcher och det är bara Bayern München och Borussia Dortmund som har gjort fler mål. Dock så lyckades dom inte göra några mål i förra matchen då man spelade 0-0 mot Albin Ekdals nya klubb, Hamburg. De har åtta poäng på fem matcher och ligger åtta i tabellen med det resultatet. Frankfurts bästa målskytt är Luc Castaignos som har gjort fyra mål i ligaspelet. På deras skadelista har vi Emil Balayev, Yannick Zummack, Timothy Chandler, Bamba Anderson och Sonny Kittel.

Förra säsongen när de båda lagen möttes så slutade det faktiskt med fyra poäng till Frankfurt på två möten. Första matchen slutade med oavgjort och 2-2 blev slutresultatet. I den blev det också tre röda kort. Frankfurts mål gjordes av Alexander Meier och Marco Russ. Schalkes mål gjordes Eric Maxim Choupo Moting på straff och Julian Draxler som har lämnat för Wolfsburg. När Frankfurt vann så gjordes målet utav Lucas Piazon.

Vårt speltips:

Schalke vinner den här matchen och det har ett odds på 1,78 gånger pengarna. Det känns som det kommer bli en målrik match då båda lagen har gjort mycket mål i säsongsinledningen och de har också släppt in ganska mycket. Över 3,5 mål ger ett odds på 2,35 på Unibet. Två spelare som har varit heta i Frankfurt är Alexander Meier och Luc Castaignos som har gjort många av Frankfurts mål, att någon av dom gör mål är högst troligt. De har ett odds på 2,95 respektive 3,80 gånger pengarna. Något som jag tror är väldigt troligt är att hemmalaget vinner och att båda lagen gör mål, det har ett odds på 3,05 gånger pengarna. Ett lite osäkert tips men som har väldigt bra odds är att Klaas Jan Huntelaar gör minst två mål och det har ett odds på 10,0 gånger pengarna. Han har varit duktig de senaste matcherna och är en van målskytt, kan vara värt att tippa på.

 

Eintracht-Frankfurt-Vs-Schalke-04