Hem rekar-fotboll Du är här

FC Porto-Chelsea FC

Dag: tisdag, den 29:e september

Tid: 20.45

Plats: Estádio do Dragão, Portugal

Då var det dags för ännu en Champions League match. På tisdag spelas matchen mellan FC Porto och Chelsea FC. Samtidigt i grupp G fast i Israel spelas matchen mellan M. Tel-Aviv och det ukrainska laget Dynamo Kiev. Porto och Chelsea är dock förhandsfavoriter till att gå vidare från denna grupp.

FC Porto spelade senast i Champions League mot Dinamo Kiev. Den matchen slutade 2-2. Portos nummer nio och anfallaren Vincent Aboubakar gjorde båda målen för dem i matchen. Han har tagit över nu när Jackson Martinez lämnade för Atletico Madrid. Åter till senaste matchen då Porto gjorde 2-1 i 82:a minuten och matchen såg ut att vara avgjord men Dynamo Kiev kvitterade i 89:e minuten. Tråkigt för Porto som ändå såg ut att vinna efter ett trassligt spel.

Porto leder just nu Primeira Liga framför både Sporting och Benfica. De leder just nu med 14 poäng och man har vunnit fyra matcher, spelat lika två och förlorat noll. Det är starkt då de även har vunnit med Benfica som är deras största rivaler. 1-0 slutade den matchen.

Vincent Aboubakar har gjort sex mål så här långt i både ligan och Champions League. En viktig spelare som känns att vara i en bra form. Jesús Corona är näst bäst i lagets interna skytteliga och har stått för tre mål så här långt. Han spelar oftast högerytter.

Chelsea som har startat säsongen allt annat en bra vann dock senast i Champions League mot M. Tel Aviv med en betryggande 4-0 seger hemma på Stamford Bridge. Många trodde då att det även skulle lossna för dem i ligan och det gjorde det till viss del då man matchen efter M. Tel Aviv vann Londonderbyt mot Arsenal. Senast i Premier League blev det dock förlust mot Newcastle United.

Newcastle ledde matchen med 2-0 och såg ut att gå mot en seger men så blev inte fallet då den inbytte Ramires stod för ett drömmål i 79:e minuten. Sju minuter efter kvitterade Willian efter att en inläggsfrispark gick rätt in i mål. Slutresultatet blev till slut 2-2 och ett poäng till Chelsea vilket innebär att de fortfarande är långt nere i tabellen.

Den enda på skadelistan just nu är Thibaut Courtois som har opererat sig i Barcelona på grund av sin knäskada. Han kommer att bli borta en längre tid.

De två senaste gångerna de här båda möttes var i gruppspelet av Champions League år 2009. Då vann Chelsea båda mötena med 1-0 och 0-1.

Vårt speltips:

Alla odds är från bet365.com.

Visst Chelsea har börjat dåligt och deras spel har inte varit bra men det kommer att vända var så säkra på det. Att spela en turnering är något helt annat än ligaspel. Otroligt höga odds på att Chelsea vinner. Att Chelsea vinner värderas till 3,00 gånger pengarna. Ett bjudodds enligt mig då ag tror de vinner denna match. Visst Porto har inte förlorat någon match hittills och har varit starka i den portugisiska ligan men jag tror inte att det kommer att räcka. Chelsea är trots allt Chelsea och kommer vara rejält taggade på att vinna matchen.

Diego Costa som blev avstängd i tre matcher mot Arsenal i efterhand fick inte spela senast. Han kommer antagligen till Portugal med ett riktigt spelsuget humör. Varför inte betta på att han gör mål i onsdagens match? Det spelet ger dig också 3,00 gånger pengarna.

Chelsea som alltid har varit bra i sin defensiv sen Mourinho kom tillbaka till klubben har startat denna säsong uselt. Då man har släppt in 14 mål på sju matcher, gör dem till sämst i ligan efter Sunderland. Att båda lagen gör mål värderas till 1,90.

Mitt sista speltips är att kombinera att Chelsea vinner och att båda lagen gör mål. Det spelet värderas till 6,50 gånger pengarna. Ett högt odds som har hög sannolikhet att gå in.

fcporto-vs-chelsea