Hem rekar-fotboll Du är här

FC Bayern München – VFL Wolfsburg

Dag: tisdag, den 22/9 – 2015

Tid: 20.00

Plats: Allianz Arena, München

 

Bayern München som tog hem Bundesliga ifjol tar emot Wolfsburg som var dem som närmast skuggade i tabellen på andra platsen. Båda lagen har börjat bra även i år och återfinns på plats två respektive plats 3. Bayern München som har fem raka segrar och har en målskillnad på hela 15-2, man ser heta ut som alltid. Wolfsburg har kryssat två lite onödiga matcher om man vill vara med och slåss om titeln i år, men Wolfsburg kommer ha det svårt i år när Dortmund och Bayern München går som tåget man kommer dock i högsta grad vara med och slåss i kampen om Champions League platser.

Bayern Münchens trupp är otroligt bred bestående av flera talanger och även mycket rutin, man har många skador och spelare som är på ovana positioner men ändå presterar man på topp. Ribery, Robben och Benatia tre startspelare som är skadade och har knappt spelat något alls i inledningen. Senast mot Darmstadt fick till exempel Thomas Müller börja bänk och han är tillsammans med Aubameyang den som gjort flest mål hittills av årets upplaga av Bundesliga med hela sex mål bara där ser man hur bred trupp de har.  Nyförvärvet Douglas Costa har haft en bra start och gjort massor med poäng. Man har ett målsnitt med tre mål per match och har endast släppt in två mål och man kommer vara svårslagna i år. Wolfsburg har ett starkt lag men att Bayern München skall tappa poäng vore en stor skräll även fast de har flera bra spelare. Dessutom är det hemmamatch för Bayern München och då ska det bara vara tre poäng!

Om Wolfsburg ska vinna på tisdag krävs det att man fortsätter spela sitt försvarsspel som är av hög klass och man har bara släppt in två mål. Spelare av klass har man absolut även fast man tappade sin stjärna Kevin de Bruyne som bidrog med väldigt mycket förra säsongen. Man har dock fått in bra spelare som Kruse och Draxler och speciellt Kruse kan göra mycket poäng som De Bruyne bidrog med. Dos Bast är en målskytt av rang och han kommer ligga högt upp i skytteligan när säsongen är slut. Tror att Wolfsburg kommer få hål på Bayern München i alla fall och då kan det mycket väl vara Dos Bast som gör det. Om man gör första målet i matchen kan man ställa till lite oreda för Bayern München! Senaste matchen vann faktiskt Wolfsburg med hela 4-1.

 

Vårt speltips:

Bayern München kommer ta hem det relativt enkelt, skulle tro på ett resultat runt 3-0 som ger 8,0 eller 3-1 som ger 11,0 gånger pengarna. Man har många matchvinnare och potentiella målskyttar är framförallt Thomas Müller, Lewandowski och eftersom Costa har varit så het så tror vi även han kommer att göra mål. I Wolfsburg tror vi att det kan lossna för Schurrle och att han gör ett mål och kommer igång ordentligt med poängskörden. Ett säkert bet skulle vi säga är över 2,5 mål i matchen och det ger bara 1,57 pengarna och det kan nog till och med vara värt att satsa på att det blir över 3,5 mål också. Om Wolfsburg vill hänga med Dortmund och Bayern i ligan måste man nästan vinna nu på tisdag och tror man kommer se ett taggat Wolfsburg!

347834681-fcb-vfl-ticker-Kef