Hem rekar-fotboll Du är här

Everton – Manchester United

 

Dag: lördag den 17/10

Tid: 16.00     

Plats: Goodison Park, Liverpool

Efter ett landslagsuppehåll är nu äntligen Premier League tillbaka och det börjar med några riktigt heta matcher. En av dem är givetvis Everton – Manchester United som blir ett hett möte på Goodison Park. United ligger på en tredjeplats på 16 poäng men Everton ligger bara tre poäng bakom och jagar på en sjundeplats. Det är en jämn tabelltopp, men om Everton som har en tendens att kryssa sina matcher lyckas börja ta tre poängare istället kommer man i år att vara och nosa på en Champions League plats. Det blir en rafflande match på lördag var så säkra.

Everton som senast i ligaspelet kommer från ett oavgjort resultat mot sin derbyrival Liverpool. Den matchen slutade 1-1 och det var en klassisk derbymatch. Det var en jämn match där bägge lagen hade samma antal avslut på mål och samma bollinnehav. En match där lagen förtjänade en pinne var. Flera spelare kommer från sina respektive landslag och som har presterat bra. Bland annat Barkley som har gjort mål för sitt England. England har även hållit nollan i två matcher och där är Jagielka en stor bidragande orsak. Lukaku som har varit grym hittills i Premier League gjorde inga mål i sina landskamper för Belgien, men de lyckats ändå ta klara segrar och han var en bidragande orsak med sitt grymma target spel. Man har inga nya skador förutom John Stones som är ett frågetecken. Han var inte med nu i senaste landskamperna och han dras med en ligamentskada i knät. Stones som har varit en bidragande orsak till Evertons framfart i år och det har även ryktats om att Barcelona är ute efter honom. Man har äntligen fått ihop en bra stomme och Martinez som hade ett tungt första år som tränare verkar nu ha fått ihop laget galant. Romelu Lukaku leder lagets interna skytteliga och han är största hotet framåt som United får passa sig för. Defensiven tycker jag är Evertons styrka där man hela tiden är kompakta och svåra att tränga igenom och en grym målvakt i Tim Howard. Senaste mötet på Goodison Park mot Manchester United slutade matchen 3-0 till Everton. I den matchen körde man över United och man kan mycket väl göra det på lördag även fast jag tror att Van Gaal har fått ihop det mycket bättre i år för Uniteds del.

Manchester United som kommer från en tung match mot Arsenal senast i ligaspelet där man blev överkörda i början av den matchen. Man släppte in tre mål på 20 minuter och man fick heller inte hål på Arsenal vilket var ett svaghetstecken. Frågan är om Rooney kommer till spel mot Everton och då kommer det bli ännu svårare att göra mål för Uniteds del. Martial och Juan Mata har varit Uniteds bästa målskyttar i år och de har gjort tre mål var. Det ska mycket till att United tar tre poäng på Goodison Park för där är Everton väldigt svåra att slå. United som borde ta en Champions League plats i år behöver vinna dessa matcher för att kunna komma upp i serieledning, eftersom Everton är ett lag som kan slå alla topplag. Förra året lagen möttes vann bägge lagen på deras respektive hemmaplan så skulle säga att Everton är favoriter även i år.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Jag tror att det kommer bli en jämn match, det kan mycket väl rinna ifrån i slutet men överlag en jämn match. Det är väldigt höga odds i matchen och livebet kan vara att föredra för att se vilket lag som är hetast för dagen. Men jag tror att Everton kommer ta hem det på lördag. Man är starka hemma på Goodison och man har många formstarka spelare oddset på att Everton ska vinna ligger på hela 3,40 pengarna och det är väldigt höga odds. Manchester Uniteds vinnarodds ligger på 2,25 pengarna. Det blir ett stort avbräck att Stones är osäker till spel för han behövs i alla sådana här matcher, men Mori har ändå kommit in och gjort det bra när han ersatt Stones. Romelu Lukaku borde man lägga en slant på att han ska göra mål och han har 2,60 pengarna ifall han nätar. Skrälltips på målskytt är Jagielka som har 15,0 pengarna. Det kommer nog inte lossna än för Depay till exempel eftersom han missköter sig rätt mycket, kan han mycket väl vara bänk på lördag. Så skulle istället säga att Juan Mata kommer att sätta en balja mot Everton och det ger 3,75 pengarna. Slutresultatet kommer hamna på antingen 2-1 eller 3-1 till Everton och man kommer då att gå upp på samma poäng som Manchester United!

steven-naismith-620-661146562