Hem rekar-fotboll europa-league Du är här

Kommer Malmö FF färga London himmelsblått på torsdag? – Odds -och speltips!

Torsdagen den 21 febrauri möter Malmö FF ChelseaStamford Bridge i London. Chelsea har vunnit sex av sina senaste Europa League-matcher, och bara ett par dagar efter att de spelat oavgjort mot Degerfors IF sätter sig MFF på ett plan för att möta Chelsea på bortaplan i London.

Det går snabbt att konstatera att ”de blåvita” har oddsen emot sig, eftersom de bara vunnit en av sina sju senaste Europa-matcher mot engelska lag. Vi får heller inte glömma att de förlorade mot Chelsea på hemmaplan för bara en vecka sedan. Men vem vet, kanske får Pontus Jansson, den före detta MFF:aren som numera spelar i det svenska landslaget och Leeds United, rätt när han säger att MFF kommer färga London himmelsblått?

Oddsen säger att Chelsea är en solklar favorit hos spelbolagen

Pontus må vara optimistisk, men oddssättarna hos Sveriges största bettingsajter verkar ha en mer realistisk syn på saken. De tar hänsyn till det som varit, och sanningen är att MFF inte varit särskilt framgångsrika mot de engelska lagen på senare tid – något som blir väldigt märkbart när vi kikar på oddsen hos de olika bettingsajterna.

Det är heller inte särskilt konstigt att oddsen ser ut så som de gör med tanke på att Chelsea faktiskt slog Malmö FF med 2-1 i det första mötet för bara en vecka sedan. Malmö FF lyckades göra ett mål i det första mötet, men i efterhand visar matchstatistiken att Chelsea var det bättre laget i de flesta avseenden.

Chelsea hade 66% bollkontroll viklket betyder att MFF bara hade bollen en tredjedel av matchtiden. Vidare hade Chelsea 741 lyckade passar mot Malmös 265. Statistiken visar enhälligt att Chelsea var bättre än Malmö FF den 14 februari, och det är svårt att föreställa sig att Malmö FF ska ha förbättrat sitt spel så pass mycket att de får revansch mot Chelsea på torsdag. Den oavgjorda matchen laget spelade mot Degerfors IF häromdagen lär heller inte ha sporrat spelarnas självförtroende särskilt mycket.

Chelsea är alltså en solklar favorit i den är matchen. Hos de flesta bettingsajter har laget odds på runt 1.2 medan oddsen för att Malmö FF vinner matchen ligger någonstans runt 15. Är du lika optimistisk som Pontus, och MFF verkligen lyckas färga London himmelblått på torsdag, kan du alltså förvänta dig ganska stor vinstutdelning. Här är odssen för matchvinnare hos fyra av Sveriges största bettingsajter:

Nordicbets odds

Malmö FF: 11.50
Chelsea: 1.25
Oavgjort: 6.35

Unibets odds

Malmö FF: 15.00
Chelsea: 1.22
Oavgjort:6.50

Bethard odds

Malmö FF: 13.75
Chelsea: 1.23
Oavgjort: 6.20

888Sport odds

Malmö FF: 14.00
Chelsea: 1.22
Oavgjort: 6.40

Spela på antal mål och följ matchen live

Vill du ha lite högre spel på Chelsea kan du lägga ett spel på antal mål. Lyckas Chelsea göra tre eller fler mål i matchen kan du vinna 2.45 gånger din insats om du spelar hos 888Sport eller Unibet.

Hitills har Chelsea vunnit sex av sju matcher, och spelat oavgjort en gång. Senast de mötte Malmö FF visade laget att de var överlägsna i nästan alla aspekter. Det är alltså med stort självförtroende som Chelsea tar sig an Malmö FF på Stamford Bridge klockan 21:00 på torsdag. All statistik, och tidigare matchhistorik, tyder på att det här blir en lätt seger för Chelsea. Men man ska aldrig säga aldrig, och vågar du ge Malmö FF en andra chans så finns det potentiellt mycket pengar att kamma hem.