Hem rekar-fotboll europa-league Du är här

Europa League: Går Östersund vidare från gruppen?

Ikväll är det dags för Europa Leagues omgång fem att dra igång igen och vi hittar i grupp J matchen mellan Östersund och ukrainska Zorya Luhansk. En match som på förhand inte spåddes bli någon toppmatch i Europa League-sammanhang. Nu har de tidigare gruppresultaten gjort att denna grupp är den klart hetaste generellt sett och alla lag kan fortfarande gå vidare till slutspel. Avspark 19:00 Jämtkraft Arena.

Interwetten LOGO

Magisk resa

Ingen kan väll ha missat Östersunds resa genom seriesystemet och när man gick upp i allsvenskan var det många som höjde på ögonbrynen. Ingen kunde väll egentligen tro att laget som år 2011 låg i division två norra, skulle ligga på en förstaplats framför exempelvis Athletic Bilbao och Hertha Berlin sex år senare.

Nu ska vi dock påpeka att gruppen i skrivande stund är otroligt jämn och där finns väll egentligen inga favoriter till att gå vidare. det skiljer för närvarande tre poäng mellan första- och sistaplatsen.

Vad talar för Östersund ikväll?

Senast laget möttes lyckades Östersund vinna borta med 2-0 , man gjorde det rättvist.och det är mycket som talar för att laget återigen lyckas med bedriften att besegra Zorya Luhansk. Varför?

  • Man spelar på hemmaplan där man sett otroligt starka ut och fortfarande inte har förlorat i Europa-sammanhang.
  • Just Östersunds hemmaplan skiljer sig mot de andra lagen då där i skrivande stund snöar och är +3 grader. Nu bör vi förvisso ha i åtanke att Det Ukrainska laget också har erfarenheter av att spela fotboll i liknande klimat.
  • Östersund spelar en vass, rolig fotboll och med fotbollsgeniet Graham Potter som dirigent kan det mycket väl leda till att man efter matchen idag är klara för slutspel i Europa League

Hos interwetten hittar vi oddset 1,85 vilket får anses som bra eftersom man med stor sannolikhet kommer gå vinnande ur kvällens strid. Just nu får du 100% bonus upp till 1000 kronor när du som ny kund registrerar dig.

Hämta bonus här!