Hem rekar-fotboll Du är här

Europa League: Allt talar emot Arsenal ikväll

Efter två dagar av Champions League är det nu tid för lillebror att skina. Det är torsdag och Europa League-dags för Milan och Arsenal, två klubbar som egentligen borde ha hållt till i finrummet om man endast ser till dess historia och popularitet runt om i världen.

royal panda banner

Ett Milan på uppgång och ett Arsenal på dekis

Det är två klubbar som är på väg åt två olika håll. Milan är efter några tunga år bakom sig äntligen på god väg att slå sig in i Champions League igen. Arsenal å andra sidan är en klubb i fritt fall. Efter att ha varit frekventa deltagare i Champions League åratal i följd är de nu på väg att missa topp 4-placeringarna för andra säsongen i rad.

Den gamla storklubben Milan har som sagt börjat vakna till liv igen. Efter klubblegendaren Gennaro Gattusos intåg som huvudtränare för A-laget har klubben fått mer hopp för framtiden. Efter en tung inledning på säsongen för Milan har nu Gattuso med sin passionerade ledarstil fått ordning på spelet och framför allt lagsammanhållningen är på topp. Visserligen ligger de ”bara” på en 7:e plats i Serie A, men med tanke på formen de visat upp de senaste månaderna är det absolut ingen omöjlighet att knipa en Champions League-plats till nästa säsong.

Laget har inte förlorat sedan 23:e december och de har endast släppt in 4 mål under denna tid. De har också vunnit 5 av sina 6 senaste matcher, så självförtroendet är det absolut inget fel på. Senast tog de sig till final i Coppa Italia då de vann mot topplaget Lazio efter straffar. Den matchen utspelade sig för över en vecka sedan, vilket gör att laget nu kommer in i kvällens fight med pigga ben. Det var ju nämligen så att Milan skulle ställas mot Inter i söndags, men det och alla andra möten i ligan den dagen blev inställda på grund av Davide Astoris tragiska bortgång natten mot söndag.

Inför denna match har Gattuso näst intill fullt lag till sitt förfogande. Den enda som saknas på grund av skada är högerbacken Andrea Conti.

Arsene Wenger är verkligen förbi sina glansdagar i London och Arsenal. Ska man vara helt krass så borde väl fransmannen fått packa sina väskor redan för flera år sedan, men med tanke på både denna och förra säsongens bottennapp får man hoppas att den legendariske tränaren får lämna sin post, antingen självmant eller genom en fot i baken. Han verkar ha tappat både sina spelares och alla fansens förtroende vilket gör att hans dagar är räknade.

Denna säsong har verkligen inte varit något att minnas för Arsenal-supportrarna. Klubben har skickat iväg medelmåttor som Theo Walcott, Francis Coquelin med flera, men har ändå inte lyckats fylla luckorna efter dem. I januari plockade man in offensiva kvalitetsspelare i Pierre-Emerick Aubameyang och Henrikh Mkhitaryan, men det är inte där Arsenal behöver förstärkning i första hand. I defensiven springer spelarna runt som yra höns i var och varannan match tack vare otydliga instruktioner blandat med individuella felbeslut.

Laget har förlorat 5 av sina 6 senaste matcher, varav den enda segern kom mot allsvenska Östersund i Europa League. Fantastiskt nog lyckades de förlora på hemmaplan mot just Östersund med 2-1, men kunde tack vare 3-0-segern i första mötet ta sig vidare. Efter detta har Gunners åkt på två back-to-back-förluster mot Manchester City med 3-0 och i helgen kunde även Brighton utan större bekymmer besegra Arsenal med 2-1. Det är med andra ord inga ljusa tider för Londonklubben och självförtroendemätaren är nere på noll. Inför denna match får de dessutom klara sig utan Hector Bellerin, Santi Cazorla, Nacho Monreal och Alexandre Lacazette på grund av skador och nyförvärvet Pierre-Emerick Aubameyang får inte spela i Europa League för Arsenal.

Hämta bonus här

Vill du spela på matchen mellan AC Milan och Arsenal FC, eller någon av de andra Europa League-matcherna som spelas ikväll? Då kan vi varmt rekommendera dig till att gå in och besöka Royal Panda. Du som inte redan är medlem på sidan kan glädjas åt att du får ta emot en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor när du väl bestämmer dig för att regga dig på sajten.