Hem rekar-fotboll Du är här

Europa League: 20.00 i odds på Östersund-seger hos Betfair!

Det var inte speciellt längesedan de låg i division 2 och harvade, men Graham Potter har lyft laget till oanade höjder och ikväll står de inför den största matchen någonsin i klubbens förvisso korta historia när Arsenal äntrar konstgräset på Jämtkraft Arena.

Betfair

All press på Arsenal

Östersunds FK bildades år 1996 – samma år som Arsene Wenger tog över Arsenal. Det var nog ingen som hade trott att de en dag skulle få ställas mot Arsenal i tävlingssammanhang, det var nog ingen som trodde att de ens skulle få spela utanför Sveriges gränser. Men nu står de alltså här och drömmen har blivit verklighet för den lilla klubben från staden med endast 50 000 invånare. Kontrasterna kunde nästan inte ha varit större än vad de är mellan Östersund och London-baserade Arsenal.

Östersund kommer från en 3 månader lång försäsong där de legat i hårdträning och bara spelat några få träningsmatcher med blandade resultat. Förra veckan spelade de dock sin första tävlingsmatch för säsongen när de ställdes mot Trelleborg i Svenska cupen. De blev tvungna att flytta fram matchen en vecka just för att det krockade med Europa League. Detta gjorde inte Östersund något, då de vann matchen mot de allsvenska nykomlingarna med bekväma 3-0. Det går ju absolut inte att jämföra Trelleborgs FF med Arsenal på något sätt, men det är alltid skönt att komma med en vinst i ryggen oavsett.

Östersund överraskade de flesta redan när de tog sig till gruppspelet i Europa League och de ansåg nog själva att det var skönt med lite klirr i kassan och hade nog inte några stora förväntningar att få med sig bra resultat. Men de fortsatte att rada upp fina resultat och de var faktiskt bara en hårsmån från att vinna hela gruppen. De har dessutom fått behålla nästan hela succétruppen så när som på Fouad Bachirou, som bestämde sig för att ansluta till Malmö FF, så det finns definitivt rum för Graham Potter att bygga vidare.

Arsenal är däremot mitt uppe i sin säsong och det står sedan tidigare klart att det är ”Gunners” som har all press på sina axlar. De ligger för närvarande på en 6:e plats i Premier League och de kommer senast ifrån en tung förlust mot Tottenham med 1-0 i prestigederbyt om norra London och målet om att nå topp 4-placeringarna känns mer och mer avlägset.

I gruppspelet valde Arsene Wenger att rotera ganska friskt bland sina spelare och de allra största stjärnorna fick minimalt med speltid. Trots detta vann laget sin grupp komfortabelt utan att förta sig och nu kommer alltså Wenger att försöka gå för Europa League-titeln fullt ut.

Hämta dina boostade odds hos Betfair här

Dock får de klara sig utan två av sina allra största stjärnor i Alexandre Lacazette och Pierre-Emerick Aubameyang. Lacazette opererades i sitt knä i veckan och kommer att bli borta mellan 4-6 veckor och Aubameyang får inte delta i turneringen eftersom hans förra lag Dortmund också kvalificerade sig för Europa League efter att ha hamnat 3:a i sin Champions League-grupp. Nu får alltså laget förlita sig på Danny Welbeck och Eddie Nketiah att peta in bollarna istället. Inte helt optimalt.

Skulle du vilja spela på kvällens match mellan Östersund och Arsenal så rekommenderar vi att du klickar dig in hos Betfair. Betfair erbjuder nämligen grymt boostade odds på Östersund-seger. Du får 20.00 i odds om Östersund skulle klara av att skrälla och 5.00 på att Arsenal gör jobbet och vinner.