Hem rekar-fotboll europa-conference-league Du är här

Hammarby IF vs Maribor Kval-Europa Conference League

Hammarby fick en drömstart på sitt europaäventyr den här säsongen när man besegrade Maribor med 3–1 på hemmaplan. I en match där Astrit Selamani klev fram och visade varför Hammarby betalde dyra pengar inför säsongen för honom. Hammarby har med andra ord redan en fot in i nästa omgång av Europa Conference League-kvalet men först ska en returmatch spelas i Maribor innan Hammarby förhoppningsvis kan blicka vidare mot nya matcher i Europa.

FulltidOdds
Hammarby IF vinner matchen 2.75
Oavgjort i Matchen3.30
Maribor vinner matchen2.25

Spela på matchen hos Expekt

Välkomstbonus för nya spelare: Sätt in 100 kr och få 100 kr bonus!

Vad är Europa Conference League och vilka svenska lag deltar?

Det är första säsongen som Europa Conference League spelas. Det är en helt ny turnering som har lanserats av UEFA. Europa Conference League är den tredje europeiska turneringen i rangordningen efter Champions League och Europa League. Majoriteten av lagen kommer att vara lag från lägre rankade ligor runt om i Europa adderat med lag från toppligorna som inte lyckats kvalificera sig till Europa League eller Champions League via sina inhemska ligor. Samt att förlorare från de olika kvalen i Champions League och Europa League får en andra chans genom spel i Europa Conference League. För svenska lag så är det numera i Europa Conference League som lagen kommer att spela istället för Europa League. Detta baserat på rankingen av allsvenskan ute i Europa. I kvalet till Europa Conference League så är det tre svenska lag som deltar. Det är IF Elfsborg och BK Häcken baserat på deras placeringar i fjolårets allsvenska. Då de slutade tvåa och trea i serien. Sedan är det även Hammarby som deltar då man vann årets svenska cupen och fick en plats i kvalet till Europa Conference League. Även Malmö FF som vann fjolårets allsvenska kan delta i Europa Conference League. Detta beroende på hur det går för dem i de övriga europa-kvalen. Men efter att ha besegrat HJK i CL-kvalets andra omgång så är Malmö FF garanterad minst en gruppspelsplats i Europa Conference League den här säsongen.

Vilka är favoriter att vinna matchen?

Hammarby stod för en väldigt stabil match hemma på tele2 arena. Men även bortalaget Maribor var bleka och hade det otroligt svårt mot de tekniskt skickliga offensiva spelarna i Hammarby. För även om Maribor stack upp vid ett par tillfällen så var det Hammarby som kontrollerade matchen från start. Men frågan är om vi kommer få se en helt annan matchbild nu när matchen spelas i Slovakien? Maribor måste gå fram med allt vad man har för att försöka hämta upp underläget på 3–1. Hammarby å andra sidan kan spela på resultat och behöver inte gå framåt även om vi vid det här laget har lärt oss att Hammarby är ett lag som lever på sin offensiv och gillar att ösa på. Jag tror Hammarby kommer vinna även returmötet och ta sig vidare till nästa omgång i kvalet där vinnaren i matchen mellan Serbiska Cukaricki och Azerbajdzjanska Sumgayit väntar.

Spela på matchen Maribor mot Hammarby

Hammarby tar sig vidare till nästa omgång: Odds hos Betsson

Hammarby visade i första matchen att man är snäppet vassare än Maribor på alla positioner och med en ledning med 3–1 i ryggen inför returmötet så ska det mycket till att Hammarby inte ska ta sig vidare till nästa omgång. Absolut större mirakel har såklart hänt på en fotbollsplan men detta ska Hammarby greja och ta sig vidare.

Astrit Selmani gör mål i matchen: Odds hos Unibet

Oj vilken show Astrit Selamani hade i första mötet mellan lagen. Han stod för alla tre målen i matchen och han stormtrivdes ute på planen. Han har annars haft det rätt tungt i allsvenskan och inte alls kommit upp i de målsnittet som många hade förväntningar på honom inför säsongen. Men i Europa-kvalet så visade han varför Hammarby valde att öppna plånboken innan säsongen och värva honom. I den här matchen där Maribor kommer behöva kliva fram med sitt lag så kommer det skapas ytor för Selmani att även få göra mål i den här matchen.

Hammarby över 1.5 mål i matchen: Odds hos Bethard

Även om Hammarby har en betryggande ledning i ryggen och kan spela på resultat så är det inte Hammarbys melodi. Man är ett lag som kör full fart framåt oavsett. I den här matchen kommer även de offensiva spelarna i Hammarby få väldigt fina ytor att jobba på då Maribor dels kommer behöva lyfta fram sitt lag för att försöka jaga ikapp underläget. Men även på grund av att Maribors försvarsspel inte alls var något att jubla över i första matchen och nu vet Hammarby om detta och kommer sätta ännu mer press på deras försvarare.

Matchinfo

Hemmalag: Maribor
Bortalag: Hammarby
Datum: torsdag, 29 juli
Matchstart: 18:45
Arena: Ljudski Vrt Stadium, Slovenien

Vad är Europa Conference League?

Det är första säsongen som Europa Conference League spelas. Det är en helt ny turnering som har lanserats av UEFA. Europa Conference League är den tredje europeiska turneringen i rangordningen efter Champions League och Europa League. Majoriteten av lagen kommer att vara lag från lägre rankade ligor runt om i Europa adderat med lag från toppligorna som inte lyckats kvalificera sig till Europa League eller Champions League via sina inhemska ligor. Samt att förlorare från de olika kvalen i Champions League och Europa League får en andra chans genom spel i Europa Conference League. För svenska lag så är det numera i Europa Conference League som lagen kommer att spela istället för Europa League. Detta baserat på rankingen av allsvenskan ute i Europa.

Hammarbys trupp

Målvakter

Namn
David Ousted
Davor Blazevic
Oliver Dovin

Backar

Namn
Axel Sjöberg
Aziz Mohammed Ouattara
Björn Paulsen
Jon Fjoluson
Mads Fenger
Mohanad Jeahze
Richard Magyar
Simon Sandberg

Mittfältare

Namn
Abbe Khalili
Aimar Sher
Akinkunmi Amoo
Darijan Bojanic
Jesper Andersen
Mayckel Lahdo
Vladimir Rodic

Anfallare

Namn
Astrit Selamni
David Accam
Filston Mawana
Gustav Ludwigson
Loue Bayere Junior
Paulinho de Oliveria

Maribors trupp

Målvakter

Namn
Azbe Jug
Samo Pridgar
Menno Bergsen

Backar

Namn
Mirko Mutavcic
Robert Voloder
Gregor Sikosek
Martin Milec
Nemanja Mitrovic
Ignacio Guerrico
Vid Koderman
Spiro Pericic
Ilija Martinovic

Mittfältare

Namn
Blaz Vrhovec
Aleks Pihler
Rok Kronaveter
Rudi Pozeg Vancas
Danijel Sturm
Gal Gorenak
Jan Repas
Amir Dervisevic
Rok Maher
Andrej Kotnik

Anfallare

Namn
Marko Alvir
Marcos Tavares
Rok Sirk
Aljosa Matko
Zan Vipotnik
Nino Zugelj

Var sänds matchen?

Det är Aftonbladet som har köpt rättigheterna till att visa kvalmatchen mellan Hammarby och Maribor. Matchen kommer att sändas på Aftonbladet TV. Matchen går att köpa för 99kr. Alternativt om du redan är plusmedlem hos Aftonbladet så ingår matchen i ditt plusmedlemskap.