Hem rekar-fotboll Du är här

Elfsborg tar emot Malmö FF hemma på Borås Arena

Påsken fortsätter och det gör även allsvenskan. Annandag påsk bjuder på fyra nya möten, ett av dessa går mellan IF Elfsborg och regerande mästarna Malmö FF på Borås Arena ikväll. Och det är upplagt för en väldigt fin match.

Med tanke på att Djurgården, Göteborg, Häcken och Hammarby vann sina matcher igår, är det ett Malmö som är piskat att vinna ikväll för att hänga med i toppen redan från första början. Det kan dock visa sig bli lättare sagt än gjort, med tanke på den form Elfsborg visat upp på försäsongen, samt mötet som utspelade sig här för drygt ett år sen. Då avgick visserligen de himmelsblå med segern, men det var först i den 91:a spelminuten som Jo Inge Berget kunde trycka dit segermålet.

Elfsborg har sett fina ut på försäsongen

Förra säsongen blev verkligen ingen att minnas för de gulklädda Boråsarna. Det var mycket upp och ner för laget och till slut fick de nöja sig med en blygsam åttondeplats i tabellen. Blygsam var dock inte målproduktionen, varken framåt eller bakåt. Elfsborg släppte in hela 59 mål, vilket var flest av alla lag. Jumbon AFC Eskilstuna släppte in fyra färre och det säger en hel del om Elfsborgs försvarsspel förra året. Det som räddade dem från en sämre placering var att de producerade friskt framåt i banan. 53 gjorda baljor framåt blev det och därmed var Elfsborg tredje bäst på den punkten, slagna av endast Malmö och Djurgården.

I år hoppas supportrarna på Borås Arena att defensiven korrigeras och mannen som fått uppgiften att styra upp laget är Jimmy Thelin, som de senaste säsongerna varit huvudtränare för Jönköping Södra. Han har gjort ett imponerande arbete med J Södra, även fast de olyckligtvis åkte ur allsvenskan i fjol i kvalet mot Trelleborg. Därför ska det bli väldigt spännande att se vad han kan åstadkomma i Elfsborg, som ju är en väletablerad allsvensk klubb med lite mer resurser. På spelarfronten har det varit förhållandevis lugnt om man jämför med några av de andra lagen i serien. Stefan Ishizaki och Robert Gojani är de två namn som sticker ut bland de som tillkommit. Ishizaki är ett namn som de flesta känner igen och han är en av de som väntas bära laget. Gojani är en spännande spelare som Thelin plockade med sig från Jönköping Södra, där han har varit framstående under ett antal säsonger. På minussidan är det främst Lasse Nilsson som supportrarna kommer sakna. Veteranen har lämnat för spel i superettan och Norrby, vilket många supportrar är lite missnöjda över. Han har växt till något av en legend i klubben och trots att han blivit till åren har han några mål kvar i sig tycker många. Ser man till de som är kvar sedan tidigare är det främst Simon Lundevall och Samuel Holmén som sticker ut. Lundevall är en stor profil i allsvenskan och kommer bidra med mycket poäng för de gulklädda. Holmén har mångårig erfarenhet från landslaget och spel utomlands, vilket gör att även han blir en viktig pjäs i lagbygget.

Försäsongen har sett bra ut för Elfsborg. De har vunnit samtliga matcher förutom en, dessvärre för deras del blev den förlusten ödesdiger. Den kom nämligen mot GAIS i Svenska cupen och innebar att de åkte ur redan i gruppspelet.

Saknas inför kvällens match gör Jesper Manns, Emir Bajrami och Jörgen Horn på grund av skador.

Malmö ute efter tredje raka titeln

Malmö FF har precis som vanligt höga förhoppningar och målsättningar att leva upp till. Magnus Persson får fortsatt förtroende att leda manskapet och klubben är ute efter sin tredje raka SM-titel. Dessutom är de i final i Svenska cupen där de ställs mot Djurgården den 10 maj. Vinst där och det kan bli ett roligt Europa-äventyr för skåningarna.

Många namnkunniga spelare har dock lämnat inför den här säsongen. Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Jo Inge Berget, Anton Tinnerholm och Erdal Rakip var alla framträdande i Malmö-dressen och sportchef Daniel Andersson har jobbat hårt för att ersätta dessa. Eric Larsson, Egzon Binaku, Fouad Bachirou, Sören Rieks och Arnor Traustason är namnen på ersättarna och samtliga har svarat för fina insatser under försäsongen. Dessutom har U21-landslagsmannen Isak Ssewankambo anslutit på lån från norska Molde och även han kan visa sig bli en fin förstärkning till en redan ruskigt stark trupp.

Hämta din bonus här

De som saknas i Malmö inför dagens match är Oskar Lewicki, Andreas Vindheim samt Kingsley Sarfo. De två förstnämnda dras med skavanker, medans Sarfo sitter häktad.

Vill du spela på dagens allsvenska möte mellan IF Elfsborg och Malmö FF? I så fall kan vi varmt rekommendera att du lägger ditt spel hos Royal Panda, där du som ny medlem på sidan kan hämta ut en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor.