Hem rekar-fotboll Du är här

Dortmund – Hannover

Dag: lördagen den 13:e februari

Tid: 15.30

Plats: Signal Iduna Park, Tyskland

Då var det dags för den 21:e omgången i detta års upplaga av Bundesliga. Det bjuds på många härliga matcher i denna omgång men den match jag kommer skriva om nu är Dortmund som tar emot Hannover på deras hemmaplan Signal Iduna Park. Dortmund är stora favoriter inför denna match, men det lär bli underhållande ändå. Det är två lag som har dragit ifrån i toppen av tabellen och det Dortmund och Bayern Munchen. Hannover är tabelljumbo inför denna omgång och det ser svårt ut för dom att ens klara sig kvar i Bundesliga.

Dortmund ligger för tillfället på en andraplats i Bundesliga efter 20 omgångar. Man har lyckats spela ihop 45 poäng och man ligger åtta poäng efter serieledande Bayern Munchen. Dortmund är det lag som har gjort flest mål i hela Bundesliga, nämligen 52 stycken. Man har också släppt in 24 mål och detta ger dom en målskillnad på plus 28. Dortmund har väldigt bra form för tillfället och man har inte förlorat en enda gång på sina åtta senaste matcher.

Senaste matchen för Dortmund spelades i DFB-pokal på bortaplan mot Stuttgart. Dortmund lyckades vinna matchen ganska enkelt och kvalificerade sig vidare till semifinal. Matchen vann man med 1-3 och Dortmunds mål gjordes utav Marco Reus, Pierre-Emerick Aubameyang och Henrik Mkhitaryan. Stuttgarts enda mål i matchen gjordes utav Lukas Rupp.

Dortmund har faktiskt inga skadade spelare. De har dock två spelare som är osäkra till spel mot Hannover. Sven Bender är osäker till då han har fotledsbesvär, Nuri Sahin är också osäker eftersom han saknar matchtempo efter en skada som han har haft. Den bäste målskytten för Dortmund för denna säsong är Pierre-Emerick Aubameyang som har gjort 20 mål i Bundesliga. Han leder därmed också hela Bundesligas skytteliga.

Hannover har gått väldigt dåligt denna säsong och man är tabelljumbo i nuläget. Man har bara spelat ihop 14 poäng efter 20 spelade omgångar, vilket är ett väldigt dåligt resultat. Man har sju poäng upp till Eintracht Frankfurt som ligger över strecket, därmed ser det väldigt mörkt ut för fortsatt spel i Bundesliga även nästa säsong för deras del. Hannover är väldigt dåliga på att göra mål framåt, det är bara Hoffenheim i Bundesliga som är sämre på det. Man har gjort 19 mål och släppt in 35 mål, vilket ger dom en målskillnad på minus 16. Hannover har väldigt dålig form och man har sex raka förluster i ligaspelet.

Senaste matchen för Hannover spelades i Bundesliga på hemmaplan mot Mainz. Hannover förlorade denna match och utökade sin förlorande svit. Alexander Milosevic som precis har skrivit på för Hannover kommer få det tufft i försvaret om man ska vända på denna svit. Mainz enda målskytt i matchen var Jairo Samperio som gjorde mål i den 24:e matchminuten.

Hannover har många spelare på sin skadelista inför matchen mot Dortmund. De som är skadade är Adam Szalai, Christian Schulz, Hugo Almeida, Oliver Sorg, Felix Klaus, Charlison Benschop, Leon Andreasen och Hiroshi Kiyotake. De bästa målskyttarna för Hannover denna säsong är Hiroshi Kiyotake och Artur Sobiech som båda har gjort tre mål vardera.

Senaste mötet lagen emellan spelades på Hannovers hemmaplan den 12:e september. Det var en match med väldigt mycket mål, hela sex stycken. Dortmund lyckades vinna matchen med 2-4. Dortmunds målskyttar i denna match var Pierre-Emerick Aubameyang som gjorde två mål på straff och Henrik Mkhitaryan gjorde också ett mål. Felipe gjorde också självmål för Hannover. Artur Sobiech gjorde båda målen för Hannover i denna match.

Vårt speltips:

Alla odds är hämtade från bet365.com

Jag tror det här blir en väldigt enkel seger för Dortmund. Att dom vinner denna match har ett odds på 1,14, vilket är väldigt lågt satt av oddssättarna enligt mig. Jag tror också att blir över 2,5 mål i denna match och det har ett odds på 1,30, också det här spelet har ett väldigt lågt odds. Jag tror dock inte att båda lagen gör mål och det har ett odds på 1,80 gånger pengarna. För att höja oddset lite kan du spela på en kombination där Dortmund vinner match och att båda lagen inte gör, vilket har ett odds på 1,90. Jag tror också att Pierre-Emerick Aubameyang gör mål i den här matchen då han har varit i väldigt bra form på den senaste tiden, att han gör mål i matchen har ett odds på 1,44. En chansning kan vara att spela på att Pierre-Emerick Aubameyang gör minst två mål i matchen och det har ett odds på 2,87 gånger pengarna. Mitt sista speltips är att spela på resultat, vilket är svårt att tippa på med ger stor vinst om ditt spel går in. Det mest rimliga resultatet enligt mig är 3-0 till Dortmund, vilket har ett odds på 7,50 gånger pengarna på bet365.

 

Hannover-96-vs-Dortmund