Hem rekar-fotboll Du är här

Dortmund-Bayer Leverkusen

Dag: söndag, den 20: onde september

Tid: 17.30

Plats: Signal Iduna Park, Dortmund

Dortmund går som tåget i inledningen av årets upplaga av Bundesliga och på söndag tar man emot Bayer Leverkusen på hemmaplan. Leverkusen har haft det något tyngre i inledningen och har nu två raka förluster, senast mot nykomlingen SV Darmstadt 98 vilket får ses som en missräkning.

Det är väldigt tveksamt om det kommer bli en målfattig match på söndag, Dortmund har nämligen mäktat med hela 15 mål på fyra matcher. Det är få skador i laget men att Marco Reus finns på skadelistan med en tåskada får ses som ett stort avbräck, men han har tränat separat utanför laget de senaste träningarna så bli inte förvånad om han kommer till spel! Pierre-Emerick Aubameyang har varit riktigt vass i inledningen och gjort fem av Dortmunds 15 mål, en lågoddsare att han gör minst ett till på söndag. Även Henrikh Mkhitaryan har sett het ut det senaste. Serieledarna Dortmund kommer bibehålla ledningen även efter deras match i helgen var så säkra!

Leverkusen som ständigt hamnar på den övre halvan av Bundesliga och det är även där man kommer hamna detta år. De kan mycket väl hota Dortmund på söndag men då krävs det att Leverkusen spelar ett fartfyllt kontringsspel och det kommer passa dem bra på söndag för förmodligen kommer Dortmund äga mycket boll. Heta spelare som kan avgöra som Bellarabi och Chalanoglu måste kliva fram. Inga startspelare på skadelistan i nuläget och ska inte påverka negativt. Man får inte glömma att det allt som oftast är svårt att nypa poäng på Signal Iduna Park och därför blir det svårt för Leverkusen.

Första matchen emellan lagen ifjol vann faktiskt Leverkusen på Signal Iduna Park med 0-2, men man får inte glömma att Dortmund hade ett knackigt år och ser riktigt starka ut i år. Dortmund som har spridit sin målskörd bra på de fyra matcherna vann senast mot Hannover med 2-4 och har gjort minst tre mål framåt varje match. Leverkusen har blivit nollade de två senaste matcherna men ska nog kunna mäkta med att göra mål på söndag. Det kommer bli en målrikmatch med massor av chanser framförallt för Dortmund och Leverkusen kommer ha svårt med den vindsnabbe Aubameyang som kan skapa chanser helt på egen hand. Leverkusen kommer få sina chanser på kontringar och har ett namnkunnigt lag som ställer till det för många och är inte alls ofarliga och som spelar exempelvis i Champions League i år och det gör inte Dortmund.

Vårt speltips:

Vi tror att det blir en målrikmatch som sagt och tippar på över 3,5 mål i matchen och det innebär 2,5 gånger pengarna på Bet365. Aubameyang i högform och då tycker vi att man ska lägga en peng på att han sätter en kasse. Att satsa på ett resultat med hållen nolla är för osäkert. Leverkusen har hela fem gånger pengarna om de skulle lyckas vinna, men Dortmund har inlett starkt och är väldigt skeptisk till att Leverkusen kan knipa en poäng. Dortmund har 1,62 på vinst och man kommer förmodligen ta hem vinsten på söndag, men tycker att Leverkusen har riktigt höga odds för att vara just Leverkusen med den truppen. Ett säkert tips enligt oss över 3,5 mål i matchen och ett bubblar tips är att det blir kryss som ger fyra gånger pengar på Bet365.

Dortmund-vs-Leverkusen

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se