Hem rekar-fotboll Du är här

Danska ligan: Får Bröndby lägga vantarna på bucklan ikväll?

Det känns bara som en tidsfråga innan Bröndby IF kan titulera sig danska mästare. Med bara tre matcher kvar att spela har laget tre poängs försprång till främsta utmanaren FC Midtjylland som man ställs mot ikväll hemma på Bröndby Stadion. En vinst här och titeln är inom räckhåll.

Betfinal Logo

Bröndby har 32 raka utan förlust

Det är ganska bekvämt att vara Bröndby-supporter för tillfället. I torsdags säkrade deras lag sin första titel sen 2008 då man besegrade Silkeborg i den danska cupfinalen. Nu, bara fyra dagar senare kan klubben ta ett stort kliv mot sin andra titel den här säsongen och därmed också sin första ligatitel sen 2005. Detta kan alltså bli ett oerhört fint år att minnas för de gulblå.

Bröndby IF har genomfört en oerhört bra säsong hittills och är fortfarande obesegrade på hemmaplan när tvåan FC Midtjylland kommer på besök. 14 segrar och två oavgjorda är facit hemma på Bröndby Stadion och chanserna att sviten förlängs är goda. Alexander Zornigers lag är utan tvekan det bästa laget inom den danska fotbollen säsongen 17/18, vilket man gång efter annan bevisat. Laget har slagit både FC Köpenhamn och FC Midtjylland tre gånger vardera och dessutom är laget nu uppe i en väldigt fin svit på 32 raka matcher utan förlust. Chanserna är alltså goda att hemmafansen får jubla efter slutsignalen ikväll.

Simon Tibbling och Jan Kliment missar kvällens match på grund av skador.

Nu eller aldrig för Midtjylland

FC Midtjylland har alltså mycket att bita i om de ska kunna rubba Bröndby ikväll. Med tre matcher kvar har de tre poäng färre än sina motståndare och dessutom nio måls sämre målskillnad än Bröndby. Förutom kvällens möte med ligaledarna ska de ställas mot FC Köpenhamn och AS Horsens innan säsongen ska summeras och nu är det hög tid för spelarna att plcoka fram sina bästa prestationer om det ska bli något titelfirande.

Något som inte hjälper till är lagets defensiv. Framåt är det absolut inga frågetecken kring kvalitén då Midtjylland gjort 76 mål på 33 matcher, men bakåt har det läckt ganska friskt den senaste tiden. Tio insläppta på de fem senaste matcherna är inte särskilt bra för ett lag som nu måste gå på offensiven och samtidigt hålla tätt bakåt för att hämta in på Bröndby i målskillnaden. Dessutom har de senaste fyra inbördes mötena slutat med förlust.

Hämta din välkomstbonus hos Betfinal här

Båda lagen är väldigt skickliga i offensiven med 79 respektive 76 gjorda mål hittills i ligaspelet. Bakåt är det dock lite sämre, då båda lagen har en tendens att släppa till relativt lätt. Bröndby har släppt in mål i sina tio senaste hemmamatcher och Midtjylland har som sagt släppt in tio på sina senaste fem matcher. Med detta sagt finns det alltså goda chanser att vi får se en underhållande match ikväll.

Därför kan vi rekommendera spel på att båda lagen gör mål till odds 1.47 hos Betfinal. Där får även du som ny spelare en välkomstbonus på 100 % när du sätter in 250 kronor.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se