Hem rekar-fotboll dam-fotbolls-vm Du är här

Speltips med odds – Dam VM Kvartsfinal Tyskland vs Sverige 29/6

Efter segern mot Kanada är det dags för Sverige att spela kvartsfinal i VM. Motståndaren är en bekant nation i form av Tyskland, ett spöke för de svenska damerna som har nio förluster och ett kryss på de tio senaste mötena. Svenskorna har dock varit positiva och sagt att det är dags att ta död på det här spöket och argument som tysk generationsväxling och brist på mästerskapsrutin har använts frekvent. Visst är det bra att svenskorna har tro på seger men att det blir en lätt uppgift är bara att glömma. Tyskland har vunnit samtliga matcher i detta VM och inte släppt in ett enda mål, samtidigt som laget är storfavoriter enligt oddsen. Det kommer att bli en rejäl nagelbitare på Roazhon Park i Rennes men Sverige har skrällt förr i stora matcher.

Speltips med bäst odds Tyskland – Sverige

Oddsanalys inför Sverige – Tyskland

På de 26 senaste åren har Sverige vunnit två matcher mot Tyskland. Totalt har det blivit 21 förluster under samma tidsperiod. Nu är tyskorna inne i en generationsväxling och det är de unga stjärnorna som ska göra det för nationen. Trots sin ringa ålder har de agerat moget inför förhandssnacket. De har inte velat lägga någon vikt vid att de är klara favoriter, istället har de tonat ner favoritskapet och lagt allt fokus på matchen.

Tyskorna hade en ganska komfortabel grupp med Sydafrika, Kina och Spanien. Afrikanskorna blev en munsbit efter en klar seger med 3-0, övriga matcher var mer jämna och vanns med 1-0. I åttondelsfinalen fick tyskorna drömlottning när Nigeria blev motståndet och det var inget snack när Popp, Dabritz och Schuller stänkte in varsin balja och ordnade seger med 3-0.

Tyskland har inte släppt in ett mål i VM och Sverige hade också en relativt defensiv approach i matchen mot Kanada i åttondelsfinalen. Det räckte till seger och inget insläppt mål, och samma täta defensiv måste sitta mot tyskorna. För den neutrala åskådaren är detta inte optimalt eftersom det mesta talar för en tillknäppt afton i Rennes. Målen lär alltså utebli, står det 0-0 eller 1-1 efter fulltid är det ingen som får en hjärtattack direkt. Därför spelas under 2,5 mål!

Trots att Sverige inte kan vinna mot Tyskland historiskt sett finns det en del faktorer som talar för att det kan gå vägen den här gången. Sverige tog sig till OS-final i Rio de Janeiro genom att vinna straffläggning i både kvartsfinal och semifinal. Vi har ett monster på straffar i form av Hedvig Lindahl som också stod för en av tidernas räddning när hon plockade en straff mot Kanada i åttondelsfinalen. Räddningen blev snabbt viral och den svenske målvakten har hyllats av hela fotbollsvärlden. I en jämn match mot Tyskland kan det mycket väl bli straffar. Då är det helt plötsligt svenskorna som har ett mentalt övertag. För blir det straffar ordnar Ravelli, förlåt Lindahl, semifinalplatsen i fotbolls-VM för Sverige. Och straffar känns inte osannolikt en varm sommarkväll i franska Rennes.

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se