Hem rekar-fotboll dam-fotbolls-vm Du är här

Speltips med odds | Dam VM Fotboll | Sverige – Chile 11:e Juni

Rennes är spelplatsen för Sveriges premiär mot Chile och som vi har längtat efter detta VM. Äntligen börjar intresset för damfotbollen växa ordentligt och efter Frankrikes seger i premiären är mästerskapet till slut igång efter en lång väntan. Sverige inleder med att möta Chile – på pappret ett av de svagare lagen i detta VM. Med OS-silvret i Rio de Janeiro i åtanke siktar Sverige på medalj i detta VM men först väntar en premiär mot ett svagt motstånd.

Peter Gerhardsson har ett lag med en bra mix av rutinerat och ungt och ska kunna ta Sverige förbi gruppspelet utan några större problem. Stina Blackstenius och Kosovare Asllani är de starkast lysande stjärnorna i detta Sverige och den svenska truppen ska inte ha några problem mot Chile som endast ha tre lag bakom sig i rankingen under detta VM.

Bettingtips med högst odds Chile – Sverige i dam fotbolls VM 2019

*Trots att Sverige är flera klasser bättre än Chile finns det alltid nerver i en premiär. Därför kanske vi inte får se någon direkt islossning. Vi spelar under 3,5 mål till oddset 1,42 hos Unibet.

* Chile har inte direkt några offensiva anfallsvapen så att Sverige ska kunna hålla tätt ska inte vara några större problem. Vi bettar “Nej” på att hemmalaget gör mål och hittar oddsen 1,31 hos Betsson.

* Med tanke på nerverna kan det ta lite tid innan första målet kommer. Vi spelar att första målet kommer efter minut 30 till oddset 2,23 hos Nordicbet.

* Det är dags för Kosovaro Asllani att spela ett mästerskap på toppen av sin karriär. Vi tror hon hittar nätet i premiären mot Chile. Vi hittar bra odds på 2,00 hos LeoVegas.

Analys av bettingtipsen inför Chile – Sverige

Sveriges insats i förra EM har gjort att landslaget tappat på rankingen. I VM är Sverige rankat först på tionde plats och oddsen på svensk seger i VM ger hela 41,00 gånger pengarna hos Unibet. Hela nio nationer har lägre odds inklusive Spanien, Kanada, Japan, Australien, Holland, England, Tyskland, USA och Frankrike.

Eftersom Sverige har USA i gruppen blir det högst troligtvis med dem man gör upp om gruppsegern. Chile och Thailand ska svenskorna avfärda utan några större problem, allt annat vore ett rejält fiasko. I kvalet till VM imponerade Sverige med 22-2 i målskillnad på de åtta matcher som spelades. Det var bara England som släppte in mindre mål av alla lag i VM-kvalet.

Kommer Hedvig Lindahl nolla Chile i Sveriges först match i dam vm?

Just defensiven gör att vi tror att ett blåbärslag som Chile får det svårt att komma till chanser mot Sverige. Den defensiva strukturen är Sveriges styrka och att Chile skulle kunna få hål på Hedvig Lindahl är inte något vi tror på. Därför spelar vi “Nej” på att Chile gör mål i matchen och bra odds finns hos Betsson på det spelet.

Sverige har flera offensiva vapen som kan hota. Stina Blackstenius blir som vanligt viktig för laget. Det är hon som ska göra målen och om hon kommer upp i normal nivå lär det bli en del baljor i turneringen. Tillsammans med Kosovaro Asllani blir hon nyckeln i den svenska offensiven. Just Asllani har en bra säsong bakom sig och vi tror hon kommer göra sitt livs mästerskap, formen talar för det. Vi tror att Asllani hittar nätet redan i premiären och spelar det hos LeoVegas till grymma odds.

Hur lång tid kommer det ta för Sverige att hitta målet?

Att Sverige tar tre poäng tror vi kommer inträffa men Chile har ett vapen i målvakten Claudia Endler. Till vardags spelar hon i franska PSG och 27-åringen är med marginal den spelare med mest meriter och enda riktiga stjärnan i Chiles lag. Vi tror att det kan komma att ta tid för Sverige att få in första målet mot en bra målvakt och en defensivt balanserade motståndare. Därför spelar vi att målet kommer efter minut 30 till bra odds hos Nordicbet.

Sveriges öppnings match i dam vm fotboll 2019 mot Chile -risk för en målsnål tillställning

Just med Endler i åtanke tror vi inte Sverige kommer ösa in mål i matchen. Lägg till premiärnerver och ett målfacit som inte imponerar. Sverige har inte gjort mer än två mål mer än en gång på de elva senaste matcherna och det var i 4-1-segern i en träningsmatch mot Schweiz, ett land där kvinnor fick rösträtt först 1971 och som inte klarade av att kvalificera sig till VM. Därför tror vi att Sverige max gör tre mål i matchen. Vi spelar under 3,5 mål till oddset 1,42 hos Unibet.

DAM VM är äntligen igång! Hur ser Svenska damlandslagset chanser ut?

VM är äntligen igång och vi får hoppas på en lika trevlig mästerskapssommar som förra året när herrarna nådde kvartsfinal. Sverige måste vinna sina två inledande matcher mot Chile och Thailand för att få till en ren och skär gruppfinal mot USA i sista gruppspelsmatchen. Just USA är tillsammans med värdnationen Frankrike favoriter till VM-guldet och efter den tuffa matchen vet vi nog bättre var svenskorna står i detta VM.

Men först är det Chile som gäller och Sverige vill naturligtvis få en bra start på detta VM. Får vi se en svensk dominans som vi förväntar oss eller kommer sydamerikanskorna kunna skrälla i sitt första VM någonsin? På tisdag har vi svaret på hur Sveriges start i VM 2019 i Frankrike ser ut!

[casino typ=top3 style=hannes ids=12471,15,]